Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: Magyarország súlyos árat fizet az orbáni politikának köszönhetően

AZ MSZP gratulál Magyarországnak a túlzottdeficit-eljárás megszüntetéséhez, ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy ennek a sikernek az ára az elmúlt három év "kőkemény megszorító politikája".
Józsa István, az MSZP országgyűlési képviselője csütörtöki sajtótájékoztatóján azt mondta: nem lehet örülni önmagában a hiányeljárás megszűnésének, hogyha annak ára a reálbérek és az életszínvonal csökkenése.

Szerinte három év alatt a Fidesz-kormány évi ezermilliárd forintot vont ki gazdaságból, vett ki az emberek zsebéből, felhasználta a magán-nyugdíjvagyont, térdre kényszerítette az egészségügyet, megkérdőjelezte a fiatalok jövőjét és tönkretette a felsőoktatást.

"Rosszabbul élünk mint három éve" - értékelt Józsa István, aki az "orbáni kormányzás terhei" közé sorolta az adók emelését, az államadósság drágább finanszírozását és a forint árfolyamának gyengeségét, aminek okát a kormánnyal szembeni bizalomvesztésben látja.

A túlzottdeficit-eljárás megszüntetése azt is bizonyítja, hogy az Európai Bizottság Orbán Viktor korábbi állításával ellentétben részrehajlás nélkül, a tényeket tiszteletben tartva viszonyul az Európai Unió tagállamaihoz - mondta. Szerinte a magyar költségvetés helyzete lehetővé teszi, hogy Magyarország kikerüljön az eljárás alól, de ha az Orbán-kormány most felelőtlen osztogatásba kezdene, akkor ismét szégyenpadra kerülne Magyarország.

Kijelentette: az MSZP szerint Magyarországnak gyökeres gazdaságpolitikai fordulatra lenne szüksége a túléléshez, rendbe kellene tenni a gazdaságot, csökkenteni a szegénységet, valamint új munkahelyeket és tisztességes béreket kellene biztosítani.

Olvasóink írták

 • 3. Power 2013. május 30. 13:19
  „"Magyarország súlyos árat fizet az orbáni politikának köszönhetően"
  Van benne valami:
  http://nyugdijas.network.hu/blog/nyugdijas-klub-hirei/15-ezer-nyugdijas-perli-a-magyar-allamot”
 • 2. igazságkereső 2013. május 30. 13:02
  „Azért az is ténykérdés, hogy az MSZP semmit nem 2004-2010 közötti túlzottdeficit- eljárás megszüntetésének érdekében és annak okát is pedig jelentős mértékben az MSZP-SZDSZ pénz-és gazdaságpolitikájának "köszönheti" a magyar lakosság! Lehet, sőt biztos, hogy most "keserű a csokoládé" az MSZP.nek mert kapott egy nagy pofont korábbi politikájára vonatkoztatva! Kicsit kisebb arccal az Önök által is tönkretett magyar lakosság felé T. MSZP, ha lehet ilyet Önöktől kérni, ha egyáltalán ismerik ennek a szónak valódi értelmét!!!”
 • 1. kipkop 2013. május 30. 12:04
  „Az ami az országnak jó, az az mszp-nek a rossz. Ilyen egy szocialista gondolkodás?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helyi televíziók digitális átállását támogatta a médiatanács

Hat vidéki televízió nyert el összesen csaknem 40 millió forintot a digitális átállás… Tovább olvasom