Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: egyre igazságtalanabbá válik a rezsicsökkentés

Az MSZP továbbra is támogatja a 10 százalékos rezsicsökkentést, de úgy véli: az igazságtalan, és ahogy szélesíti azt a kormányzat, úgy lesz egyre igazságtalanabb.
Lukács Zoltán, a párt országgyűlési frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: a villamos energia estében, a legalacsonyabb fogyasztókhoz tartozóknál, a megtakarítás mértéke éves szinten átlagosan 149 forint (ez a megtakarított energiaköltség 1,09 százalékát teszi ki), míg a legtöbbet fogyasztók több mint 26 ezer forintot spórolnak egy év alatt, együttesen a megtakarított energiaköltség 50,6 százalékát.

Mivel a képviselő szerint a gázszámlák 10 százalékos csökkentése is ilyen aránytalanságokat mutat, megismételte: szociális és fogyasztási szempontból is differenciálni kell a rezsicsökkentést. Az MSZP a gáz esetében 5 sávot, míg az áramnál 3 sávot hozna létre.

Közölte azt is: üdvözli, hogy a programot kiterjesztik a nyugdíjas otthonokra is, de felhívta a figyelmet arra, hogy a térítési díjaknak csak egy részét teszi ki a rezsi, ezért azok legfeljebb 1-2 százalékkal mérséklődnek. Ezért azt javasolta: a teljes térítési díjat csökkentsék 10 százalékkal.

Azt sem érti az MSZP - fűzte hozzá -, miért csak ezt az intézménytípust emelte ki a kormányzat, szerintük a programot ki kellene terjeszteni a többi között a gyermekek és családok átmeneti otthonára, a bentlakásos gyermek- és ifjúságvédelmi intézmények teljes körére, a bölcsődékre, valamint a középiskolai és felsőoktatási kollégiumokra is.

Feltette a kérdést: mi lesz azzal a 150 ezer családdal, akiknél már kikapcsolták az áramot, és azokkal, akik szénnel, fával, brikettel vagy PB-gázzal fűtenek? Ez utóbbi energiahordozókról azt mondta: az elmúlt évben jelentősen, 25-38 százalékkal emelkedett az áruk.

Lukács Zoltán kérdésre válaszolva beszélt a Tárki legfrissebb felmérésének eredményéről, amely szerint az MSZP támogatottsága évtizedes mélyponton áll, a teljes népesség körében 9 százalékot tesz ki. Azt mondta: a Tárki a Századvég csoport tagja, amelynek 3 milliárd forintot adott a kormány, anélkül, hogy nyilvánosságra hozta volna, mit teljesít ezért a csoport. íMost már világossá vált, hogy mit teljesítí - jelentette ki, hozzátéve: íén a miniszterelnök helyében elégedetlen lennék, mert 3 milliárd forintért azt is kihozhatták volna, hogy az MSZP be se jutna a parlamentbeí. Hangsúlyozta: pártja nem veszi figyelembe a Tárki által közölt eredményt.

Olvasóink írták

 • 8. Mozimasiniszta 2013. március 28. 22:23
  „7#-es ! + 1pont ! és ! gondoljunk csak a minimál-béres cégvezetőkre, a bejelentett szintén minimál-béres családtagokra ami a csalás melegágya lenne (természetesen óvakodom az általánosítástól) A fikázó észkombájnok a 10-10%-ot igazságtalannak tartják a tehetősebbek esetében - de rövid velejük folytán elfelejtik hogy: aki ötezres villanyszámlát fizet, az ötszázat spórol, aki ötvenezret fogyaszt az ötezret ! DE ! 45 ezer után fizeti az ÁFÁ-t a nagykasszába a szegényebbek meg "csak" 4500 után !”
 • 7. babar 2013. március 28. 21:21
  „A szoci "igazságos" rendszerrel az volt csak a baj, hogy aki tehette kijátszotta!
  A fával tüzelő és petróleum lámpával világító családoknak ők sem tudtak kedvezményt adni...”
 • 6. Mozimasiniszta 2013. március 28. 20:13
  „3#-ra ! 88-as néptárs ! egyre fikább vagy !”
 • 5. csergemerge 2013. március 28. 18:46
  „MSZP: egyre igazságtalanabbá válik a rezsicsökkentés...
  Az mszmp pedig egyre jelentéktelenebbé...
  Észre sem veszik, mennyire nem érdekel senkit ez a lerágott csont?”
 • 4. kipkop 2013. március 28. 17:06
  „Jó lenne, ha az ünnepekre való tekintettel, minden párt csendben maradna!”
 • 3. grafika88 2013. március 28. 16:11
  „T. 1-2.
  A narancsos ködtöl nem láttok ?? az 5 5 áfát ..3 éve orbán emelte fel 27 % !!!! MIRŐL BESZÉLTEK ??????
  Régen szociális alapon volt a kedvezmény , és igazságos is volt. Mert a keresetekhez mérték a rezsicsökkentést !
  Míg ma egy minbérből élő , " megtakarít ?" havonta pár 1000 .-ft ..itt, majd máshol triplán verik le rajta !
  Addig a millárdos , havi megtakarítása ..akár többszázezer ft is lehet. Itt olvastam egy képviselő, aki 300 m2 háza van éves rezsije :2,8 millió ft .
  NA itt jelentős.MEGINT kik jártak jól ?????”
 • 2. DobóI 2013. március 28. 15:24
  „Ezért korábban a szocik csak folyamatos rezsiemelést alkalmaztak..”
 • 1. Mozimasiniszta 2013. március 28. 15:05
  „kussoljatok már ! ne rontsátok az ünnep előtti hangulatot....”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Antiszemita indíttatású jogsértések: ombudsmanhoz fordul a Mazsihisz

A Mazsihisz az alapvető jogok biztosának haladéktalan fellépését kéri az interneten közzétett… Tovább olvasom