Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

MSZP: azokat is segítsék, akiknél már kikapcsolták az áramot, a gázt vagy a távhőt

Burány Sándor közölte, támogatják a Fidesz-KDNP újabb - 11,1 százalékos - rezsicsökkentési javaslatát, mert ha "csepp is a tengerben, enyhíti a családok lassan elviselhetetlen terheit".
Az MSZP politikájának egyik fő célja, hogy a megélhetési költségek a lehető legkisebbek legyenek - mondta Burány Sándor országgyűlési képviselő pénteken, sürgetve, hogy a kormány azoknak is segítsen, akiknél már kikapcsolták az áram-, a gáz- vagy a távhőszolgáltatást.

A szocialista politikus sajtótájékoztatón azt mondta, támogatják a Fidesz-KDNP újabb - 11,1 százalékos - rezsicsökkentési javaslatát, mert ha "csepp is a tengerben, enyhíti a családok lassan elviselhetetlen terheit". Példaként hozta, hogy a kormányváltás óta sokat romlott a forint árfolyama, ami nem csak a devizahiteleseket sújtja, megjelenik abban is, hogy amíg három éve 340 forintba került egy liter benzin, ma nagyjából száz forinttal többe.

Burány Sándor ugyanakkor hozzátette: bár támogatják a rezsicsökkentést, továbbra is úgy gondolják, hogy megvalósítása igazságtalan, amiért a legjobban keresőknek adja a legtöbb támogatást.

Felszólította a kormányt, dolgozzon ki programot, hogy az a 140 ezer háztartás is kapjon segítséget, akiknél már kikapcsolták az áram-, a gáz- vagy a távhőellátást. Emlékeztetett arra, hogy a szocialista kormányzás alatt 260 ezer panellakást korszerűsítettek, ez hozzájárult a fűtési költségek csökkenéséhez. Azt ígérte, ha kormányra jut, az MSZP folytatja ezt a programot.

Burány Sándor arra is felszólította a kormányt, fejezze be, hogy bármit ad az embereknek, "sunyi adóemelésekkel, áthárított terhekkel" a háromszorosát veszi vissza.

A megélhetési költségek közé tartoznak az élelmiszerárak is, a szocialisták ezeket is mérsékelnék az alapvető élelmiszerek forgalmi adójának 5 százalékra csökkentésével - közölte, megismételve, hogy e javaslat támogatását várják a kormánytól.

Olvasóink írták

 • 1. jozkó 2013. szeptember 06. 12:43
  „Burányi úr célkitűzéseiben megvalósítaná a kommunizmust.
  De szép is lenne: mindenki a "lehetősége és a képességei szerint" dolgozna - és a szükségletei szerint részesedne a megtermelt javakból...
  Ez sajnos nem jött be sem Jézus Krisztusnak, sem Leninnek - hogy csak a főbb idealistákat említsem!

  Mielőtt a nagy "segé{í}ly nyújtási eufóriába esnénk / üres zsebből..../, nem ártana megnézni, kinek feneketlen a zsákja:
  ha bevarrta, és esély van arra, hogy marad is belőle valami, amit /számolatlanul/ beledobnak-akkor lehet értelme a segélyezésnek.
  Addig egyeseknek az Isten pénze sem lenne elég - míg mások szűkös lehetőségeik között kuporgatnak és kevesebből élnek /segélyek nélkül/, mint azok akik a köldöküket sírják ki a segílyek minden változatáért - közben meg rázzák a rongyot!
  Természetesen Burányi úr a sajátjából /vagy ha a pártja arra felhatalmazta, a pártja kasszájából/ csak támogasson boldog boldogtalant - Isten fizesse meg/ha győzi/ .
  A társadalomnak a közvagyonból felelősebb gazdálkodást javaslok / és tisztában vagyok azzal is, hogy azt a vagyont alulról is és felülről is fosztogatják, "körkörös" védelemre érdemes berendezkedni/.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először kémnek nézték, később levadászták és megették Egyiptomban a magyar gólyát

A "bebörtönzött", majd elengedett jeladós gólya szomorú véget ért - Ménes még fiatal és rutintalan… Tovább olvasom