Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: Matolcsynak mennie kell

A szocialisták elkerülhetetlennek tartják Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter távozását és azt is, hogy gazdaságpolitikai fordulatot hajtson végre a kormány.
Ezen kívül azt is követelik, hogy a miniszterelnök tegyen rendet a jogalkotásban, és ne fordulhasson elő olyan törvénysértés, amely szerintük a napokban az adótörvények estében megtörtént.

Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján törvénysértőnek nevezte, hogy a jövő évre elfogadott adótörvény-változások közül több hatályba lépett november 30-án annak ellenére, hogy csak január elsejétől kellett volna hatályosulniuk.

Így például életbe lépett a chipsadó, a közigazgatási és bírósági illetékemelkedés, a balesti adó és a magánszemélyek kommunális adójával kapcsolatos változás.

A politikus hangsúlyozta: a szocialisták többször felhívták a figyelmet, hogy a törvények előkészítésben és az azok tárgyalásában tapasztalható kapkodásnak és fejetlenségnek előbb vagy utóbb ilyen következményei lesznek.

Véleménye szerint az adótörvények előterjesztéséért a Matolcsy György vezette minisztérium a felelős, így most elkerülhetetlen a gazdasági miniszter felmentése.

A politikus kitért arra is, hogy a nemzetgazdasági miniszter nem tagja az IMF tárgyalódelegációnak. Mint mondta, ez teljesen helyénvaló, elkerülhetetlen a miniszter távoltartása.

Ugyanakkor Fellegi Tamással kapcsolatban, aki a tárgyalódelegációt vezeti, azt jegyezte meg, hogy a fejlesztési miniszter sikertelen megbeszéléseket folytatott Oroszországban és Kínában is.

Olvasóink írták

  • 3. bubuk 2011. december 01. 18:46
    „Az mszpnek menni kéne,menni kéne,menni kéne! Vagy legalább lépjenek olajra...”
  • 2. tótkomlósi 2011. december 01. 18:10
    „De csak kártérítés után!”
  • 1. papika56 2011. december 01. 13:52
    „Nem csak matolcsinak kell mennie : ha nem szépen kézenfogva --vigye magával az egész bagázst !!! DE gyorsan !!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

MSZP: felvilágosítással és a fogamzásgátlók árának csökkentésével kell küzdeni az abortusz ellen

A párt nem a nők önrendelkezési jogának csorbításában, hanem a felvilágosító programok támogatásában… Tovább olvasom