Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

MSZP: Fellegi elismerte az orbáni gazdaságpolitika bukását

Az ellenzéki párt szerint a miniszterelnöknek távoznia kell, ugyanis továbbra sem érti a kialakult helyzet súlyát.
Az MSZP szerint a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) tárgyaló delegációt vezető Fellegi Tamás Washingtonban elismerte az orbáni gazdaságpolitika bukását.

Burány Sándor országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján elmondta: egyetért az Orbán-kormány tárca nélküli miniszterével abban, hogy olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely megerősíti a piacok bizalmát és lerakja a fenntartható növekedés alapjait. Véleménye szerint ez a nyilatkozat azonban csakis úgy értelmezhető, hogy Fellegi Tamás elismerte a kormány eddigi, nemzetközi bizalomvesztéshez és várhatóan recesszióhoz vezető gazdaságpolitikájának bukását.

Christine Lagarde IMF-vezérigazgató szavai világossá tették, hogy már a tárgyalási időpontok kitűzésének is előfeltételei vannak, ezért az MSZP változatlanul a parlament rendkívüli ülésének összehívását sürgeti, hogy ott visszavonhassák az Európai Unió által kifogásolt törvényeket - tette hozzá Burány Sándor.

Az MSZP-s képviselő szerint a miniszterelnöknek távoznia kell, ugyanis továbbra sem érti a helyzet súlyát, így fordulhatott elő, hogy reggeli rádióinterjújában az adatvédelmi biztos mandátumának megszüntetésével kapcsolatos brüsszeli aggodalmat úgy értékelte, hogy "porszemnek tűnik a gépezetben".

Burány Sándor szerint Orbán Viktort "beteges hiúsága" megakadályozza abban, hogy engedni tudjon, elismerje a változtatások szükségességét, ezért távoznia kell hivatalából.

Olvasóink írták

  • 3. DobóI 2012. január 14. 05:22
    „A pofáltlan Burány jobb volna ha befogná a száját, mert még emlékszünk, hogy 400 ezer új munkahely igérete mellett, hogy nőtt 5%-ról 12%-ra a munkanélküliség, no mefg arra is emlékszünk melyik párt rohasztotta le a 2002-től gazdaságunkat...”
  • 2. kopkop 2012. január 13. 12:11
    „Gratulálok a Szerkesztőnek! További hasonló munkát, csak ellenkező előjellel.”
  • 1. kopkop 2012. január 13. 12:01
    „moderálva offtopic”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hatodával nőtt Győr adóbevétele tavaly

Sem új közterhet nem vezettek be, sem az eddigiek mértékét nem emelték, ennek ellenére nőtt a bevétel - mondta Simon Róbert Balázs alpolgármester. Tovább olvasom