Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: közpénzből utaztatják a fideszes tüntetőket

Közpénzből fizetik a résztvevők utazási költségeit a Fidesz szombati budapesti demonstrációjára, amelyen az önkormányzatokat érintő megszorítások ellen tiltakoznak - mondta Frankné Kovács Szilvia, az MSZP Tolna megyei országgyűlési képviselője szombaton Szekszárdon, sajtótájékoztatón.
"Tudomásunk szerint az ország minden részéből érkeznek önkormányzati dolgozók, és ismereteink vannak arról, hogy egyes megyékben közpénzből fizetik az utazási költségeket" - mondta a szocialista politikus, aki Nógrád megyét említette példaként.

Nagyon el lennék keseredve, ha általánossá válna, hogy közpénzből fizetnek pártrendezvényeken való részvételt - tette hozzá.
Az MTI kérdésére, van-e bizonyíték a közpénz felhasználására, azt mondta: "nem állítottam, hogy én tudom, hogy ők fizetik; mi úgy tudjuk, hogy ez önkormányzati forrásból van".

A Kossuth téri demonstrációval kapcsolatban Frankné Kovács Szilvia aggályosnak nevezte azt is, hogy azt a Fidesz pártoktól független közigazgatási dolgozók részvételével rendezi meg.

A képviselő hangoztatta: nem kérdőjelezi meg a véleménynyilvánítási szabadságot, "de ha véleményüket szeretnék kinyilvánítani, nem feltétlenül egy politikai párt segítségével kellene ezt megtenni".
Az MSZP-s politikus kitért arra: a "kampányrendezvényre" nem csak a Fidesz készül, hanem "szélsőjobboldali szövetségese, a Jobbik is". Frankné Kovács Szilvia szerint a Fidesz "ezzel ismét megnyitja a kaput az utcai politizálás előtt, nem törődve ennek a következményeivel".

A képviselő megjegyezte: a tüntetés tulajdonképpen értelmetlenné vált, hiszen a kormány folyamatosan tárgyal az önkormányzati érdekképviseleti szerveivel, és több olyan probléma megoldottnak tekinthető, amelyre hivatkoznak a tüntetés szervezői. Példaként a gyermekétkeztetést említette, amelynek már visszaállították a normatíváját.

Olvasóink írták

 • 3. Gazficko 2009. október 11. 14:38
  „A fene... Az én adómból utaztak a tüntekők Pestre. Nem szégyellik magukat????????????????????”
 • 2. achilleus 2009. október 10. 15:40
  „"Egy a Magyar Nemzethez is eljuttatott dokumentum szerint lejárató kampányra készül az MSZP. A másfél oldalas irat minden konkrétum nélkül, általános alapelveket, vádaskodásokat fogalmaz csak meg. - Korrupciós, spekulációs ügyek feltárása, felszínre hozása, szélsőséges csoportokkal való összekacsintásuk leleplezése és összemosásuk, a keresztény erkölcsi magatartás hiányosságainak leleplezése és kérdőre vonása, fideszes villák, nagy értékű Fidesz közeli ingatlanok, illetőleg cégcsoportok bemutatása és az ellenzéki párt kifigurázása - olvasható a kampányfelkészülést segítő útmutatóban."

  Nyakó-Újhelyi direktíva. Az aljassága alapján már "dolgozott rajta" Szigetvári elvtárs is. Be lehet venni.”
 • 1. TrombiFrédi 2009. október 10. 13:01
  „Jajj de ismerős ez a "mi úgy tudjuk..." a lényeg, hogy dobjunk be valami kompromitálót a köztudatba, ami utána jön az már "mellékes". Hogyis mondta Tóbiás József a 2004-es EP kampány előtt, annak ellenére, hogy aláírták ők is az "etikus kampányolásról szóló nyilatkozatot???"Ezen a meccsen fair play díjat nem osztanak. Nem érdekelnek a választási és etikai kódexek, de az ellenfél egyéni szabadságjogait tiszteljük (...), a végén megbeszéljük, hogy mennyi a bírság."
  A másik pedig az, hogy fordított szereposztásban az MSZP-sem csinálna mást, emlékezzünk csak "repülj nagyi" és egyéb "populista finomságokra"!Ezért is egyik 19 a másik egy híjján húsz!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lejárató kampányra készül az MSZP

Egy, a Magyar Nemzethez is eljuttatott dokumentum szerint lejárató kampányra készül az MSZP. Tovább olvasom