Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

MSZP: hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással

Az MSZP azt követeli miniszterelnöktől, hogy minden erejével a demokrácia felett őrködjön.
Az MSZP azt követeli a Fidesztől, hogy hagyjon fel a sikertelen unortodox kormányzással, Orbán Viktor miniszterelnöktől pedig azt: minden erejével a demokrácia felett őrködjön!

"Hagyjon fel a Fidesz a sikertelen unortodox kormányzással, mert az csődbe juttatja az országot" - áll a párt által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményben.

Az MSZP szerint joggal lehet tartani attól, hogy Orbán Viktor "elszólta magát", amikor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének csütörtöki kibővített elnökségi ülésén reményét fejezte ki, hogy "a demokrácia helyett nem kell új politikai rendszert bevezetni".

"Követeljük, hogy a kormányfő minden erejével a demokrácia felett őrködjön! Eszébe ne jusson újabb unortodox eszközökhöz nyúlni hatalma megtartása érdekében" - fogalmaznak.

A párt szerint Orbán Viktor minden szava beismerő vallomással ér fel, mint ahogy az a kijelentése is, miszerint: ott tartunk, hogy sereghajtók vagyunk a térségben.

"Ez az ő dilettáns gazdaságpolitikájának az eredménye két év után" - írták.

Ha a szocialisták válságmenedzselését folytatta volna Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, akkor ma nem itt tartanánk. "Éppen ezért nem győzzük eleget elismételni, Matolcsynak útilaput kell kötni a talpára! Matolcsy helyett szakértőre és pénzügyminiszterre van szüksége ennek az országnak" - olvasható a közleményben.

Orbán Viktor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének csütörtöki kibővített elnökségi ülésén - kéthetes konzultációsorozata záró állomásán - beszélt a hitelezési helyzet kilátásairól, az államadósságról és a bürokrácia csökkentéséről is.

A kormányfő arról is beszélt, hogy szerinte "csak a vak nem látja, hogy olyan mélységű átrendeződés történik most a világgazdaságban és azon belül az európai kontinensen, amely következményeiben és súlyában - habár jellege más - nyugodtan összevethető az 1990-es nagy átalakulással."

"Akkor új politikai és gazdasági rendszereket kellett fölépíteni. Egyelőre most még nem kell új politikai rendszereket fölépíteni, de föl kell építeni új gazdasági rendszereket Közép-Európában, és reméljük a Jóisten megsegít bennünket, hogy a demokrácia helyett nem kell kigondolnunk más típusú politikai rendszereket, amelyeket a gazdasági túlélés érdekében aztán be kelljen vezetni" - mondta.

Olvasóink írták

 • 2. babar 2012. július 28. 08:25
  „1. paprika56. Pedig a Budai Gyuszi még csak a felszínt sem tudta megkapargatni....”
 • 1. papika56 2012. július 26. 21:02
  „Igen nagy baj van emerek ! ha már viktor --a Teremtőt kéri segítségül !
  Már csak az segíthet rajtunk, nem az Eu v az IMF ????
  De én bízom a Teremtőben --és akik az országot ide juttatták --a Teremtő jól megbünteti őket !Meg azokat is akik népnyúzó törvényeket hoztak--szavaztak meg !
  Mindenki kapja meg a méltó büntetését !!!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schmitt Pál felfüggesztette NOB-tagságát

A volt államfő ezért nem szerepel a testület hivatalos londoni résztvevőinek listáján - írta az… Tovább olvasom