Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

MSZP: át kell dolgozni a jövő évi költségvetést!

Bár majdnem fél évig készült a 2013-as büdzsé, az megalapozatlan, sem a gazdaság prognózisok, sem az infláció alakulása, sem egyéb tényezők nem támasztják alá.
A jövő évi költségvetés átdolgozását és a gazdaságpolitika alapjaiban történő megváltoztatását szorgalmazta a szocialista Tukacs István pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az MSZP-s országgyűlési képviselő kiemelte: bár majdnem fél évig készült a 2013-as büdzsé, az megalapozatlan, sem a gazdaság prognózisok, sem az infláció alakulása, sem egyéb tényezők nem támasztják alá.

Kifejtette: az össznemzeti termék idén a 2006-os, a fogyasztás a 2003-as és beruházások a 2000-es szintre süllyedtek vissza. Ezek az adatok arra világítanak rá - folytatta -, hogy a gazdaság teljesítőképessége nem alapozza meg a költségvetést az adók, a járulékok és a vállalkozásból származó bevételek szempontjából. Optimista vélekedésnek tartotta a kormány gazdasági növekedéssel számoló álláspontját, és úgy látta: a gazdaság állapota nem teszi lehetővé a növekedést jövő évben. Megjegyezte: az idei költségvetés 12 módosítást ért meg, ami példátlan, és erre számítanak a jövő évi büdzsénél is.

Tukacs István rámutatott: az alapoktól kellene változtatni, módosítani az adórendszeren, többkulcsos, progresszív rendszerre van szükség, és aktivizálni az uniós forrásokat. Szerinte a kabinet maga is érzi, hogy a költségvetés megalapozatlan, hiszen már arról van szó, ha nem folynak be a várt bevételek, tranzakciós adót fogják emelni. Ezt pedig valamilyen formában az emberek fizetik meg - mondta.

Olvasóink írták

 • 3. csergemerge 2012. december 15. 10:22
  „Tukacs István rámutatott: az alapoktól kellene változtatni, módosítani az adórendszeren...

  Ismerjük az mszmp régi jó módszerét: emeljük az adókat, emeljük a gáz árát, emeljük az adókat, emeljük a villany árát, emeljük az adókat, emeljük a gyógyszerárakat, emeljük az adókat, megvonjuk a gyest a "nem rászorultaktól", emeljük az adókat, széfeket telepítünk a kórházakba, emeljük az adókat....

  Ők tudják aztán, hogy hogy kell a válságból kihúzni az országot! Ők bizony nem fogják bántani a bankokat!!

  Csak ez a buta nép! De miért is szavazta le őket 2010-ben?”
 • 2. kipkop 2012. december 14. 16:20
  „Tukacs maradjon már csendben, készüljön az ünnepekre. Mindenki jobban jár.”
 • 1. le-gott 2012. december 14. 14:50
  „Majd először nyerjen választást , utána csinálhat költségvetést és azt akkor át is dolgozhatja ! Addig meg : ül a kutya , ül !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ipsos: keveset változtak a politikai erőviszonyok az év elejéhez képest

Apártok akkori sorrendje maradt, támogatottságuk valamelyest módosult. Tovább olvasom