Délmagyar logó

2017. 02. 22. szerda - Gerzson 2°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: a rezsicsökkentés pont a legszegényebbeket nem érinti

Ma Magyarországon a családok harmadának a fizetése csak a rezsire és az alapvető élelmiszerekre elegendő - mondta Bangóné Borbély Ildikó.
Az MSZP szerint az egyre "dermesztőbb magyarországi szegénység" miatt pont a legrászorultabbat nem érinti a kormány által kezdeményezett 10 százalékos rezsicsökkentés - jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó.

Az ellenzéki párt elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján ismertette: a vezetékes gázszolgáltatásból és az áramszolgáltatásból is több százezer családot kötöttek már ki a szolgáltatók, vagy korlátozták a szolgáltatásukat a tartozásuk miatt. Az MSZP számításai szerint ezek az intézkedések körülbelül egymillió ember életét érintik.

Bangóné Borbély Ildikó hangsúlyozta: a kormány által kezdeményezett 10 százalékos rezsidíj-csökkentés pont ezeket az embereket nem érinti, pedig nekik lenne a legnagyobb szükségük rá.

Hozzátette: az MSZP-hez érkezett visszajelzések szerint van olyan a 10 százalékos csökkentés a valóságban sok helyen csak az 5 százalékot éri el, vagyis az "Orbán-kormány megint becsapta a családokat".

Kiemelte: ma Magyarországon a családok harmadának a fizetése csak a rezsire és az alapvető élelmiszerekre elegendő. A szocialista politikus szerint ezeknek a családoknak szinte semmit nem jelent a rezsicsökkentés, főleg az elmúlt években bevezetett új adók, valamint az élelmiszerek árának több mint 7 százalékos emelkedése mellett.

Ismertette: az országban jelenleg 4 millió ember él a létminimum alatt, 1,5 millió pedig a szegénységi küszöb alatt. Az MSZP szerint ez az elmúlt majdnem 3 év "bukott orbáni-gazdaságpolitikájának a hatása".

Kormos Kata az MSZP szóvivője a sajtótájékoztatón ezzel kapcsolatban hozzátette: a közműszolgáltatóknál a fogyasztók 60 napnál régebbi tartozásai az elmúlt hónapokban 50 százalékkal nőttek. Hangsúlyozta azt is: a rezsicsökkentés elsősorban a gazdagabbaknak segít, hiszen ezzel az intézkedéssel az spórol többet, aki többet is fogyaszt.

Megismételte azt is: az MSZP programjában szerepel egy úgynevezett közüzemi minimumszolgáltatás meghatározása, amely minden esetben biztosítja a minimálisan szükséges áram- és gáz-mennyiséget.

Olvasóink írták

 • 5. papika56 2013. január 23. 12:03
  „bánki.nak igaza van ! Aki nem fizet..v. lopja annak nem számít.
  a szegényeknek..az önkormányzat INGYEN FÁT ad !! a Máltai Sz.Szolg. meg kifizeti az áram számlát..akinek kikötötték --és cigány !
  Én csak tudom ! mert én is kértem , mivel segélyen tengődöm..de nincs elmaradásom, segítsenek 2.3 000.-ft / hó kifizetnem a számlákat .a bevételem ..kb. fele a mostani téli számláknak.
  Közölték : csak akkor adnak, ha már kivan kapcsolva, és százezres tartozásom volna..kifizetnék ..és roma volnék !
  De íGY nem vagyok jogosult !”
 • 4. sotya01 2013. január 23. 10:56
  „Ennél hazugabb politikát ami a magyar politizálást illeti talán sehol sincs a világon/mivel itt csak egymás ocsárlása van/Kijelentem én nem vagyok kormánypárti ,de az MSZP uralma alatt év elején év közepén mindig csak energia áremelés volt.Mit csökkentettek ök ??? Hát az élet szinvonalat a munkalehetöséget Egy dolgot vittek tökélyre a korrupciot és a lopást és a gátlástalan hazudozást . Mindnek csak hatalom kell ahogy meg vannak a szavazatok a beigért dolgok elfelejtödnek Azt mondják ,hogy minden nemzet olyan kormányt kap amilyet meg érdemel,hát nem hiszem,hogy ennyire hitványak vagyunk!!!!”
 • 3. Mozimasiniszta 2013. január 23. 08:56
  „A húgyagyúság setovábbja ! honnan tudja hogy 5% ? amikor a január 1-től érvényes árcsökkentésről a legelső számlát cca.: tíz múlva kapja kézhez ? ez csak a tőlük megszokott habzószájú hazugság-zugság-ság....”
 • 2. bánki 2013. január 23. 05:36
  „Persze, hogy nem érinti azokat akik eleve nem fizetnek !

  IdiótaMSZP !”
 • 1. kipkop 2013. január 22. 22:25
  „Ez az mszp mekkora csúsztatásokra képes! Nagyon fájdalmas lehet számukra, hogy az uralkodásuk idején csak a közüzemi emelést ismerték, annak ellenére, hogy nagy vezérük "lassan mondta: NEM LESZ GÁZÁR EMELÉS".”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gázolás miatt késnek a vonatok a békéscsabai vonalon

Az Újszegedről érkező személyvonat a békéscsabai állomástól néhány száz méterre gázolt el egy… Tovább olvasom