Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

MSZP: Hoppál jobban tenné, ha hallgatna

A Fidesz szóvivője szerint az MSZP elnöke norvégiai látogatásakor ismét rossz színben tüntette fel az Magyarországot.
Hoppál Péter jobban tenné, ha hallgatna, amikor Mesterházy Attila azon fáradozik, hogy helyreállítsa Magyarország megtépázott nemzetközi tekintélyét - közölte az MSZP a Fidesz szóvivőjének keddi nyilatkozatára válaszul.

Hoppál Péter sajtótájékoztatóján azt mondta: az MSZP elnöke norvégiai látogatásakor ismét rossz színben tüntette fel Magyarországot, összemosta a Fideszt és a Jobbikot. A szocialista párt elnöke Oslóban, a szélsőségek és a gyűlölet elleni nemzetközi konferencián arról beszélt, hogy Magyarországon parlamenti képviselete van az antiszemitizmusnak, a cigányellenességnek, a kirekesztésnek, és míg máshol éles határ húzódik a szélsőjobb és a jobboldal között, nálunk nem. Hozzátette, a kormány elhatárolódás helyett eltűri a gyűlölködő eszméket.

A Fidesz szóvivője úgy fogalmazott: Mesterházy Attilának nem a kormány számára kellene instrukciókat adnia, hanem saját pártjában kellene zéró toleranciát hirdetnie a "maffiabaloldal" módszereivel szemben. Ezektől kellene elhatárolódnia, "nem pedig külföldre szaladgálni, akár még az Északi-sarkig is, hogy Magyarországot mindenhol rossz fényben tüntesse fel" - mondta.

Az MSZP úgy reagált: természetes, hogy ha Mesterházy Attilát meghívják egy rangos nemzetközi konferenciára, és megkérik arra, hogy felszólaljon az antidemokratikus és kirekesztő eszmék terjedése ellen, akkor a legnagyobb és legerősebb ellenzéki párt vezetőjeként elfogadja a felkérést. "Arról nem tehetünk, hogy a Fidesz szóvivője magából, a pártjából, és annak vezetőjéből, Orbán Viktorból indul ki, aki 2007-ben valóban azért lobbizott Lisszabonban, hogy vonják meg Magyarországtól az EU-s fejlesztési forrásokat" - olvasható a szocialisták közleményében.

Hozzátették, sajnálatos, hogy Orbán Viktor és a Fidesz nem Norvégiával vagy más jogállamokkal építi nemzetközi kapcsolatrendszerét, hanem "mindenféle félázsiai országokkal üzletel". Orbán Viktor és a kétharmados Fidesz az elmúlt három évben az egypárti alkotmányával, médiatörvényével és a jogállami fékek szisztematikus kiiktatásával mélyen aláásta Magyarország presztízsét a demokratikus világban - közölte az MSZP.

Olvasóink írták

 • 2. babar 2013. május 14. 22:29
  „Mszp, mint legnagyobb és legerősebb ellenzéki erő??????????????????????????????????????????????

  "A választani tudó biztos szavazók körében a Fidesznek 50, az MSZP-nek és Jobbiknak 17-17, az Együtt 2014-nek 11, a DK-nak és az LMP-nek pedig 2 százalékos a támogatottsága."

  Forrás:
  http://hvg.hu/itthon/20130506_Median_egymillios_rejtozkodo_tomeg_donthe”
 • 1. csergemerge 2013. május 14. 21:38
  „"amikor Mesterházy Attila azon fáradozik, hogy helyreállítsa Magyarország megtépázott nemzetközi tekintélyét"
  ez a mondat nagyon gáz! Aki ezt mondta, nagyon meg kellett hogy bízzon a fölötte lévő födémszerkezet stabilitásában!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Balhé a győri szállodában: tévedésből saját szobájából dobta ki és verte meg a vendéget

A győri Hotel Rába bepiált cseh vendége a szobáját eltévesztve úgy vélte: abba valaki beköltözött. Berúgta az ajtót, kirángatta a mosdóból a német vendéget, megverte. Tovább olvasom