Délmagyar logó

2018. 03. 17. szombat - Gertrúd, Patrik 1°C | 11°C Még több cikk.

MSZP: mindenki mérlegelje, kéri-e az árfolyamrögzítést

Az MSZP szerint rendkívüli horderejű, felelős döntést igénylő kérdés, hogy a devizahitelesek kérjék-e bankjuktól az árfolyamrögzítést.
Így az érintetteknek azt is mérlegelniük kell, hogy három év elteltével képesek lesznek-e fizetni az akkor várhatóan emelkedő havi törlesztőrészletet.

Burány Sándor országgyűlési képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének honlapján található - az MSZP weboldaláról is elérhető - hitelkalkulátort ajánlotta a devizakölcsönösök figyelmébe, megjegyezve: döntésükkor elsődleges, hogy milyen svájcifrank-árfolyamot tartanak reálisnak a következő évekre. Ha ugyanis a svájci frank és az euró árfolyama tartósan hasonló szinten marad, a 180 forinton történő árfolyamrögzítés lehetőségének megszűnésével a törlesztőrészletek jelentősen megemelkedhetnek - tette hozzá.

Az MSZP-s képviselő emellett újólag arra szólította fel a kormányt, hogy "térjen vissza a szabadságáról", és dolgozzon ki olyan megoldást, amely megosztja a terheket az állam, a bankok és a devizahitelesek között.

Olvasóink írták

  • 1. igazságkereső 2011. augusztus 14. 17:47
    „Nem az árfolyamrögzítést kellene kérni a bankoktól, hanem a kormánytól azt,hogy utasítsa a Magyarországon működő bankvezéreket arra,hogy állítsák vissza a felvételkori árfolyamra + a 3-4 % hivatalosan elismert inflációt hozzászámolva a havi törlesztőrészletre és azonnal fizethetővé is válik minden Magyarországon felvett "svájci frank alapú" de természetesen forinthitel! Most már csak a "süketelést" kellene végre és végleg befejezni és akkor minden bizonnyal egyszer s mindenkorra helyre állna a "devizahitel őrület"!! Olyan nehéz erre rájönni, vagy a spekulációt borzasztó nehéz befejezni,mellyel emberek,családok tíz-és százezreit tették és teszik tönkre teljesen jogellenesen?!! Csak néhány példa írásom alátámasztására: Magyar Nemzet 2011. augusztus 11. "Nagy átverés volt a frankhitelezés":, Magyar Hírlap 2011.május 09. "Hitelválság: itt forradalom lesz":, Magyar Hírlap 2010.november 26. "Mohó bankok diszkrét bája"! Egyszóval és egy mondatban: a banki uzsoraszerződéseket kell megszüntetni és nem fixálni különböző trükkökkel,melyekkel nyilvánvalóan az ügyfelek újabb átverése történik,hiszen látható,hogy a kormány által is aláírt legutóbbi "megállapodás" is a bankok további és munka nélkül megszerzett tisztességtelen hasznát hivatott biztosítani!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszűnt a kamionok várakozása a Záhonynál

Megszűnt a kamionok várakozása a záhony-csapi határátkelőhelyen - közölte honlapján vasárnap a… Tovább olvasom