Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

MSZP: a kormány intézkedései ellentétesek a korábbi ígéretekkel

A kormány béremelést ígért, amelyből "vasárnapi robot" lesz - mondta Gúr Nándor.
A kormány munkaügyi intézkedési ellentétesek a korábbi ígéretekkel, ráadásul az alacsonyabb jövedelmű embereknek okoznak károkat - jelentette ki Gúr Nándor, az MSZP alelnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke azt mondta: a kormány béremelést ígért, amelyből "vasárnapi robot" lesz.

Három évvel ezelőtt, a kormányzás kezdetén a gazdasági növekedésről, egymillió új munkahelyről és radikális adócsökkentésről beszéltek. Ehhez képest 2012-ben 1,7 százalékos volt a gazdasági visszaesés, ez körülbelül 500-550 milliárd forintot jelent - tette hozzá.

Az MSZP alelnöke közölte: Magyarországon jelenleg kevesebben dolgoznak, mint a 2008-as gazdasági világválság kezdetekor vagy a kormányváltást követő első negyedévben, ráadásul 500 ezren vállaltak munkát Magyarországon kívül.

Az egykulcsos személyi-jövedelemadó bevezetése és az adójóváírás kivezetése miatt a legkevesebbet keresők akár havi 8-12 ezerrel is kevesebbet kapnak - hangsúlyozta.

A munka törvénykönyvének változtatása következtében megszűnő vagy kevesebb műszakpótlék is csökkenti a fizetéseket, és több száz ezer ember nem jut hozzá az őt megillető pótszabadsághoz - mondta a politikus.

A 2014-es választásokat követően az MSZP olyan intézkedések sokaságát hozza majd, amelyek a Magyarországon élők többségének, a leginkább rászorulóknak a javát szolgálják - közölte Gúr Nándor.

Olvasóink írták

 • 3. fenyő 2013. április 22. 09:15
  „G. N. emlékezetkiesésben szenved. Elfelejtette, hogy a többség váltotta le őket. A leginkább rászorulók kifejezés leginkább választások előtt jutott eszükbe szavazatszerzés okán, utána pedig gyorsan el is felejtették, jól átverve a rászorulókat.
  A mezőgazdasági termékek felvásárlási ára a tizenöt évvel ezelőtti szinten van, az előállítási költség az egekben. A különbséget ki tette zsebre ? Ez nem az elmúlt 3 év hozadéka !”
 • 2. Mozimasiniszta 2013. április 21. 21:34
  „nna...most akkor hazudnak, vagy sem ? (merthogy reggel délben, sőt még este is...)”
 • 1. Qllancs 2013. április 21. 18:14
  „Igen a minbér nőtt ugyan 6,5 % al, DE a fogyasztói ár ..nőt + 15 %, míg az élelmiszer nőtt :30-40 % al ! az elmúlt 3 év alatt !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraszabályozhatják az önkényuralmi jelképek tilalmát

A jövőben csak a köznyugalmat zavaró, az áldozatok méltóságát sértő jelképhasználatot üldöznék. Tovább olvasom