Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: A kormány tovább növeli a káoszt a tankönyvellátásban

Az MSZP megdöbbenéssel értesült arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériumának rendelettervezete szerint a rendelhető tankönyvek listáját csak áprilisban hozzák nyilvánosságra, a rendelés időpontját kitolják a választásokat követő időszakra, az igénylések leadására rendelkezésre álló időt pedig jelentősen lerövidítik.
A kormányzat újabb lépéseivel komolyan veszélyezteti az új tanév zavartalan megkezdését, és súlyos örökséget hagy a következő kormányra - írta Kunhalmi Ágnes, az ellenzéki párt elnökségi tagja csütörtöki, MTI-nek megküldött közleményében.

Az oktatáspolitikus szerint a tankönyvkiadás és -terjesztés államosítása már eddig is teljes káoszt eredményezett. Az oktatáshoz elengedhetetlenül szükséges tankönyvek, munkafüzetek rendelése, beszerzése és kiszállítása kapcsán teljes a fejetlenség. A kormányzati sikerpropagandával ellentétben számos iskolában a diákok csak több hónapos késéssel, vagy mind a mai napig nem jutottak hozzá a már jóval korábban kifizetett tankönyveikhez - sorolta.

Az MSZP felháborítónak tartja, hogy az Orbán-kormány utolsó intézkedéseivel újabb terheket rak a szülők, diákok, pedagógusok, és nem utolsósorban az amúgy is ellehetetlenített tankönyvkiadók vállára, ezzel teljes bizonytalanságba sodorja a következő tanévet.

Kunhalmi Ágnes szerint bizonyossá vált, hogy a jelenlegi hatalom semmit nem tanult az idei tanév súlyos hibáiból. A tavasszal felálló Mesterházy-kormány azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket ahhoz, hogy helyreálljon a tankönyvellátás biztonsága, a korábban megszokott nyugalom és magas színvonalú szolgáltatás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szallodak.hu: egyre többet és igényesebben utaznak a magyarok

Nő a kereslet a külföldi, gépkocsival is elérhető úti célok után, és a szolgáltatásokra is többet költünk. Tovább olvasom