Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: a magyarok szabadság iránti vágyát elfojtani nem lehet

A magyar nép megküzdött a szabadságáért, amit meg is véd, bárkitől - írta közleményében Mesterházy Attila.
Az MSZP szerint november 4-e mának szóló üzenete, hogy bár ideig-óráig győztesnek érezheti magát egy hatalom, a magyarok szabadság és demokrácia iránti vágyát végérvényesen elfojtani nem lehet.

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MTI-hez vasárnap - az 1956-os forradalom és szabadságharc leverésének és a szovjet csapatok bevonulásának 56. évfordulóján - eljuttatott közleményében azt írta, a forradalom üzenete tovább él, és "itt van velünk ma is, amikor annyian a puszta megélhetésükért küzdenek, amikor szabadságunkat a kiszolgáltatottság, a bizonytalanság, a pénztelenség korlátozza. Amikor újra vannak, akik önző hatalmi érdekből minden erejükkel azon vannak, hogy korlátozzák a szabadságot és gyengítsék a demokráciát – mindazt, amiért a magyarok küzdöttek 56 évvel ezelőtt".

Az ellenzéki pártvezető hozzátette, a magyar nép megküzdött a szabadságáért, amit meg is véd, bárkitől. "Ebben a küzdelemben ezért mi, a szabadság és a demokrácia feltétlen hívei állunk nyerésre: bizakodva mondhatjuk, hogy a félelmet bizonyosan legyőzi a tenniakarás, a kiszolgáltatottságot a szolidaritás, a beletörődést a remény" - fogalmazott Mesterházy Attila. A mai napon fejet hajtunk mindazok emléke előtt, akik életüket áldozták az igazságos, szabad és demokratikus Magyarországért - áll a közleményében.

Olvasóink írták

 • 8. alfa258 2013. január 04. 15:33
  „Mesterházy úr....... kicsit kisebb arcot és több munkát..... nagyon jól el vannak ott az mszp-sek is....”
 • 7. kipkop 2012. november 04. 19:36
  „Szabadság iránti vágy: az mszp-től megszabadulni!”
 • 6. Mozimasiniszta 2012. november 04. 18:45
  „Nna... akkor megkérdezném ettől az agyhúgyköves bájgúnártól: miért vitték adós-rabszolgaságba az országot...?”
 • 5. zero 2012. november 04. 17:59
  „"A kommunistánál kártékonyabb és veszélyesebb embertípust még nem produkált a történelem. Cinizmusuk, szemtelenségük, hataloméhségük, gátlástalanságuk, rombolási hajlamuk, kultúra- és szellemellenességük elképzelhetetlen minden más, normális, azaz nem kommunista ember számára. A kommunista nem ismeri a szégyent, az emberi méltóságot, és fogalma sincs arról, amit a keresztény etika így nevez: lelkiismeret. A kommunista eltorzult lélek! Egészséges szellemű európai ember nem lehet kommunista! Nincs olyan vastag bőrt igénylő hazugság, amit egy kommunista szemrebbenés nélkül ki ne mondana, ha azt a mozgalom érdeke vagy az elvtársak szermélyes boldogulása így kívánja." Alekszandr Iszajevics Szolzsenyicin”
 • 4. történész 2012. november 04. 16:15
  „2. bánki

  Megint csak valahova húzok módon szólsz hozzá.A német ránk nézve -amiért Európa vezetője akar ismét lenni,és kizsákmányolja már ma is a kisebb tagtárs országait-pont ugyan olyan veszélyt jelent mint Kelet.
  Két világégésben voltunk már Németország leghűségesebb-és ezt szó szerint értsd- szolgái és mindig mi szívtunk.
  Csak megjegyzem az első világháborúban is az Osztrák?Német oldalon harcoltunk,ők kaptak területet mitőlünk meg elvettek.
  Hogy az Oroszok nem adtak vissza területet nem csoda,hiszen a Románok tettek nagy ívben Hitlerre és 24 óra alatt pátfordulók lettek és az orosz oldalon harcoltak ,.Mi meg akkor kezdtük el saját magunkat vadul irtani.”
 • 3. WSS 2012. november 04. 14:36
  „Ezek egyre hülyébbek lesznek.”
 • 2. bánki 2012. november 04. 13:22
  „Igaza van !

  1222, 1848, 1920, 1956, 1989 - csak az a baj, hogy vannak ,,széles vágányú vasutasok is" !
  ( a számok nem nyomtávok mm-ben - hanem Cseh Tamás klasszikusai )”
 • 1. x 2012. november 04. 13:20
  „http://www.delmagyar.hu/forum/kosszonjuk_szepen_mszp_ennyi_volt_/32/2002444/?action=kifejt
  Nem sül le a bőr ..., mert az régóta nincs is ott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balog Zoltán az Európa Tanács főtitkárával tárgyal

Az emberi erőforrások minisztere a strasbourgi "Az európai romák jövője" című konferencián is részt… Tovább olvasom