Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: Kétszer lépett ugyanabba a folyóba a Fidesz

Az MSZP csodaként értékeli az új egyházügyi törvényjavaslat átiratának pénteki elfogadását, mivel azzal szerintük a Fidesznek sikerült kétszer ugyanabba a folyóba lépnie.
Nyakó István, a szocialista párt országgyűlési képviselője pénteken az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, a kormánytöbbség az év utolsó ülésnapján tartalmilag változatlan formában fogadta el az előterjesztést, amely szerintük a "lelkiismereti és vallásszabadság korlátozásáról, valamint a vallási közösségek jogfosztásáról" szól.

Az új jogszabályt a szocialistákhoz hasonlóan "Brüsszeltől, az Egyesült Államokig minden politikus és jóérzésű ember" elutasítja - fűzte hozzá.

Az ellenzéki politikus szerint december 30-a ugyanolyan egyháztörténeti gyásznapként vonul a történelembe, mint az eredeti új törvény elfogadásának napja. Nyakó István felidézte továbbá, hogy a törvényt fél évvel ezelőtt egy éjszaka alatt fogadták el, ezúttal pedig szintén csak a parlamenti patkóba érkezve ismerhették meg az előterjesztést, módosító javaslatok benyújtására pedig mindössze két óra állt rendelkezésükre.

Kiemelte ugyanakkor, hogy az új egyházügyi törvény alkalmatlansága miatt még biztosan ismét terítékre kerül a kérdés a Házban.

Olvasóink írták

  • 2. csergemerge 2011. december 30. 21:40
    „"Az új jogszabályt a szocialistákhoz hasonlóan "Brüsszeltől, az Egyesült Államokig minden politikus és jóérzésű ember" elutasítja - fűzte hozzá."

    De kik azok a "szocialisták"???
    Remélem, nem az mszsmp tagjaira gondolt! Mert azoknak a szocialistákhoz nem túl sok közük van. Az mszmp-nél még a Jobbik is közelebb áll a szocialista eszméhez.”
  • 1. deszkás 2011. december 30. 21:36
    „És egyszer bevezette az útdijat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Enyhített a dohányzási tilalmon az Országgyűlés

Január 1-jétől dohányzóhely kijelölése nélkül is lehet dohányozni a játékkaszinókban. Tovább olvasom