Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

MSZP: az önkormányzatok fekete éve az idei

Az MSZP szerint az elvonások és a létszámleépítések miatt 2011 az önkormányzatok fekete éve.
Török Zsolt szóvivő csütörtökön sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány a megszorításokat nem közvetlenül terheli az emberekre, hanem a rájuk hárított válságadók révén, illetve azzal, hogy a közszolgáltatásokat nyújtó önkormányzatoktól von el pénzt, azok költségvetését csonkítja meg. Hozzátette: az önkormányzatoktól idén mintegy 80 milliárd forintot vettek el.

A sajtótájékoztatón Kispál Tibor, az MSZP erzsébetvárosi frakcióvezetője kifogásolta, hogy a fideszes vezetésű VII. kerület decemberben két iskola - a Janikovszky Éva Általános Iskola és Gimnázium, valamint az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium - esetében a gimnáziumi oktatás felmenő rendszerben történő megszüntetéséről döntött.

Elmondta, arról, hogy a két intézmény a következő tanévre gimnáziumi felvételi eljárást nem folytathat le, nem egyeztettek az iskolák vezetésével, a szülőkkel és a diákönkormányzattal sem, ami sérti a közoktatási törvényt.

Kispál Tibor kitért arra, hogy a tiltakozás nyomán szerdán a VII. kerületi képviselő-testület többsége az Alsóerdősori Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnáziummal kapcsolatban úgy határozott: a korábban felvett tanulók folytathatják ott a gimnáziumi tanulmányaikat, az idegen nyelvi képzést biztosító nulladik évfolyam azonban megszűnik. Hozzátette: ez a döntés ellentétes a decemberi határozattal, amelyet azonban nem vontak vissza.

Az erzsébetvárosi szocialista politikus megjegyezte: miközben a kerület vezetése a spórolásra hivatkozva a gimnáziumi oktatás megszüntetéséről döntött, a képviselő-testület tízmillió forintos támogatást szavazott meg a Helyi Téma című újságnak.

Jeszenszki András, a szocialisták nyíregyházi frakcióvezető-helyettese a közfoglalkoztatásra jutó források csökkentését és a panelprogram leállását nehezményezte.

Elmondta: Nyíregyháza számára 382 millió forint kiesést jelent az idei költségvetés, ami nyilvánvalóan létszámleépítésekhez vezet az önkormányzati intézményeknél.

Olvasóink írták

  • 2. szentmiki 2011. január 28. 16:25
    „nehéz lesz lopni...”
  • 1. dmonlájn 2011. január 27. 15:27
    „valamivel magyarázni kell az indoklás nélküli felmondást!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diszkótragédia: pénteken lezárják a nyomozást

Pénteken lezárja a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Nyugati téri West Balkán… Tovább olvasom