Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

MSZP: a kormány rosszul kezeli a gazdasági válságot

Az ország a régión belül is gyengén teljesít, versenyképessége "befulladt", elhagyja a tőke, és nincs munkahelyteremtés.
Az MSZP szerint a kormány rosszul kezeli a gazdasági válságot. Kunhalmi Ágnes, a párt országos elnökségének tagja csütörtökön Békéscsabán, sajtótájékoztatón kijelentette: Magyarországon nincs gazdasági növekedés, az ország a régión belül is gyengén teljesít, versenyképessége "befulladt", elhagyja a tőke, és nincs munkahelyteremtés.

Az MSZP konzultációsorozata keretében Kunhalmi Ágnes és Korózs Lajos elnökségi tagok csütörtökön Békéscsabán és a megye több településén fórumot tartanak, amelyen a kormány kétéves gazdaságpolitikájának értékelése mellett ismertetik az MSZP 2014-re tervezett új, alternatív programjavaslatait.

Kunhalmi Ágnes a sajtótájékoztatón azt mondta: az ország problémáit nem az előző kormányok és a válság idézte elő, hanem "Orbán Viktor és a kormány elhibázott gazdaságpolitikája". A szomszédos országok eredményesebben kezelik a problémákat, mint a magyar kormány, kifelé jönnek a válságból - jegyezte meg.

Kitért arra: a tranzakciós illeték tervezett bevezetése rosszabb pozícióba sorolja az országot az IMF/EU-tárgyalásokon, mint az indokolt lenne. Az MSZP szerint "színjátékról van szó", hiszen a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jogi értelemben sem adóalany; a kormány lépése nem szól másról, mint az ország utolsó tartalékainak megszerzéséről.

Kunhalmi Ágnes közölte: az MNB folyamatos támadása rossz üzenet a gazdaság számára, a jogbiztonság hiánya elűzi a tőkét, kiszolgáltatottabb lesz az ország, mint amennyit elbír.

Az oktatáspolitika elmúlt két évéről szólva azt mondta, a kormány a szakterületet érintő valamennyi törvényt megváltoztatta, sokan rekednek kívül az oktatási rendszeren, az innen kivont sok tízmilliárd forintból finanszírozzák "az elhibázott jövedelemadó-rendszert és a rossz gazdaságpolitikából fakadó többletkiadásokat".

Korózs Lajos kijelentette: hárommillió fiatal magánnyugdíj-megtakarításából semmi sem maradt, az állami rendszerben pedig egyelőre nincs egyéni számla, azt "képtelen a kormány megcsinálni".

A szocialista párt ajánlata Magyarországnak egy rugalmas és finanszírozható nyugdíjrendszer bevezetése, amely tartalmazza a szolgálati és a korengedményes nyugdíjat is - közölte a politikus.

Olvasóink írták

 • 2. Együgyű 2012. július 26. 17:42
  „,,MSZP: a kormány rosszul kezeli a gazdasági válságot"
  Az MSZP-SZDSZ társulástól jól tanult a Fidesz-KDNP atyai, vallásos pártszövetsége. Az utóbbi is hazudik éjjel nappal, mint elődje csak nem vallja be. Persze már megtanulhatták volna a kettesek, hogy a magyar demokrácia a mindenkor hatalmon levők lenyúlásáról szol a kizsákmányoltak rovására! Ez mellet még a kiváltságaikat és kapcsolatrendszerüket is élvezik a demokrácia képviselői.
  Más véleménye mindenkinek lehet a demokrácia jegyében!
  OFF.”
 • 1. zero 2012. július 26. 14:03
  „Volt kitöl tanulni”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs megoldatlan ügy Pécsen, bezár az osztály

Az ügyfélforgalom csökkenése miatt bezár jövő kedden a megoldatlan ügyek irodája a pécsi városházán. Tovább olvasom