Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: a szociális konzultáció nem lehet sarkalatos törvények alapja

Az MSZP szerint a szociális konzultáció eredménye nem lehet a leendő sarkalatos törvények megalkotásának alapja.
Nyakó István országgyűlési képviselő szerdai, az MTI-nek küldött közleményében azt írta: a szociális konzultáció kérdőívei hamisak és törvénysértők, "ezért legitimációjuk a nullával egyenlő".

Emlékeztetett arra: Jóri András adatvédelmi biztos a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény előírásaival ellentétesnek találta a konzultáció keretében végzett adatkezelést, amire - írta a szocialista politikus - Szijjártó Péter miniszterelnöki szóvivő személyeskedő hangnemben reagált, ahelyett, hogy elmagyarázta volna az embereknek, mire költött a kormány 800 millió forintot.

Az MSZP-s képviselő közölte: pártja továbbra is parlamenti bizottság felállítását sürgeti a szociális konzultáció kivizsgálására.

Szijjártó Péter szerdán újságíróknak óriási sikerként értékelte a szociális konzultációt, amelyre 1 millió 65 ezer kérdőív érkezett vissza. A konzultáció eredményét a tervek szerint június végéig hozzák nyilvánosságra. A kormányfő szóvivője azt is mondta: a parlament előtt fontos törvényalkotási munka áll, ugyanis az év végéig meg kell alkotni az emberek mindennapi életét leginkább befolyásoló, a 2012. január 1-jétől hatályos, új alaptörvényből fakadó jogszabályokat. Ezek megalkotásánál a szociális konzultáció eredménye nagyon fontos iránytűként fog szolgálni, mint az az alkotmányozás esetében is történt - közölte.

Olvasóink írták

 • 6. deszkás 2011. június 16. 14:37
  „CSERGEMERGE! MSzmp? Ilyen ismeretlen a Fidesz vezérkarban? Egyszerűbb:komcsikoljál.JOZKO! A Fidesz is -majd. Eljön az az idő. És nem 2/3 hanem 112/3.! Érted ugye?”
 • 5. jozko 2011. június 15. 23:46
  „A napnál is világosabb volt, hogy a 2/3 többséggel választásokat nyert és legitimitást kapott kormányzó párt
  hasonló megoldásokra kényszerül, ha nem akar a diktatórikus kormányzás vádjával szembesülni-
  mert csak egy impotens baloldal került be a Parlamentbe -
  ami tényleges ellenzéknek még viccből sem nevezhető!

  Az MSZP elsüllyedhet szégyenében!

  Parlamentbe jutott képviselőiket -egy két kivétellel - nem a nép választotta!
  Listán került be a túlnyomó többségük, azoknak a választók által támogatott MSZP jelölteknek a töredékszavazatai alapján, akik -egy részükről bátran állítom, hogy sajnos-nem kaptak elég támogató szavazatot, hogy mandátumot szerezzenek!
  Köszönhetik ezt pártvezéreik köztörvényesnek is nevezhető bűneinek!

  Így menekült be a Parlamentbe, a képviselői mentelmi jog pajzsa mögé az MSZP
  levitézlett vezérkarának nagy része!
  Pontosan azok, akiknek többsége személyesen felelős azért, hogy az MSZP kormánypártból megtűrt párt lett és az ország gazdasága olyan mélyre süllyedt, amit mindenki ismer!

  Nem mondtam újat: Ezt Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc is -bár nem pont ezekkel a szavakkal -
  kénytelen volt elismerni!

  Így aztán, akik eljátszották a felelős beleszólás jogát a politikába, védjék csak továbbra is a saját feneküket-
  örüljenek, hogy lyuk van rajta és szelel!
  Jól jön az még , ha nem kell kínosan görcsölni, amikor jön egy kis megfi..gatás!”
 • 4. lepkehalo 2011. június 15. 21:53
  „1. igazságkereső: Jó, megkérdeznek, de hogy? Először is csak azt lehet válaszolni, amit ők gondolnak. És ha nekem egészen más véleményem van? Azt hova írjam? Másodszor: hol lehet tájékozódni, hogy mi lett a szavazás eredménye? Tudsz valami netes oldalt pl., ahol le van írva a nemzeti konzultáció végeredménye? (Én nem találtam, de lehet, hogy rosszul kerestem.) Így csak hozzák a törvényt és rámondják, hogy bele van foglalva a konzultáció eredménye (a nekik szimpatikus válaszok közül kiválasztva).”
 • 3. csergemerge 2011. június 15. 20:45
  „"MSZP: a szociális konzultáció nem lehet sarkalatos törvények alapja"

  De miért is nem?
  Talán, mert demokratikus elveken alapszik?
  Ha nem kérdezik meg az emberek véleményét, az is baj, ha megkérdezik az is?
  A konzultáció eredménye százszor, ezerszer legitimebb, mint az mszmp-káderek törvényalkotó módszerei.”
 • 2. rozator 2011. június 15. 20:02
  „1. igazságkereső 2011.06.15. 19:20!: Egyébként lehetne, de a mostanival sok a baj! " "az MSZP-nek,hogy "silenciumon"legyen!!" Legyen, de ne a kiskirály" akarja 40 évre beosztani a pici eszét!”
 • 1. igazságkereső 2011. június 15. 19:20
  „Miért ne lehetne, hiszen az MSZP-SZDSZ koalíció az állampolgárok megkérdezése nélkül nyúlta le úgy az országot,hogy a felső tízezer kivételével mindenki "arrólkoldult" köznyelven szólva, de ezt a mai MSZP is nagyon jól tudja,mint ahogy azt is, hogy kb. 13000 milliárd forint úgy tűnt el 2004-2010 között,hogy akkor egyetlen MSZP-s sem viszolygott attól, hogy meg sem kérdezte a közvéleményt,hogy egyáltalán mit is gondolunk a "munkásságukról"!Szerintem itt az ideje az MSZP-nek,hogy "silenciumon"legyen!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A rendőrség a szükséges létszámmal biztosítja a melegfelvonulást

A felvonulás a Hősök terétől indul. A rendőrök határozottan fellépnek majd, ha szabálysértést vagy bűncselekményt észlelnek. Tovább olvasom