Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: az egészségügyi vezetésnek le kell mondania!

Az MSZP szerint az egészségügyi vezetésnek le kell mondania, mert alkalmatlan arra, hogy az ágazat gondjait megoldja.
Erről Havas Szófia, az ellenzéki párt országos egészségügyi tagozatának alelnöke beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

Azt mondta, a jelenlegi vezetés nem képes megállítani az orvoselvándorlást, és képtelen arra is, hogy forrásokat vonjon be az ágazat működésébe. A politikus szerint az idei szeptemberi béremelésnek nem volt meg a fedezete, hiszen a költségvetést nem módosították, a szakellátásból történt a források átcsoportosítása.

Havas Szófia úgy folytatta: hazugságdömping van az egészségügyben, hiszen nincs fedezet az orvosoknak beígért további béremelésére, a kórházak százmilliárdos adósságának rendezésére, és az orvosok elvándorlása miatt nőtt a hiányszakmák száma, ami a várólisták hosszát növeli.

Az ellenzéki politikus emlékeztetett: 2002-ben a Medgyessy-kormány több mint százmilliárd forintot szánt az ágazatra, tehát az akkori szocialista kormány volt az, amelyik utoljára komoly összeget fordított az egészségügyre - mondta.

Havas Szófia kijelentette, hogy mind a járulékbevételek, mind pedig az állami, önkormányzati bevételek csökkentek 2002-höz képest, valamint csúsznak az uniós pályázatok beadásai is, ezért "soha nem látott válság" van a gyógyító ágazatban, amit a jelenlegi vezetés nem tud feloldani.

Olvasóink írták

  • 1. Pirát 2013. október 18. 12:44
    „Jogos a két pont, mivel még a Lipót-mezei intézet helyett (amit elloptak a cucillisták meg a szadesz) nem épített a Fidesz egy megfelelő nagyságú műintézményt - ahová belehetne csukni őket...!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkagödör fala omlott egy munkásra Kiskunlacházán

A munkaárok fala megcsúszott és maga alá temetett egy ott dolgozó munkást. Tovább olvasom