Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: csak névleg marad meg az eva

A párt szerint az egyszerűsített vállalkozói adó bár névleg megmarad, de gyakorlatilag eltűnik.
Szanyi Tibor szocialista politikus véleménye szerint ha az eva adómértéke 40 százalékra nő, akkor ez az adóforma "minden báját" elveszíti, mert akik ezt választják nagyjából ugyanannyit fizetnek, mint a normál rendszerben adózó társaik.

Szanyi Tibor azt mondta, hogy amikor a fideszes politikusok kompromisszumos megoldásról beszélnek, az azt jelenti, hogy "Orbán Viktornak is igaza lett, hiszen de facto tényleg megszűnt az eva illetve a Fidesz frakciónak is igaza lett, hiszen névleg megmarad". Hozzátette, hogy eközben az ország és a vállalkozók viszont rosszul járnak.

A képviselő hangsúlyozta, a közgazdasági modellszámítások szerint ugyanazon ügyfélkör evás tagjai több pénzt fizettek be, mint azok, akik el tudták számolni a különböző levonásokat.

Másik témára áttérve felhívta a figyelmet, hogy az októberi részvényeladásokból mintegy kétszázmilliárd forintnyi pluszbevételre tett szert a költségvetés. Megjegyezte, hogy az állam idén további 350 milliárd forintnyit részvényértékesítést tervez.

A képviselő úgy fogalmazott, hogy Budai Gyula elszámoltatás kormánybiztos "minden bizonnyal megindította a vizsgálatokat" az ügyben, mert ebben az időszakban részvényt eladni "finoman szólva is botorság". Hangsúlyozta, hogy a fél évvel korábbi árfolyamokhoz képest a mostani eladással a kormány durván 20-25 százalékos veszteséget realizál.

Végül kitért arra is, hogy a mérhető adatok alapján, a kabinet által megvásárolt Mol részvénycsomag már csak a felét éri annak az összegnek, amit fizettek érte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyiptomi busztragédia: megfelelően jártak el az állami szervek

A hatékony együttműködéseknek köszönhetően 4 nap alatt sikerült hazahozni a bajba került embereket és az elhunytakat Egyiptomból. Tovább olvasom