Délmagyar logó

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 3°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: a kormány vonja vissza a 2012-es költségvetésre tett javaslatát

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy vonja vissza a jövő évi költségvetésre vonatkozó javaslatát.
Burány Sándor országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón azt mondta, a 2012-es büdzsé és a hozzá kapcsolódó adótörvények elszegényedéshez, "perverz jövedelemeloszláshoz" vezetnek, és szakmailag megalapozatlanok. Szerinte ezt támasztja alá, hogy Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke néhány nappal azután, hogy a Költségvetési Tanács tagjaként még tarthatónak ítélte a javaslatban foglalt számokat, úgy nyilatkozott, hogy az előterjesztésnek súlyos hiányosságai vannak.

A szocialista képviselő emellett rossz jelnek értékelte, hogy távozik a Nemzetgazdasági Minisztériumból az adó- és pénzügyekért felelős államtitkár, Kármán András, akit a kormány egyik legfontosabb gazdaságpolitikai szakértőjének nevezett, és aki december 1-jétől az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) igazgatóságában a Magyarországnak járó helyettes igazgatói posztot tölti majd be.

Burány Sándor arra biztatott, hogy akinek elege van a kormány gazdaság- és társadalompolitikájából, vegyen részt azon a szerdai tüntetésen, amelyet az MSZP tiltakozásul a gazdasági tárca épülete elé szervez.

Olvasóink írták

 • 5. scott1 2011. október 18. 06:33
  „9349779! Most okoskodsz pedig évekig tehettetek is volna ellene, de mi maradt utánatok? Szegénység, megkétszerezett munkanélküliség, elviselhetetlen megkétszerezett államadósság, közel egymillió BAR listás, elszabadult infláció, a válságot is letagadtátok, nem érdekelt benneteket semmi csak, hogy több legyen...”
 • 4. DobóI 2011. október 17. 21:06
  „Az MSZP megvonja vissza magát, mindörökre...”
 • 3. Larsson 2011. október 17. 20:15
  „2.

  Persze, hisz minden szép és jó, az euro bivalyerős, a benzin ár folyamatosan csökken, van adójóváírás, baromi igazságod az adórendszer, stb, stb...

  Vedd le a szemüveged!!!”
 • 2. Egyolvasó 2011. október 17. 19:03
  „Miért kellene, hogy vissza vonja?? Akkor a magas keresetűek, a politikai etilt és holdudvara rosszabbul járna, így csak az alacsony jövedelműek és a bérből élők szívnak.”
 • 1. sling 2011. október 17. 18:50
  „Az mszp vonja vissza saját magát!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horribilis kamat, élelmiszer tripla áron: uzsorásokat fogtak el Borsodban

Uzsora-bűncselekmény gyanújával hat embert vett őrizetbe a rendőrség az elmúlt napokban… Tovább olvasom