Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: ez a harácsolás költségvetése

Az MSZP szerint a jövő évi költségvetés - az eddig megismert formájában - "harácsolásból és a dolgozók, illetve a nyugdíjasok megsápolásából áll".
Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja szombati sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: ezt költségvetésnek nem is merné nevezni.

A szocialista politikus - arra utalva, hogy Matolcsy György a talpra állás költségvetésének nevezte a 2011-es büdzsét - hangsúlyozta: van igény a költségvetés talpra állítására, hiszen a Fidesz az elmúlt hónapokban a feje tetejére állította azt.

Kifogásolta, hogy ez a tervezett büdzsé kizárólag a bevételi oldalra összpontosít, és a kiadásoknál nyoma nincs a racionalizálásnak.

Arra a bejelentésre reagálva, miszerint a közszféra jelenlegi 690 ezres létszámát 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a kormány jövőre, Szanyi Tibor úgy reagált: érezni lehetett eddig is, hogy a kirúgások időszaka még nem ért véget, folytatódik a politikai tisztogatás.

Szanyi Tibor úgy látja: ha ismét pedagógusokat, orvosokat vagy más hasonlóan fontos társadalmi szolgáltatásokat végző dolgozókat akarnak kirúgni, azzal "tovább ássák Magyarország sírját". Ha a semmihez nem értő nemrég felvett "fidesznyikokat" kívánná elbocsátani a kormányzat, annak örülnénk - tette hozzá az ellenzéki képviselő.

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a szombati kormányszóvivői tájékoztatón jelentette be, hogy a jövő évi költségvetés GDP arányos eredményszemléletű hiánya 2,94 százalék lesz. A kormány október 27-én elfogadta a jövő évi költségvetést, amelyet 2,94 százalékos eredményszemléletű (ESA) hiány mellett a 2,8 százalékos pénzforgalmi hiánnyal tervez, ez utóbbi fogalmazódott meg az IMF-EU megállapodásban - mondta a miniszter.

Közölte, hogy a közszféra jelenlegi 690 ezres létszámát 25-30 ezerrel kívánja csökkenteni a kormány jövőre. Ennek nagyobb része, megközelítőleg 25 ezer fő az évenként szokásos természetes fogyás, a többiek pedig a magánszférába kerülhetnek - jelezte a nemzetgazdasági miniszter. Matolcsy György elmondta: a központi költségvetési intézményeknél 5 százalékos, a költségvetési háttérintézményeknél 10 százalékos lesz a létszámleépítés, 5 százalékos dologi költségcsökkentés mellett.

Olvasóink írták

 • 4. jozko 2010. október 31. 17:58
  „Volt kitől tanulni?”
 • 3. zero 2010. október 31. 08:55
  „Azért az mszp böl többen ülnek”
 • 2. DMagóg 2010. október 30. 17:32
  „1. KovácsPistike!

  Megfeledkeztél a Lázár Janika pofátlan, jó-erkölcsbe ütköző költségtérítéséről! Sajnos, ugyanilyen hosszú listát lehet összeállítani a másik oldalon is, bár, arra ügyeltek, hogy a pénz eltűnése ne legyen jogsértés. (Legújabb: Geodézia Zrt.) A törvények szabad módosítása után meg kizárt, hogy jogsértést kövessenek el, mert kivonják a törvények hatálya alól.

  Politikusok egymás közt:

  Mi a fene bajotok van velünk?
  Semmi, csak, Ti loptok!
  Jó, jó, de Ti is!
  Igen, igen, de Ti többet!”
 • 1. KovácsPistike 2010. október 30. 15:31
  „Az MSZP-sek maguknak harácsoltak:

  Az elévült különösen nagy értékre elkövetett és hűtlen kezelés bűntettével az állam kárára törvénysértés útján gazdagodott Gyurcsány Ferenc, a sikkasztó Karakasev Anna, a 120 milliót sikkasztó terézvárosi Ispánkai László, a visszadátumozó ,,főkozmetikus" Tóth József, az előzetesben lévő Hunvald György, a vesztegető és közügyektől eltiltott Kaszab Csaba, a bűnszervezetben elkövetett csalással gyanúsított Zuschlag János, az mszp portrétárából törölt és az Egyesült Államokban egy zátonyra futott hajóból kimenekült Nyékes Béla, az elítélt, majd felmentett Boldvai László mszp pénztárnok, a zsurki vodkagyárt felvirágoztató Baja Ferenc, a sikkasztással és hűtlen kezeléssel vádolt Herédy Dezső, a jelentős kárt okozó csalásért és magánokirat hamisításért jogerősen elítélt bonyhádi Szabó Gábor mszp-és képviselő, stb.

  "Enyhítjük a válságot, enyhítjük a terheket" (MSZP)

  "Egykori MSZMP/ KISZ KB vezető havi 1 millióért szakérti a társadalompolitikát Kiss Péter főkancellárnak"

  "A nyugdíjas BKV-s humánpolitikai igazgató Szalainé Szilágyi Eleonóra, a 100 milliót kapott, 86,2 milliós végkielégítést, a 16,4 milliós titoktartási pénzt a 10,1 milliós prémiumelőleg mellé."

  "A kutyatartás hatásai a közbiztonságra - tanulmány 1,2 millióért"

  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"

  "10 tuskó 3,2 millióért"

  "Klados Gusztávot, a 4-es metró projektigazgatóját havi 8 millió 190 ezer forintért alkalmazták."

  "Simor András a Magyar Nemzeti Bank elnökének fizetése havi 8 millió 11 ezer 800 forint."

  "A napokban távozott posztjáról Cselényi László a Duna Televízió elnöke, aki 49 millió forintos végkielégítést kap munkájáért."

  "70-80 millió forintos végkielégítéseket és 47 milliós bért is fizetett ki a BKV saját alkalmazottainak az elmúlt években."

  "Több mint 67 millió forint végkielégítést kapott távozásakor a MÁV-tól Kugler Flórián, aki négy évig volt a MÁV humánpolitikai vezérigazgató-helyettese."

  "Szamos Alfonz MÁV pályavasúti főigazgató 87 milliós milliós végkielégítéssel vigasztalódhatott."

  Győzik ezeket a harácsolókat a magyar adófizetők?
  Az EU-ban elhiszem, hogy Kovács László (volt MSZP-elnök, az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa ) havi 5,3 millió forintos fizetésének a tizennyolcszorosát kitudták fizetni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tehervonat gázolt el egy férfit

Elgázolt a vonat egy férfit Budapesten, Rákosszentmihály és Angyalföld között szombaton - közölte a… Tovább olvasom