Délmagyar logó

2017. 04. 24. hétfő - György 3°C | 15°C Még több cikk.

MSZP: katasztrofális a kormány első hatvan napja

Katasztrofálisnak minősítette gazdasági szempontból a kormány első hatvan napját Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője hétfőn budapesti sajtótájékoztatóján.
Kiemelte: az Orbán-Semjén-kormány megalakulása óta a szocialista párt számításai szerint körülbelül 800 milliárd forintot vesztettek a devizahitelesek.

Ez azt jelenti, hogy aki egy vagy két éve ötmillió forint svájci frank hitelt vett fel, annak most ötven százalékkal magasabb a törlesztőrészletet kell fizetnie, mint induláskor - tette hozzá.

Szekeres Imre a bankadó kapcsán azt mondta: nagyrészt a hitelfelvevők és a betétesek fogják a bankadót megfizetni.

Úgy vélekedett: a bankok adója nő, a bankárok adója pedig csökken az egykulcsos személyi jövedelemadó miatt.

A szocialista politikus beszélt arról is, hogy sikeresen folytak a tárgyalások a Nemzetközi Valutaalappal (IMF), "és szinte a lezárás előtt mondott a miniszterelnök mindenre nemet, ami korábban elhangzott".

Szekeres Imre a Széchenyi-tervről szólva elismerte: az első átfogó fejlesztési tervet az első Orbán-kormány készítette, az első Széchenyi-tervnek azonban több negatív következménye is volt.

Ilyen negatív következményként említette meg azt, hogy az első Széchenyi-terv elaprózta a rendelkezésre álló forrásokat, a pályázatok szubjektív megítélése nagyon tág teret kapott, valamint hogy "a pályázati pénzek politikai okokból lettek szétosztva".

A politikus azt mondta: bízik benne, hogy az önkormányzati választás után érdemi javaslatokat tesz le a kormány a jövő évi költségvetés tekintetében.

Újságírói kérdésre válaszolva közölte: Lezsák Sándor, az Országgyűlés fideszes alelnöke azért nem írta még alá a Ház által elfogadott törvényeket, hogy amikor elküldi azokat már ne Sólyom László legyen a köztársasági elnök, hanem Schmitt Pál, aki - szavai szerint - "gondolkodás nélkül aláírja".

Szekeres Imre kérdésre válaszolva úgy vélekedett, hogy ha a kormány által elfogadott plusz adók befolynak, akkor a kormány tartani tudja az év végére kitűzött 3,8 százalékos államháztartási hiányt.

Kérdésre válaszolva elmondta azt is: senki nem hallgatta meg a Honvédelmi Minisztériumnál történt korrupciógyanús ügyek miatt.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. dühös 2010. augusztus 04. 09:36
  „Ahhoz túl sok családot vittek padlóra a nyolc év alatt, hogy a mosdatlan szájukat kinyissák.
  Nem az mszp-s pártnyaloncokról beszélek, azoknak láthatóan jól ment a szekér.
  De a lakosság már az ötvenes évek színvonalán él. És a reményt is elvették tőlük. Takarodjanak már el a közéletből!
  A nyolc év alatt állandóan a demokráciára hivatkozva fosztották ki a lakosságot, minimális parlamenti többségükkel. Merjenek most kicsik lenni...
  Most elég meggyőző a Fidesz fölénye, nem?
  Szóval TŰNÉS, ELVTÁRSAK!”
 • 39. unknown 2010. augusztus 03. 09:16
  „Miért nem moderálták ki egyúttal 34. Logaritmus nyilvánvaló hülyeségét is? Aki valahol a szegedi kilinikákon röpköd egyik számítógéptől a másikhoz véleményét leírni. Orvosi kóreset, helyben kellene kezeltetnie magát.”
 • 38. reagens 2010. augusztus 03. 08:09
  „<moderálva...> semmi mást nem lehet tenni, minthogy szembesíteni őket a valósággal, a racionalitással. Aztán ezök a gyurcsány-féle ..... azt csinálnak amit akarnak, de legalább a kevésbé informált többséget nem tudják egyszerűen megtéveszteni, mint ahogy azt az elmúlt 8 évben tették.
  Fikázzák az első 60 napot, miközben felállva kéne tapsolniuk!
  Ami pocsékságot "elkúrtak" ebben az országban a gyurcsányisták, az káprázat. Nagyon kussolniuk kéne! De Nem kussolnak, csak a "főnök", ezért joggal gondolhatjuk, hogy súlyos neurológiai problémákkal küzd ez a bagázs! Talán ezért is verték szét a pszichiátriai bentlakós ellátást, nehogy begyűjtsék őket, mint a veszött kutyákat.
  Bár azokat egyszerűen csak lelövik.”
 • 37. sling 2010. augusztus 03. 07:58
  „<moderálva>
  A nagyvilágon elég sok helyen álltak ki a magyar kormány IMF elleni döntése mellett.
  Igaz az izraeli pénzbarátok ezt tényleg nem nézik jó szemmel.
  De azért hogy szekeresnek van képe belepofázni a dolgokba, tényleg felháborító.
  Majd ha a következő választásokat ne adj´ Isten megnyerik, akkor lesz joguk belepofázni, hogy milyen volt az elmúlt 4 év kormányzása.
  Addig pedig jobban járnának, ha lapulnának, nehogy a kelleténél jobban felhívják a nyomozó hatóságokra a figyelmüket!”
 • 36. LukSzusz 2010. augusztus 03. 06:32
  „Grippen Imre vau-vau.”
 • 35. George58 2010. augusztus 03. 05:26
  „A listán benyomott 55 korrupt szocialista féreg jobb ha meghúzza a pofáját. Szekeres is nemsokára Hagyó nyomdokaiba léphet. A maszopnak biztos tragédia volt az elmúlt 60 nap hiszen a parazita holdudvarukból sokat kirúgtak. Vége a Csótány Ferencz által kreált szoci pénzpazarló kánaánnak!”
 • 34. Logaritmus 2010. augusztus 02. 23:23
  „A kormany elso akarhany napjata koklerseg, esetlenseg, benazas jellemezte es egyaltalan nem csak az MSZP szerint. A vilag nevet azon, ahogy ezek a fideszes papucsallatkak kormanyozzak a csod fele Magyarorszagot.”
 • 33. unknown 2010. augusztus 02. 22:07
  „"Katasztrofálisnak minősítette gazdasági szempontból a kormány első hatvan napját Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője"
  Ostoba Szekeres meg az ő MSZP-je. A Fidesz nem azért került hatalomba hatvan nappal ezelőtt, mert megnyerte a lottó főnyereményt. Hanem éppen miattuk, mert eladósították az országot (meg némiképpen látványosan lopták az adófizetők pénzét), kényszerűen felvették az IMF és EU mentő hitel csomagját és ezt a választók megelégelték. Önismeretük sincs, hogy Szekeres ilyet mer szövegelni. Hatvan nappal az ő nyolc évük után. Ezek tényleg még mindig hülyének, befolyásolhatónak tartják a választókat.”
 • 32. KovácsPistike 2010. augusztus 02. 21:48
  „Ennyi korrupció és tolvajlás után sem szólal meg az mszpés képviselő urak lelkiismerete? Van lelkiismeretük egyátalán?
  Ott ültek a parlamentben és csak maguknak nyomogatták a gombokat és a milliókat. Ennyi szégyen után van képük indulni a választásokon?”
 • 31. rodnás 2010. augusztus 02. 21:37
  „Az MSZP szempontjából tényleg katasztrofális volt a FIDESZ eddigi kormányzása, mert az elmúlt hatvan napban több értelmes dolog született a Kossuth téren, mint korábban 96 hónap(=8 év) alatt!!
  Csak így tovább Magyarország Kormánya!!!!”
 • 30. jozicsenko 2010. augusztus 02. 21:34
  „??? mszp-s tolvajok, van arcotok megszólalni???

  büdös mocskos tolvaj banda!

  a 8 évetek alatt az államadósság 14ezer MRD FT-tal nőtt!!!

  52%-ról 85%-ra vittétek a gdp arányos adósságunkat!!!

  az eurot még a ti pénzügyminiszteretek is 2007-re igérte, azt nem hogy 3 éve nincs euronk, de 2014et sem merik benyögni!!!!

  mocskos alávaló tolvaj banda! takarodjatok innen!

  igenis vágja ki orbán a bürökrácia 30%át <moderálva>, az mszp-s beültetett, ejtőernyős elvtársaknak egy mocskos vasat se fizessünk! 3.7-4 millió ember dolgozott, ebből 7százezer volt közalkalmazott, 1,5 millió meg minimálbéres! a maradék 1-1,5 millió fizetett annyi szja-t, mint amennyit 10 millió ember áfá-ban fizetett be!!!! kell az a 16%, akinek meg nem tetszik, ne a minimálbérre jelentse be magát, hanem igenis vállaljon részt az adózásból!!!”
 • 29. szilléri 2010. augusztus 02. 20:53
  „Ezekben az okostojásokban az a mulatságos, hogy az élet bármely területén megállják a helyüket.
  Barátunk -,,Szekeres Imre, az MSZP gazdaságpolitikai kabinetvezetője " -két hónapja még hadvezér volt!”
 • 28. igazságkereső 2010. augusztus 02. 20:01
  „Akkor milyen volt az MSZP-SZDSZ konglomerátum az elmúlt 8 év alatt? Van Mesterházy Attilának és Lendvai Ildikónak némi önkritikája, mert ez a megnyilatkozás a gátlástalan hülyeségükről és Magyarország népének semmibe vételéről szól!! Ennyire ugye nem hülyék,vagy már teljesen elhülyült mindkettő a háttérbázisukkal együtt??!!”
 • 27. TrombiFrédi 2010. augusztus 02. 19:54
  „Szekeres Imi már csak tudja mi a dörgés!?:)”
 • 26. reagens 2010. augusztus 02. 19:30
  „Ennyit az uniós "lehívásokról" (a várgesztesi eset). Ezt nyomják botkáék is.
  De jó nekünk!...”
 • 25. KovácsPistike 2010. augusztus 02. 19:17
  „Nem ég a bőr a képükön? Tetszettek volna dolgozni.
  "40 centis kilátó épült 40 millióért Bodrogkeresztúron"
  http://index.hu/belfold/2009/10/04/40_centis_kilato_epult_40_millioert_bodrogkereszturon/
  "Az alpolgármester elismerte, hogy az építmény egy kicsit alacsony lett, de azt mondta, hogy a pénzből, csak ennyire futotta."
  "Egyébként pedig a hivatalban minden hivatalosan le van papírozva - szögezte le az alpolgármester."

  "10 tuskó 3,2 millióért":
  http://index.hu/belfold/2009/10/29/2_6_millios_unios_tamogatas_tiz_fatuskora/
  "Összesen 3,2 millió forintért épített uniós támogatásból kerékpáros pihenőhelyet, (eredeti projektcímén szolgáltatóházhoz kapcsolódó pihenőhelyet) Várgesztes önkormányzata. A helyi lakosok szemét azonban szúrja, hogy a milliós pihenőhely mindössze tíz, az árokparton leszórt - szaknyelven: telepített -, tuskóból áll. A polgármester szerint a beruházást nemrég ellenőrizték, és mindent rendben találtak."”
 • 24. reagens 2010. augusztus 02. 18:24
  „A <moderálva> szociális hálóval van probléma, már bocsánat!
  A LEGNAGYOBB BAJ, HOGY NEM VERSENYKÉPES A GAZDASÁGUNK A HORROR ADÓ- ÉS JÁRULÉKTERHEK MIATT!
  Ez a pár embör - cirka 1 millió aki eltartja az országot és akiket még gyurcsányék se tudtak elzavarni, mert ugye "akinek nem jó, annak el lehet menni!"... - , szóval ez a pár embör így is majdnem el tudta tartani az előző nyúzó-pocsékoló dilettáns gyurcsány "kormányzású" országot. Az elképesztő terhek, és versenyhátrány ellenére. Ráadásul hazai pályán is versenyhátrányba voltunk, nulla piacvédelem és támogatás miatt..
  És a multinacik meg az uzsorások kiszolgálása helyett inkább a családosokat támogatni tán nem helyénvaló???
  Mert aki az mellett van, hogy bankok és multik a családok helyett, annak szívesen kavarok valami okosító löttyöt! Nem fog sokáig szenvedni..”
 • 23. szilléri 2010. augusztus 02. 17:11
  „Azért ahhoz nem kell sok ész, hogy felfogja: a rákosdaganat nagyságú bürokráciához és a ,,megélhetési" szociális támogatásokhoz csak hozzá kéne nyúlni!”
 • 22. nemecsekerno_007 2010. augusztus 02. 17:09
  „21. síkvidéki 2010.08.02.

  Akkó´ jön a feketeleves :)
  Nagyon durva miheztartási problémáink vannak. Elköltöttük hitelekre az következô 20-30 év bevételeit :)
  Már csak kitartó és kôkemény munkával 0-ról 1-re. Az elmúlt 8 év költekezése után, most jön a számla :(
  Aki ezt nem látja az tényleg úgy van mint a viccben :)

  "Nem vák áz, csák bátor"

  :)”
 • 21. síkvidéki 2010. augusztus 02. 16:01
  „valóban készülhetünk az önk.-i választás utáni megszorításra...no majd akkor lehet hajrá magyarozni...”
40 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megvan a parlagfű természetes ellensége?

Úgy tűnik, megvan a millióknak allergiát okozó parlagfű természetes ellensége: a növényt az amerikai lepkekabóca károsítja. Tovább olvasom