Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: az Orbán-kormány a csőd szélére juttatta a kórházakat

A "krónikus forráshiány és az egyre kevesebb itthon dolgozó orvos és szakápoló miatt megroppant a betegellátás" - mondta Tukacs István.
Az MSZP szerint hiába próbál úgy tenni Szócska Miklós, mintha az egészségügyben is minden a legnagyobb rendben lenne: az Orbán-kormány a csőd szélére juttatta a kórházakat - reagált Tukacs István ellenzéki országgyűlési politikus vasárnapi közleményében Szócska Miklós nyilatkozatára.

Az egészségügyi államtitkár sajtótájékoztatóján jelentette be: uniós támogatásból mintegy 60 milliárd forint forráshoz jut az egészségügy, a pénzt kórházfejlesztésekre fordítják.

Tukacs István szerint ugyanakkor a "krónikus forráshiány és az egyre kevesebb itthon dolgozó orvos és szakápoló miatt megroppant a betegellátás". A várólisták hosszabbodnak, a drága magánklinikák megfizetésére képtelen családok életkilátásai pedig rövidülnek.

Hangsúlyozta: a 3 év alatt az egészségügyből kivont több mint 300 milliárd forintot nem ellensúlyozta az államosítással megspórolt pénz, így a kórházak tartozása 2013 végére több mint 100 milliárd forint lesz. Van kórház, amely a kormány által utalt havi keretéből a béreket és járulékait tudja csak fizetni, vagyis gyógyszerre, kötszerre és egyebekre egy fillér sem marad - tette hozzá.

Olvasóink írták

 • 2. papsajt 2013. október 07. 07:21
  „A Gyurcsányi időkből is rémlenek "megmentők" Molnár Lajos (súlyponti kórházak, kicsik bezárása),Horváth Ágnes (a széfes),
  majd
  Bajnai alatt :
  Havi 850 ezer forintért tanácsadóként akarta alkalmazni Havas Szófiát az Egészségügyi Minisztérium. A szocialista egészségpolitikus, országgyűlési és fővárosi képviselő határozott ideig, 2010. május 31-ig, ,,nyújthatott volna szakmai segítséget" az adófizetők pénzéből Székely Tamás egészségügyi miniszternek. Horn Gyula unokahúgának az egészségügy átalakítása, szerkezetváltása vonatkozásában kellett volna közreműködnie, valamint résztvennie ,,az intézményi működés hatékonyságát elősegítő szakmai prioritások meghatározásában".”
 • 1. Roland1000 2013. október 06. 22:10
  „Mélyen tisztelt MSZP, csődben voltak azok már a maguk kormányzása alatt is... Hát ez az, hogy évtizedek óta a béka sejhajocskája alatt van az egészségügyi ellátás, és maguk ezt észre sem vették..., ahogy a többi párt sem. Talán azért, mert maguknak futja a jó ellátásra? Vagy maguknak is túl sokáig kell várni a szemműtétre, azért nem látják, hogy mi a helyzet már évtizedek!!!!!! óta?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Együtt-PM: a Fidesz beismerte a csalást és erre készül jövőre is

A Fidesz nevére vette a csalást, így a pártot át is lehetne nevezni "Csaló Antidemokraták… Tovább olvasom