Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

MSZP a magyar állampolgárság megadásáról

Az MSZP szerint nem lehet a legfontosabb kérdések tisztázása nélkül dönteni a magyar állampolgárság könnyített megadásáról - mondta Kozma József, az Országgyűlés külügyi bizottságának szocialista alelnöke pénteken.
A kormánypárti képviselő annak kapcsán beszélt erről, hogy a Fidesz-KDNP visszavonta a magyar állampolgárság könnyített megadására vonatkozó törvényjavaslatát.

Kozma József szerint fontos ügyről lévén szó nem lehet addig dönteni benne, amíg határon innen és határon túl a legfontosabb kérdéseket tisztáznák.

Világossá kell tenni, mivel jár az állampolgárság, az MSZP szerint ez ugyanis nem jár szavazati joggal - vélekedett.

Kifejtette: a közteherviselésben részt nem vevők a szociális ellátórendszerek szolgáltatásaiból nem részesedhetnek ugyanúgy, mint az adózók. Szerinte ezeket a kérdéseket azért kell tisztázni, hogy senkiben ne legyenek indokolatlan várakozások és félelmek ennek a nemzetpolitikai ügynek a rendezésekor.

Elmondta, sajnálják, hogy ezt a Fidesz és a KDNP nem hajlandó tudomásul venni, és anélkül terjesztették be a törvénymódosítást, hogy ezeket az ügyeket megvitatták volna. Az, hogy ebben a Fidesz nem hajlandó részt venni, azt mutatja, hogy pártpolitikai haszonszerzés miatt vette újra napirendre a kérdést - fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, mi lesz az MSZP által a témában kezdeményezett négypárti egyeztetéssel, a politikus közölte: aki komolyan gondolja, az majd részt vesz a megbeszéléseken, aki csak diktálni akar, ahogy a Fidesz tette, az úgy tűnik, távol fog maradni. Simicskó István , a javaslat egyik KDNP-s beterjesztője pénteken az MTI-nek az előterjesztés visszavonását az MSZP "időhúzásával" indokolta. "További garanciális elemeket akartak, majd azt közölték, hogy ilyen formában nem tudják megszavazni a javaslatot" - jelentette ki az ellenzéki politikus.M

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fel akarta gyújtani a családját egy férfi

Saját családjára akarta rágyújtani a házát egy részeg férfi a baranyai Somogyhatvanban. Tovább olvasom