Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: a kormány politikájának bukását jelzi a csökkenő születésszám

Az idei első fél évben 4,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint tavaly - mondta Bangóné Borbély Ildikó.
Az MSZP szerint a kormány politikájának egyértelmű bukását jelzi, hogy a születendő gyermekek száma drasztikusan csökkent az elmúlt években, az idén pedig várhatóan a legalacsonyabb lesz a rendszerváltás óta.

Bangóné Borbély Ildikó, a szocialisták elnökségi tagja erről szombaton, a Fidesz fővárosi székháza előtt beszélt, a székházat a "meg nem született gyermekek bölcsőjének" nevezve.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint az idei első fél évben 4,5 százalékkal kevesebb gyermek született, mint tavaly. Az elmúlt huszonhárom évben 2011-ben született a legkevesebb, 88 ezer gyermek, a tavalyi enyhe javulás után azonban a 2013-as év minden eddiginél tragikusabb adatokat hozhat - fejtette ki.

Az MSZP elnökségi tagja szerint mindezért a kormány gazdaságpolitikájának, valamint szociális, egészségügyi és oktatási intézkedéseinek bukása tehető felelőssé.

A gyermekvállalási kedv növeléséhez mindenekelőtt a családok biztonságérzetén és jövőképén kell javítani, például a munkahelyteremtéssel - fejtette ki Bangóné Borbély Ildikó, aki megjegyezte azt is, a népességnövekedés szempontjából is nagyon hiányzik az a szerinte félmillió fiatal, aki jelenleg külföldön él és dolgozik.

Olvasóink írták

  • 2. petrov 2013. augusztus 24. 17:56
    „Aki egy kicsit is belegondol hogy mi vár az emberiségre (klímakatasztrófa, gazdasági katasztrófák, (túl)-népesedési katasztrófák),- szóval gyermeket vállalni a nem túl fényes és biztató lehetséges jövőképek fényében,- nagy lelkierő szükségeltetik. Ennyi.”
  • 1. kormoska 2013. augusztus 24. 12:27
    „A születések száma a 80-as évek óta folyamatosan csökken Magyarországon,minimális kilengésekkel.

    A születések számához nemcsak az aktuális kormány"teljesítményétől"függ.....,hanem inkább attól hogy megnőtt az emberek tudatossága(van akik inkább önzőségnek mondanák-tévesen).
    A 21 századi ember elsősorban élni-megélni szeret(ne),és csak utána életet adni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: 56 ezer hibás számlát talált a fogyasztóvédelmi hatóság

A közműcégek ezeken nem megfelelően tüntették fel a 10 százalékos rezsicsökkentéssel kapcsolatos… Tovább olvasom