Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: azonnal fel kell lépni a szegénység ellen

Felelős döntéseket és azonnali fellépést sürget a szegénység ellen az MSZP - közölte Mesterházy Attila pártelnök.
Közleményében kifejtette: Magyarországon a becslések szerint mintegy 100 ezer ember éhezik, a gyermekek 30 százaléka szegénységben él. Emellett családok tízezrei veszíthetik el lakhatásukat kezelhetetlen mértékű banki vagy közüzemi tartozásaik miatt.

Mindeközben az MSZP szerint "az alacsony jövedelmű vagy épp munka nélküli, állást kereső állampolgárok egyre nagyobb tömegét hagyja magára a hatalom". Az Országgyűlés pedig éppen a szegénység elleni küzdelem világnapján tárgyalja a hajléktalanokat börtönbüntetéssel és 150 ezer forint bírsággal fenyegető törvényjavaslatot - hangsúlyozta Mesterházy Attila.

Az elmúlt másfél év kormányzati intézkedéseinek következtében a legrosszabb körülmények között élők terhei tovább nőttek - írta Mesterházy Attila, aki szerint ez a következő évben sem lesz másképp: "a szegények tehát szegényebbek lesznek, és egyre többen kerülnek majd a szegénység állapotába".

Mint írta: a munkavállalók többsége már az idén is rosszabbul járt, a tervezett adó- és járulékemelések, az adójóváírás kivezetése, és az áfa mértékének 27 százalékra emelése miatt a 2012-es év további lecsúszással fenyegeti őket. Mellettük viszont 2012-ben nehezebb helyzetbe kerülnek a már nyugdíjban lévők és a jövőre nyugállományba vonulók, a rendvédelmi dolgozók, a pedagógusok, az egészségügyben dolgozók és a diákok is.

"A mi felelősségünk, hogy együttes erővel ne a szegények, hanem az igazi ellenség: a szegénység ellen lépjünk fel a jövőben" - fogalmazott Mesterházy Attila.

Olvasóink írták

 • 4. Power 2011. október 17. 22:30
  „A fiatal magyar D´Artagnan élesíti a kardját, elfelejtette, hogy volt rá nyolc évük.”
 • 3. vidékipolgár 2011. október 17. 16:18
  „Fölháborító! Ilyen vastag arcbőrt! Remélem mentek a levesbe a szadesz után...csak vissza ne szivárogjanak valamelyik pártba mint ahogyan szokás itt hazánkban (a rendszerek váltják egymást az emberek többnyire ugyanazok maradnak)
  Varga B. Tamás:
  Demokráciánk büszke hajnalán,
  Hogy feloszlott büszkén a párt,
  Volt, ki bal maradt,
  Lett, ki jobbra ment,
  S mindet várta a Parlament!”
 • 2. deszkás 2011. október 17. 14:02
  „Jó reggelt kivánok! Éppen ideje de késő már szerintem ,a sok panamázással értékes időt vesztegettek el.”
 • 1. jozko 2011. október 17. 13:18
  „Krokodilkönnyek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizottság alakul a képviselői fizetések vizsgálatára

Az országgyűlési képviselők fizetéséről szóló új szabályozás előkészítésére albizottság… Tovább olvasom