Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: hiteltelen és eredménytelen a kormány eddigi munkája

Gúr Nándor szerint a Fidesz kormányra kerülése előtt kevés, de annál karakterisztikusabb ígéreteket tett.
Hiteltelennek és eredménytelennek értékelte a kormány eddigi munkáját Gúr Nándor, az MSZP alelnöke csütörtöki, Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki országgyűlési képviselő szerint a Fidesz kormányra kerülése előtt kevés, de annál karakterisztikusabb ígéreteket tett a választópolgároknak, amelyek között a gazdaság erősítése és a munkahelyek bővülése szerepelt.

Az akkor vizionált 6 százalékos növekedés tavaly mínusz 1,7 százalékos csökkenésbe váltott át, tehát a gazdaság nem növekedett - ismertette Gúr Nándor. Szavai szerint az ehhez illeszkedő ígéretek szerint tíz év alatt egymillió munkahelyet teremt a kormány, ám ebben a kérdésben máig nem történt előrelépés: 2008 utolsó negyedévében a KSH adatai szerint 3 millió 924 ezer ember dolgozott Magyarországon, 2013 első három hónapjában viszont ennél kevesebb, 3 millió 857 ezer ember dolgozik.

A külföldön dolgozó magyarok ebben a statisztikában Magyarországon foglalkoztatottként vannak megjelenítve, ilyen értelemben nem többen, hanem százezres nagyságrendekkel kevesebben dolgoznak, mint korábban dolgoztak a kormányváltás vagy a gazdasági válság előtt - jelezte Gúr Nándor. Az MSZP alelnöke szerint a foglalkoztatási helyzet mellett a megszerzett jövedelmek is csökkentek, a vásárlóerő-érték tekintetében a legtöbbet az átlag alatt, de főképp a minimálbér környékén kereső emberek vesztettek.

A rezsicsökkentéssel kapcsolatban Gúr Nándor megerősítette az MSZP korábbi álláspontját, mely szerint a párt támogat minden olyan döntést, amely az emberek életét könnyíti. "A rezsicsökkentés azonban igazságtalan, mert ott ad többet, ahol egyébként is több van és ott nyújt jóval kevesebbet, ahol egyébként is jóval kevesebb van" - fogalmazott a szocialista politikus.

Gúr Nándor a tájékoztatón a probléma megoldására az MSZP által már korábban szorgalmazott alapvető élelmiszerek árának csökkentését javasolta. Ennek értelmében az ilyen élelmiszerek jelenlegi 27 százalékos áfáját 5 százalékra zsugorítanák, ami jóval igazságosabb intézkedés lenne a rezsicsökkentésnél - tette hozzá az ellenzéki politikus.

Olvasóink írták

 • 3. Mozimasiniszta 2013. április 18. 21:30
  „1#-es neked is jutott annyi mint bármely éjjel-nappal hazudozó cucillista megmondó "fószernak"...
  eltudjátok papagáj-módra szajkózni a központi idiómát...de a nagy eszetek eltakarja előletek a kilátást - hogy széjjel nézhessetek...”
 • 2. Cillit_bang 2013. április 18. 21:01
  „Ennyit az oda figyelő szuperhallású emberekről, akik mást nemis akarnak hallani!!.Mivel az 1 millió munkahelyet nem 3 évre igérték... a 10% nem egy éve hanem februártól...(kullancsész)....ha neki 30 % az infláció.... végül is ezek után nincs mit matekozni....
  A közmunka rabszolgamunka......erről már nincs is véleményem, biztos imád dolgozni, a nevéből itélve (is)!
  A "segílyt" ne adják "ingyen"!!!!! Dlgozzon egy "picit" érte: nembaj ha a lakóhelyeken összeszedik a szemetet, kitakarítják a buszmegállókat, virágot ültetnek, szebbé teszik a környezetet....EZ A RABSZOLGA MUNKA??????? A segilyt pedig eköccsük a kocsmába....
  De a gondolkodás-módunkban ez a különbség...ez nem baj...ennek én örülök és legalább tudom miért...”
 • 1. Qllancs 2013. április 18. 17:53
  „Sajnos igazat kell,hogy adjak ennek a fószernak.
  Hol a beígért :1 millió munkahely ??? Ma 675 000 a munkanélküli ! kb 500 000 külföldön dolgozó magyar.
  Közmunka..nem munka ! Rabszolgamunka !
  Én pl még a 10 % ot nem vettem észre !minden számlám több mint 1 éve ! De az infláció : 30 % os.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vona: legyen a nemzeti alaptanterv része a recski tábor meglátogatása

A kirándulások állami támogatással valósulhatnának meg - mondta az ellenzéki párt elnöke. Tovább olvasom