Délmagyar logó

2017. 10. 21. szombat - Orsolya 10°C | 20°C Még több cikk.

MSZP: a rasszizmus körülöttünk van, terjed és erősödik

Az MSZP szerint a rasszizmus körülöttünk van, terjed és erősödik, ezért zéró toleranciára van szükség az ilyen eszmékkel, tettekkel szemben.
Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője a rasszizmus világnapja alkalmából az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében úgy fogalmazott: nem elég egy udvariaskodó közlemény ezen a napon, figyelmeztetni kell, mert a veszély nagy és tovább növekszik. "Nap mint nap sérül a joga több százezer honfitársunknak a származása miatt" - írta az ellenzéki pártvezető.

Hozzátette: a rasszizmus az egyetemeken, főiskolákon, a színházban, a szélsőjobboldali újságok lapjain, a tévés újságíró fejében, tollában, a "diákokra uszított szélsőjobbos futballdrukkerek ökölrázásában", a nyilas parlament tagjának, a fasiszta kormány feltétlen hívének rehabilitálásában és a parlamentben is jelen van.

Mesterházy Attila hangsúlyozta: zéró toleranciára van szükség a szélsőjobboldali eszmékkel, szavakkal és tettekkel szemben, és "szakadatlanul" küzdeni kell a rasszizmussal szemben.

Csütörtökön tartják világszerte a rasszizmus elleni világnapot, a faji megkülönböztetés elleni küzdelem nemzetközi napját. Az ENSZ Közgyűlésének 21. ülésszakán, 1966-ban nyilvánították március 21-ét a faji megkülönböztetés elleni küzdelem világnapjává. Annak a véres rendőrsortűznek az emlékére tartják évről évre, amely 1960. március 21-én dördült el a dél-afrikai Sharpeville-ben. A sortűznek 70 békés tüntető esett áldozatul.

Olvasóink írták

 • 4. pachakuti 2013. március 21. 17:10
  „Szidhatjátok, elutasíthatjátok! Szerintem akkor is kóser gyerek ez a Mesterházi.”
 • 3. fenyő 2013. március 21. 13:46
  „"Nap, mint nap sérül a joga több százezer honfitársunknak a származása miatt." Több milliónak. Így igaz.
  Nekünk, magyaroknak a saját szülőföldünkön, a saját hazánkban ! Ugye így gondolta ? !”
 • 2. FattyúMatthew 2013. március 21. 10:13
  „Mszp!Véged van,utolsó nyögéseid még ezek aztán szépen a pokolra kerülsz...”
 • 1. igazságkereső 2013. március 21. 09:46
  „Mesterházy Attila! Körül néztél már egyszer is a magyarországi börtönökben, hogy hány embernek sérültek a jogai azok miatt, akik ott vannak?!!A látványtervezést Te is befejezhetnéd végre kedves Attila, mert egy szemernyit nem izgatott Téged senki jogának sérülése, amikor 2002-2010 között voltatok uralkodók országunkban! Még csak országunkban éhező 30000 gyermekről sem ejtettél egy szót sem! A fő kérdés most az: hol hagytad a visszapillantó tükrödet?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rábólintott az MVM az E.ON-ügyletre

Kéthónapos csúszással, március második felében írják alá az E.ON magyarországi gázüzletága… Tovább olvasom