Délmagyar logó

2017. 05. 27. szombat - Hella 14°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: a nagycsaládosok reálbére is csökkent

Az MSZP szerint a statisztikai adatok azt jelzik, hogy a reálbércsökkenés elérte a nagycsaládosokat is.
Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja hétfői budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint minden családtípusnál, így a kétgyermekesek, valamint a három vagy több gyereket nevelők esetében is csökkentek a reálbérek az év első öt hónapjában.

Az MSZP-s politikus szerint különösen rosszul jártak a kisgyermekesek, mivel náluk a szülők egyike általában nem dolgozik, hanem gyermekgondozási ellátást kap.

Az alacsony jövedelmű, az adóváltozások által sújtott kismamák kompenzációjáról sem gondoskodott időben az Orbán-kormány, a nagyjából nyolcvanezer rászoruló közül azt hatvanezren nem kapták meg - mondta.

Szerinte nem tükrözi a valós állapotokat az a jelentés, amelyet a kormány készített az Európai Uniónak a szociális védelemről. Az ugyanis - tette hozzá Korózs Lajos - nem számol be például a gyermekszegénység növekedéséről, a családi pótlék és más szociális ellátások befagyasztásáról, az álláskeresési járadék folyósítási idejének lerövidítéséről és az adójóváírás megszüntetésének kedvezőtlen hatásairól.

Az MSZP a progresszív személyi jövedelemadózás bevezetését sürgeti, valamint azt, hogy foglalják törvénybe a szociális támogatások évenkénti kötelező indexálásának mértékét - mondta a szocialista politikus.

Olvasóink írták

  • 1. Qllancs 2012. július 23. 13:35
    „orbán --amit a kiskeresetűektől elvesz --az 1 kulcsos adó miatt --oda adja a gazdagoknak . Nincs rendes munka,
    hiába van 3 gyerek --ha nincs normális fizetés ! 1 kulcsos adó --a nép 90 % NEM JÓÓÓÓ !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező felülvizsgálni a gázkészülékeket és a vezetékeket

legkésőbb 2016 végéig műszaki-biztonsági szempontból felül kell vizsgálni a meglévő gázkészülékeket… Tovább olvasom