Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: hibás gazdaságpolitika áldozatává válik az oktatás

Az alapvetően elrontott gazdaságpolitika áldozatává válik az oktatás rendszere is - szögezte le Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja az oktatási államtitkárság épülete előtt tartott vasárnapi sajtótájékoztatóján.
A politikus szerint ma a vita nem a jobb oktatásról szól, hanem arról, „hogyan lehet a rendszerből úgy kiszivattyúzni pénzt, hogy az ne nagyon látszódjon". Kunhalmi felszólította Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás minisztert: még a délután folyamán magyarázza meg a magyar lakosságnak, mit jelent az a Hír Tv-ben pénteken tett kijelentése, miszerint nem lesz ingyen oktatás és egészségügy.

Kivel és mit akar megfizettetni a közoktatásban, és hogyan viszonyul ez a népszavazáshoz - vetette fel a kérdést a szocialista politikus.

Olvasóink írták

 • 14. Beroesz 2011. augusztus 28. 23:05
  „Kunhalmi Ágnes vélhetően szövegértési problémákkal küzd. A Népszabadságban ugyanis nem az a szöveg olvasható, mint amit Kunhalmi Réthelyinek tulajdonít. Réthelyi ezt mondta:

  "Tudomásul kell venni, hogy nincs ingyenes egészségügy, vagy ingyenes oktatás. Azt a pénzt, amiből a pedagógus illetve az orvos béreket fizetik, valahol össze kell gyűjteni."

  Ez pedig nem azt jelenti, amit Kunhalmi állít. Számomra visszatetsző, hogy a kórházi napidíjat és a tandíjat támogató MSZP most a saját sarát akarja átkenni a Fideszre. (Amin van elég sár már így is. Hoffmann Rózsa hosszú ideje a felsőoktatás kapacitás-csökkentéséről értekezik; lásd még tudásalapú társadalom, információs társadalom).”
 • 13. Power 2011. augusztus 28. 22:24
  „Csak semmi szerénység kedves e.társnő!”
 • 12. csergemerge 2011. augusztus 28. 21:39
  „Az oktatás az elmúlt nyolc évben az MSZMP hibás gazdaságpolitikájának és oktatáspolitikai ámokfutásának áldozatává vált.
  Szerencsére már ennek vége.
  Az MSZMP a helyére került.”
 • 11. X_Y 2011. augusztus 28. 19:51
  „Sőt magát a svájci frankot is a gaz szocik találták ki.. Meg Svájcot is...nincs is ilyen ország, azt is csak kitalálták hogy a zemberek pénzét elszedjék - elég kinézni az ablakon: nem is látszik Svájc :)”
 • 10. igazságkereső 2011. augusztus 28. 17:16
  „#5.achilleus 2011.08.28 15:22 De a "svájci frank alapú"-nak elnevezett forinthitelezést is a szocialisták találták ki és élt is vele nagyon sok ügyfél,mert olcsóbb volt mint a forinthitel! Sajnálattal állapítom meg azt, hogy az ebben a témában megszólaló, véleményt író társaim bizony nem szemlézik az országos lapokat,mert ha szemléznék, akkor olvashatták volna Dr. Boros Imre közgazdász írását a Magyar Hírlap 2010,november 26.-ai, pénteki számában "Mohó bankok diszkrét bája" címmel,melyben arról értekezik a közismert közgazdász, hogy a magyarországi "svájcifrank" hitelek ne mis látták az alpesi valutát.Legalább negyven tanulmány van birtokomban (felsorolni most lehetetlenség lenne, közöttük van a nemzetközi hírű közgazdász,Róna Péter úr is, és kivétel nélkül mindegyikőjük megerősíti azt, hogy a magyarországi bankok kivétel nélkül megvezették ügyfeleiket,mert az egész "devizahitelezés" Magyarországon indexálási trükk volt csupán, amely arra volt jó a bankoknak,hogy az általuk folyósított forinthitelt a svájci frank árfolyamán szedjék vissza ügyfeleiktől. Ezért következhetett be az, hogy a felvételkori havi törlesztés a duplájára és mára fizethetetlen mértékűre emelkedett! Bizony nem ártana alaposabban tájékozódni,mielőtt naiv hozzászólással bárkiről is "leszednétek a keresztvizet"!! Igazam van, vagy esetleg tévedek?”
 • 9. északmagyar 2011. augusztus 28. 17:13
  „Na és ugyan mit tud a hibás gazdaságpolitikáról az MSZP ???

  Jaaaaaa.... Tévesen kapcsoltam.”
 • 8. klj_54 2011. augusztus 28. 16:50
  „Az egyik kútya a másik eb!”
 • 7. Larsson 2011. augusztus 28. 16:27
  „5.

  Pont ezt írtam, utálom az egymásra mutogatást, kicsit ferdít a véleményed, hogy a szocik tehetnek róla... Már leírtam, hogy a fityiszes kamattámogatott hitel is kivett egy kis pénzt 2002 után a kasszából és az egyébként nagyon sötét (fekete) építőiparból áttételesen fele se áramlott vissza a gazdaságba! Szóval mind nyakig sáros, elég a 1,5 év dilettantizmusát megnézni!”
 • 6. frakk 2011. augusztus 28. 16:24
  „A rendszerből az egyetemi oktatók pályázatok, és okj-s tanfolyamok formájában szivattyúzzák ki a hatalmas pénzeket
  A közszférával összejátszva tanfolyamok kötelezővé tételével sokszor 100 000 Ft-s órabérrel tartanak a kedves oktatók kötelező képzéseket. A közszolga szerzi a delikvenseket, melynek során a kötelező tanfolyamon lekaszálják a delikvenseket. Hatalommal visszaélés, korrupció, bürokrácia.
  Mondjam a pontos tényeket. Autós terület.”
 • 5. achilleus 2011. augusztus 28. 15:22
  „1. Larsson 2011.08.28. 13:19
  "Itt mindent nulláról kellene kezdeni, ..."

  Jó lenne, de akkor kérd meg az IMF-et és az EU-t, valamint Magyarország nemzetközi hitelezőit, hogy tekintsenek már el a hitelek, tőke és kamatok, visszafizetésétől. Kipróbálásként javaslom, hogy próbáld meg itthon valamelyik bakkal szemben fennálló esetleges (deviza)hiteled visszafizetése megtagadásának bejelentésével. "Tisztelt hitelező bankom, nem fizetek, új életet kezdek, felejtsék el, hogy én valaha is hitelt vettem fel Önöknél ..." Megnézném mi lenne. Annyi a különbség, hogy az esetleges hitelt magadnak köszönheted, az ország nyakig való eladósítását pedig - a most nagyon okos - szocialistáknak.”
 • 4. X_Y 2011. augusztus 28. 14:57
  „Okos zembereket nehéz vezetni egy Lánglelkű Kedves Vezetőnek. El kell sorvasztani az oktatást - és 8-10 év múlva adva van egy birkanyáj, ami bégetve megy a Vezér után...”
 • 3. LukSzusz 2011. augusztus 28. 14:48
  „A hibás gazdaságpolitikából van egyeseknek Badacsonytojon,Tihanyban,Szuha-völgyben/Mátra/,az Adrián stb,100 milliós villájuk.”
 • 2. Power 2011. augusztus 28. 13:42
  „Így már értelmes is lenne a kijelentés: "Az általunk alapvetően elrontott gazdaságpolitika áldozatává válik az oktatás rendszere is"”
 • 1. Larsson 2011. augusztus 28. 13:19
  „Az elmúlt nyócév szíjgyártós ámokfutása után megértem hogy uazt csinálják, mint a mostaniak ellenzékben.
  Ugyanakkor gyűlölöm a politikában ezt az egymásra mutogatást!!! Itt mindent nulláról kellene kezdeni, mert fertő ami ebben az országban megy több, mint 20 éve!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

LMP: ámítás és valóság a keződő tanév

"A pedagógus életpályamodellt egyre csak ígérgető Hoffmann Rózsa gúnyt űz belőlük"- írja a párt közleményében. Tovább olvasom