Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: a kormány törődjön a dolgozók problémáival

Az MSZP munkás- és érdek-képviseleti tagozata felszólítja a kormányt, hogy "fejezze be a luxuskormányzást és lásson hozzá a magyar dolgozók problémáinak felszámolásához: a növekvő munkanélküliség megállításához, az igazságtalan adórendszer károsultjainak kárpótlásához, a devizahitelesek megmentéséhez, az üzemanyagárak leszorításához".
A tagozat az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: "az elmúlt tíz hónap kormányzati intézkedései miatt egyre nehezebb körülmények közt élő magyar dolgozók, alkalmazottak, kisvállalkozók elfogadhatatlannak tartják Lázár János 2008-ban tett szegényellenes kijelentéseit, melyekkel a Fidesz frakcióvezetője szó szerint semmibe veszi őket".

Szerintük Lázár János és a Fidesz ezzel végérvényesen világossá tette, mit is gondol "a bérből és fizetésből élő, gyermeket nevelő, nem ritkán három műszakban dolgozó, egészségét vagy akár életét nap mint nap kockáztató magyar emberek millióiról", azokról, "akik nap mint nap hozzájárulnak ahhoz, hogy a Lázár János-félék 18 millió forint költségtérítést vehessenek fel pofátlanul, hogy 600 ezer forintért bérelhessenek luxus Audit, vagy hogy egy igazságtalan, a szegényeket sújtó, a gazdagokat támogató adórendszert hozhassanak létre".

A Fidesz, amióta kormányra került, minden intézkedésével a nehéz sorsú, kiszolgáltatott embereket bünteti - értékeli az MSZP munkástagozata.

Hódmezővásárhely fideszes polgármestere vasárnap sajtótájékoztatón kért elnézést a városi közgyűlésben 2008-ban elhangzott - mint mondta - félreérthető mondatai miatt, amelyekről szombaton került fel az internetre egy hangfelvétel. Lázár János hangsúlyozta: a szóban forgó 2008-as hódmezővásárhelyi ülésen nem a szegény emberekről, hanem a "megélhetési politikusokról" beszélt.

Olvasóink írták

 • 2. Zéna 2011. március 21. 17:59
  „Ezt az Mszp is megtehette volna ! Ő is nagy ívben leszarta a munkásosztályt!
  De amit most mondott az igaz!”
 • 1. zoltanszabo 2011. március 21. 13:40
  „Nem vagyok mszp párti /se/
  DE AMIT ITT LEÍRTAK Az SAJNOS IGAZ !!!!
  Minden szóval egyetértek ! Jó lenne ha az ellenzék jobban hallatná a hagját !!Meg kell állítani a fityesz mostani politikáját--amíg lehet !!!míg nem késő !!!Itt is Líbia lesz meglátjátok !!
  Addig feszíti a húrt a fityesz--míg elszakad--míg a nép eltűri ezt a sok szigorítást--de meddig ????????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ilyen volt a szuperhold - lenyűgöző fotók!

A Föld körül keringő égitest március 19-én a legközelebb, mintegy 356 ezer 577 kilométernyire… Tovább olvasom