Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: a munkanélküliek több mint fele semmilyen ellátást nem kap

Gúr Nándor szerint a kormány "dicshimnuszokat zeng" a foglalkoztatottsági adatokról, a 15 és 24 év közöttiek 27,4 százaléka munkanélküli.
A munkanélküliek több mint fele semmilyen ellátást nem kap - mondta keddi sajtótájékoztatóján Gúr Nándor MSZP-alelnök.

Hozzátette: bár a kormány "dicshimnuszokat zeng" a foglalkoztatottsági adatokról, a 15 és 24 év közöttiek 27,4 százaléka munkanélküli.

A parlament foglalkoztatási bizottságát vezető szocialista politikus kiemelte, hogy a munkanélküliek több mint fele nem kap ellátást, egyharmaduk segélyben részesül, és csak alig több mint tíz százalékuk jut hozzá álláskeresési támogatáshoz.

Kitért arra is, hogy minden korábbinál hosszabb, 19 hónap a munkanélküliség átlagos időtartama, miközben a kormány kilencről három hónapra csökkentette az álláskeresési járadék folyósítási idejét.

Gúr Nándor szólt arról is, hogy a pénzügyi-gazdasági válság 2008-as kezdetén 328 ezer regisztrált munkanélküli volt, az elmúlt negyedévben pedig 434 ezer, és kevesebben is dolgoznak ma, mint a válság öt évvel ezelőtti beköszöntekor.

Az MSZP alelnöke a bajai videoüggyel kapcsolatos kérdésre válaszolva mindössze annyit mondott: a szocialisták minden igaztalan vád miatt jogi úton vesznek elégtételt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Robbantással fenyegetőzött egy szenvedélybeteg apa - a TEK elfogta

Egy családi vita fajult el odáig, hogy a büntetett előéletű férfi elbarikádozta magát 10 hónapos… Tovább olvasom