Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: Jön a parlamenti koalíció a Fidesz és a Jobbik között

A szavak koalíciója már létrejött a Fidesz és a Jobbik között, ezután jöhet a parlamenti koalíció - mondta szombaton sajtótájékoztatón Alexa György MSZP-képviselő.
Szerinte a számos korábbi megnyilvánulás után ezt bizonyítja a tatabányai polgármester, fideszes képviselő nyilatkozata, amelyben egy vízmű-átszervezést a náci elgázosításhoz hasonlított.

A szélsőséges szavak és cselekedetek rákos mételyként betegítik a társadalom szervezetét, mára szinte lehetetlen különbséget tenni néhány fideszes politikus és a szélsőjobb megnyilvánulásai között - jelentette ki Alexa György (MSZP) országgyűlési képviselő szombaton. Szerinte a Jobbik politikai sikerét a Fidesz készítette elő.

Jól látszik a politikai szövetség a Fidesz és a Jobbik között - mondta, majd felsorolta a már többször hangoztatott példákat, így azt, hogy jelenleg 80-nál több helyi önkormányzatban működik együtt a két párt.

Bencsik János, Tatabánya fideszes polgármestere és országgyűlési képviselő azonban átlépett egy határt pénteken - mondta Alexa. Idézte a politikust, aki egy vízmű-átszervezés kapcsán azt mondta: a dolgozókat tulajdonképpen felültették egy vonatra, majd bekísérik egy helyiségbe, ott megnyitják a csapokat és ott nem víz fog folyni. Nem elszólás, félreértés cégátszervezést a holokauszthoz hasonlítani - mondta a szocialista politikus, aki felszólítja a Fideszt, hogy az mondassa le polgármesteri tisztségéről Bencsiket és zárja ki őt a parlamenti frakcióból.

Mi kell még ahhoz, hogy a Fidesz felbontson minden szövetséget a Jobbikkal? - kérdezte Alexa György. Szerinte a szavak koalíciója már létrejött a két párt között, ez után jöhet a következő parlamentben a koalíció. Úgy látja, hogy ezt készítik elő jelenleg. Erre lát bizonyítékot abban, hogy az Orbán-kormány kancelláriaminisztere azt nyilatkozta a minap, hogy a Jobbik nemzeti-radikális párt, nem rasszista és fasiszta.

Olvasóink írták

 • 15. Tornádó 2009. június 13. 23:52
  „A szélsőségekből, a szélsőséges pártokból már elegük van az embereknek! "Jó ha figyelünk!"”
 • 14. achilleus 2009. június 13. 19:44
  „Hallgattassék meg a másik fél is:
  " (...) A szocialista politikust azt sem zavarja, hogy Orbán Viktor tegnap este a hírTV Péntek 8 című műsorában arról beszélt, hogy a Fidesz egyetlen szélsőségbe hajló párttal, sem az MSZP-vel, sem a Jobbikkal nem kíván együttműködni, és kijelentette: a Magyar Gárda helyett a Fidesznek más programja van a bűnözés megállítására.

  A Fidesz sokkal visszafogottabb szavakat vár az MSZP-től
  ,,Sokkal visszafogottabb és csendesebb szavakat várunk attól a párttól, melynek prominens vezetője ,,díszzsidózza" politikai ellenfeleit, parlamenti képviselője a holokauszt áldozatain viccelődik, volt miniszterelnöke és pártelnöke pedig nap mint nap egy olyan villából jár dolgozni, melyet kétszeresen, először a nyilasok, aztán a kommunisták koboztak el zsidó tulajdonosától" - olvasható Cser-Palkovics Andrásnak, a Fidesz helyettes szóvivőjének közleményében."

  Ez a reakció valahogy lemaradt.”
 • 13. flexsnake 2009. június 13. 18:39
  „10.
  ,,A Jobbik a nemzet érdekeit szolgáló intézkedéseket támadni fogja,míg Orbánnak csak a szavazatok kellenek."

  Eddig is így volt, nem?”
 • 12. Yucca 2009. június 13. 18:17
  „Meglesz az a koalíció, és majd az eredménye is. Várjuk csak ki, -- nyögni ráérünk utána is.”
 • 11. Lacas 2009. június 13. 18:16
  „Lassan unalmassá válik,hogy ki kit fizet.beszéljenek a tettek! Aki rendet tesz,annál senkit nem fog érdekelni,hogy ki támogatta”
 • 10. Lacas 2009. június 13. 18:12
  „Végre flexsnake barátunk is mondott valami értelmeset: a körözött bűnözőket -azaz az mszp,szdsz,mdf és a fél fideszt- rács mögé kéne már dugni.Egyébként ez nem hir.Ezer helyen kifejtette mind a Jobbik mind a Fidesz hogy nem lépnek semmilyen koalicióra.A Jobbik a nemzet érdekeit szolgáló intézkedéseket támagatni fogja,mig Orbánnak csak a szavazatok kellenek a Jobbiktól.”
 • 9. comet 2009. június 13. 18:01
  „Alexa György foglalkozhatna a saját pártja dolgaival is.
  Vagy ahhoz bátorság, erkölcsiség meg valammennyicske tudás kéne?”
 • 8. achilleus 2009. június 13. 17:42
  „7. hozzászólás műstoppoló 2009.06.13. 17:25
  Hát ez a másik. A Fidesz nem fog koalícióra lépni a Jobbikkal főleg, ha egyedül több helyet szerez 50%-nál, ami eléggé valószínű. Ugyanakkor a Jobbik ellenzéki pártnak minősül, mind a parlamenti bizottságokban, mind a médiakuratóriumokban (!!!!!)( stb. Elvégre az szdsz-ről mostmár bíróságilag is ki lett mondva, hogy "ellenzéki".”
 • 7. műstoppoló 2009. június 13. 17:25
  „Felesleges a Fidesznek koalíciót kötni a Jobbikkal, ugyanúgy eltámogatja őket kívülről is, mint az MSZP-t a magát műellenzékként kiröhögtető SZDSZ. Tetszettek volna kormányozni az utóbbi hét évben, akkor most nem lenne Jobbik! Ja, hogy nem értek rá az állandó "pártfinanszírozás" közben? Aki lusta, az egyharmadot se fog szerezni jövőre!”
 • 6. achilleus 2009. június 13. 16:42
  „Beleidézek: Csakhogy lássuk hol is a "métely", meg a "rákos daganat":
  " (....) Amikor Gyurcsány Ferenc lemondását követően az egész ország arra koncentrált, ki lesz a kormányfő utóda, összeült a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanácsa. A testület tagjai alig néhány perc alatt megszavazták, hogy a Tiszamenti Regionális Vízművek (TRV) Zrt. és a Duna Menti Regionális Vízmű (DMRV) Zrt. államot megillető üzletrészét az Észak-Magyarországi Regionális Vízművek (ÉRV) Zrt. vagyonkezelésébe adják. A döntés április 3-án került fel az MNV honlapjára, az érintett önkormányzatok nem kis döbbenetére. Sokan ugyanis innen értesültek a vízközművek vagyonkezelésének összevonásáról. Pedig a DMRV-ben 9 százalék erejéig a települések a tulajdonosok, illett volna tehát őket is megkérdezni. Sőt, a hozzájárulásukra lett volna szükség az üzemeltető személyének megváltoztatása miatt. A lapnak nyilatkozó Bencsik János tatabányai polgármester drasztikus áremelkedéstől tart.
  CÁFOLAT. Az érintett területek jobboldali vezetésű városai - köztük Balassagyarmat, Tatabánya, de például az MSZP-s vezetésű Vác is - minden követ megmozgatnak, hogy visszacsinálják a fúziót. (....)"
  http://bencsikjanos.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1271&Itemid=1”
 • 5. achilleus 2009. június 13. 16:38
  „Hallgattassék meg a másik fél is!!!!
  http://bencsikjanos.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1271&Itemid=1”
 • 4. achilleus 2009. június 13. 16:35
  „"(...) , amelyben egy vízmű-átszervezést a náci elgázosításhoz hasonlított."
  Amennyiben az elvtárs arra célzott, hogy a vízkészlet privatizálásának előkészületének leleplezése és a náci népirtáshoz való hasonlítása a tatabányai polgármester szerint hasonló nemzetellenes bűn, amelyet a náci népirtáshoz hasonlóan kell kezelni, akkor igazat adok a tatabányai polgármesternek. Ez olyan bűncselekmény lenne a magyar nép ellen, amineke büntetése minden valamirevaló országban HALÁL! (Még mielőtt valaki nekem ugrana, felhívom a figyelmet azokra az erőfeszítésekre, amellyel Izrael a vízkészletét, illetve a vízkészlet forrásául szolgáló területeket védelmezi.)”
 • 3. flexsnake 2009. június 13. 16:02
  „Kedves Alexa :) Ha embereket építenek le akkor várható hogy nem mindenkinek tetszik van aki végletekben mondja el hogy mennyire nem. Ettől még lehet jó politikus. Mi ebben a sértő? Szerintem semmi. A fidesz meg próbál nem lepaktálni a rosszabbikkal mert rájuk sem vetne jó fényt egy N párt. De majd meglátjuk. Az biztos hogy a köpködések helyett inkább azt kellene szorgalmazni hogy a rosszabbik eltűnjön a színről és a körözött bűnözőket is végleg rács mögé tegyék.”
 • 2. Zejko 2009. június 13. 16:00
  „PPPfffffffffffffff”
 • 1. homer 2009. június 13. 15:55
  „Bla, bla, bla..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Július 4-én választ új elnököt az SZDSZ

Július 4-én tartja rendkívüli tisztújító küldöttgyűlést az SZDSZ, amelyen új elnököt és ügyvivői… Tovább olvasom