Délmagyar logó

2017. 07. 22. szombat - Magdolna 20°C | 34°C Még több cikk.

MSZP: kevesebbet érő pénzért többet dolgoznak az emberek

A kormány sokaknak keveset sem, keveseknek pedig sokat ad - mondta Gúr Nándor.
Az MSZP szerint kevesebb munkavállaló kevesebbet érő pénzért többet dolgozik ma, mint a kormányváltás előtt.

Gúr Nándor MSZP-alelnök, az Országgyűlés Foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a kormány sokaknak keveset sem, keveseknek pedig sokat ad. Felidézte, hogy négy éve azt ígérte a kormány: mértékadó gazdasági növekedés, radikális adócsökkentés lesz és egymillió új munkahelyet teremtenek.

Ehhez képest az ellenzéki képviselő szerint elvették az emberek 3 ezer milliárdos magánnyugdíj-pénztári megtakarítását, megszorítottak, rengeteg új adót vetettek ki: 400-500 milliárd forinttal nagyobbak a munkavállalók adóterhei. Akik minimálbérért dolgoznak, azoknak az adójóváírás kivezetése miatt jelentősen csökkent a keresete, szűkítették a béren kívüli juttatásokat, csökkent a táppénzt, az áfa 27 százalékra emelkedett - sorolta kifogásait a politikus.

Gúr Nándor szerint százmilliárdos nagyságrendben csökkent az oktatás, az egészségügy költségvetése, ennek elszenvedői pedig nem a tehetősek voltak. A közmunkások bére 60 200 forintról 50 ezer forintra csökkent, a köztisztviselők, közalkalmazottak bére pedig a rendszerváltás óta először nem változott egy kormányzati ciklus alatt. Emellett 9-ről 3 hónapra csökkent a munkanélküliek ellátásának ideje.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ellenzéki egyeztetés: Mesterházy: még néhány nap kell a megállapodáshoz

Az MSZP elnöke szerint a választási együttműködésben ott a helyük a Demokratikus Koalíció (DK)… Tovább olvasom