Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -3°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: induljon pártközi konzultáció a norvég alapról

A párt szerint Lázár Jánosról kiderült, alkalmatlan a posztjára és méltatlan arra, hogy Magyarország egyik minisztere legyen.
Az MSZP azonnali konzultációt kezdeményez a frakciók között az uniós és norvég pénzek kifizetéséről és átláthatóságának ügyében - közölte Szanyi Tibor EP-listavezető és Tóth Bertalan frakcióvezető-helyettes kedden.

A két politikus a közleményben felszólítja Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkárt és Orbán Viktor kormányfőt, hogy "hagyják abba nemzetrontó tevékenységüket és állítsák helyre" az EU-s pénzelosztás átláthatóságát és tisztaságát.

Megfogalmazásuk szerint a miniszterelnök és az államtitkár úgy alakították át az uniós kifizetések rendszerét, hogy az EU ne vehesse észre, a Fidesz "miként talicskázza ki a pénzt Simicska Lajosnak, Mészáros Lőrincnek és a többi fideszes oligarchának". A szöveget azzal folytatják, hogy ezzel a miniszterelnök azt üzente az EU-nak: "ti csak fizessetek, és ne törődjetek azzal, hogy a haverjaink kapják a támogatást".

Azt a véleményüket is leírják, hogy Lázár Jánosról kiderült, alkalmatlan a posztjára és méltatlan arra, hogy Magyarország egyik minisztere legyen. Kiemelik, hogy miután Magyarország fejlesztéseinek 97 százaléka uniós forrásokból valósulnak meg, a magyar kis-és középvállalkozások fejlesztéseit is beleértve, így Lázár János "szakmai alkalmatlanságával és önző politikai ambícióival" sok százezer ember megélhetését kockáztatja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Martonyi: Magyarország legfontosabb érdeke, hogy ne legyen háború Ukrajnában

Az ukrajnai helyzet jelenleg is bizonytalan - mondta a külügyminiszter. Tovább olvasom