Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

MSZP: hiteltelen volt az önkormányzatok demonstrációja

Hiteltelen volt a fideszes politikusok által összehívott önkormányzati tüntetés, mivel megoldódnak azon ügyek, amelyek miatt meghirdették a demonstrációt - mondta Nyakó István.
Az MSZP szóvivője szerint a kormány megállapodott az egészségügyi ágazattal, a fogyatékosok szervezeteivel, az egyházakkal a jövő évi költségvetési támogatásukról, illetve a gyermekétkeztetés finanszírozásáról is megoldódni látszik.

Olvasóink írták

  • 2. achilleus 2009. október 10. 16:54
    „Na de itt az MSZP-s "megoldás", már ha van. Figyeljük az összegekre, számítsuk át végkielégítésre! Azt sem érdektelen látni, hogy kinek-minek a kontójára költekeznek: A 15 szocialista képviselő által jegyzett módosító javaslat 3 milliárd forintot vonna el az úgynevezett helyi szervezési intézkedések többletkiadásainak támogatási keretéből. Az állam ezen a jogcímen honorálja az önkormányzatok és önkormányzati társulások által végrehajtott létszámcsökkentéseket. 2 milliárd forintot az önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településektől venne el az MSZP-frakció. Az önkormányzatoktól átcsoportosított 5 milliárd forint mellett további 12 milliárddal kurtítanák meg a szocialisták a költségvetés céltartalékát azért, hogy jövőre 65 ezer forint maradjon a kedvezményes gyermekétkeztetés normatívája. A szocialisták oktatási és önkormányzati lobbija emelné az alapfokú művészeti oktatás normatíváját is, fedezetül a felsőoktatási intézményektől elvont 900 millió forint szolgálna. Az MSZP a 2010/2011-es tanévre is megadná a két tanítási nyelvű iskolák kiegészítő támogatását, az ehhez szükséges 300 millió forintot szintén a céltartalékból csoportosítaná át a kormányzó párt. A kórházaknak ígért 38 milliárd forint többlettámogatást egyelőre nem tartalmazzák a szocialista módosító indítványok.”
  • 1. achilleus 2009. október 10. 15:34
    „Itt az ok és okozat ósszekeverése folyik.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kormány lemondásáért tüntetnek a Vértanúk terén

A kormány lemondását követelő tüntetés kezdődött mintegy háromtucatnyi ember részvételével a Kossuth… Tovább olvasom