Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

MSZP: mintegy 300 ezer ember jár rosszul az új adótáblával

Budapest - Mintegy 300 ezer dolgozó jár rosszul a kormány új személyi jövedelemadójával; akár évi 60 ezer forinttal kevesebbet vihet haza egy középkeresetű - mondta Török Zsolt, az MSZP szóvivője szombati telefonos sajtótájékoztatóján az MTI-nek.
A szóvivő szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek és kormánya tagjainak akár 500 ezer forinttal több marad havonta a borítékban.

A gyermektelen középkeresetű emberek átlagosan havonta 5.000 forinttal keresnek kevesebbet a jövő évben - tette hozzá.

Török Zsolt szerint az intézkedések igazságtalanok és felháborítók, ráadásul nem ezt ígérték Orbán Viktorék a választási kampányban. Munkahelyteremtéssel kecsegtettek, és most több 10 ezer embert bocsátanak el a közszférából is, az új adótáblával pedig a gazdagokat támogatják, a dolgozók zömét pedig "kifosztják" - jelentette ki a szóvivő.

Olvasóink írták

77 hozzászólás
 • 77. Kudara 2010. november 23. 09:04
  „A nagy fityesz fanoknak, akik hittek nekik (nyugdíj):
  http://nol.hu/belfold/20101122-becsapos_nyugdij”
 • 76. TomborBözse 2010. november 21. 15:21
  „Rendben ferdzso, de én nem az olcsó külföldi árukra gondoltam - idézőjelbe tettem - hanem a magyar vállalkozókra, hogy nagyobb arányban vállaljanak szerepet (versenyképes árakkal) a magyar gazdaságban.
  (munka,- munkahelyek,- piac, stb..)”
 • 75. ferdzso 2010. november 21. 14:09
  „"TomborBözse"! Egyet értek, igaz, de azzal a "kifogásommal", hogy -sajnos-,az "olcsó külföldit", hagyni kéne, hogy legyen,mert ilyen pénz, és munkaviszonyok mellett, még az is sokaknak drága, ami valójában, "sz..", de legalább el érhető.”
 • 74. TomborBözse 2010. november 21. 13:26
  „73.ferdzso
  Éppen ezt feszegetem, hogy a jövő évi adótörvények tovább fokozzák a különbséget a szegények és gazdagok között, de senki nem figyel, csak a hülye pártok szlogenjeit szajkózza.

  Aki bérből és fizetésből él, illetve van egy kis vállalkozása, mert valahogy el kell tartania a családját, a szív mint a torkosborz. Nem erről volt szó könyörgöm. Kkv-ék támogatása: nem kell támogatás, csak normális piaci viszonyok! Munkahelyek, munka, piac... (nem beengedni az "olcsó" külföldit pl.)
  Egy kisvállalkozásnak nics annyi pénze, hogy olyan munkához jusson - ne nyócadik alvállalkozóként morzsákat kapjon, amiből az adóit sem tudja kifizetni és hasonlók. Ne kelljen Fidesz szimpatizásnak lennie, ne kelljen kenőpénzt fizetni, ha egyébként alkalmas lenne egy komolyabb projekt megvalósításához.
  Ha tovább szűkítik a kicsik lehetőségeit, akkor nem lesz aki visszaforgassa a gazdaságba a tőkéjét (igaz KaziKázmér?) nem lesz sem fogyasztás, sem lakásépítés, sem semmi, ami előbbre vinné a dolgokat.
  Minden a többség lehetőségein múlik, tessék már ezt elhinni!!
  Nem kell visszamutogatni, megmagyarázni miért is nem lép nagyobbat a Fidesz, igen is sokkal bátrabban kellett volna adót csökkenteni, nem csak dumálni róla.
  Nincs különbség a pártok között, de tovább kellene mát lépni, nem egymás torkának ugrani. Akik itt írtak, vagy írnak bármely topikban, azoknak tudniuk kellene, hogy a közös érdekünk előre nézni és cselekedni.
  Aki megérdemli, az pedig tényleg kapja meg a méltó büntetését, de ne ez elgyen most az elsődleges szempont.”
 • 73. ferdzso 2010. november 21. 13:05
  „"71, achilleus"! "Istenemre", háromszor olvastalak el! Azonban, mégsem érdekel, hogy Kovács Árpád, hogyan értékeli a helyzetet, (mindenki a maga módján), de ( ne legyek szemtelen), mégis kérd már meg, hogy fizesse ki legalább a villanyomat, ha ennyire okosan látja a jövőt, (jövőnket). Mert, kb. ennyitől esek el, jövőre, az árak emelkedését nem is nézve! A felvetésemre, azonban nem írtál semmit, miszerint, újabb "szét húzás" keletkezik, ezúttal, a gazdagok, és el szegényedők között, mire "bejön" Kovács úr számítása. Egyébként, pedig, a magán nyugdíj téma, (Hál´ Isten, nem érint engem, amit (feleslegesen) irál ide.)”
 • 72. N.P. 2010. november 21. 11:35
  „frakk 2010.11.21. 10:27
  Ez nem így volt.
  1, arról, hogy a szocik hatalmas vereséget fognak szenvedni mindenki tudott, a tőzsdék pláne
  2, Bajnaiéknak a piacok (különösen azok pozitív) befolyásolására nagyon kevés eszközük volt.
  3, a nyugdíjpénztárak portfóliója keményen szabályozott azon rövid idő alatt nemigen lehet változtatni (összekevered a kockázati tőkével) Egy hitelminősítőnek vagy egy külföldi befektetési alapnak sajnos lényegesen nagyobb befolyása van
  4, Kósa igen is hatalmas baromságot mondott, hiszen az általa vizionált "gazdasági szükséghelyzet" annak ellenére sem állt elő, hogy hatalmas rést ütöttek a költségvetésen a 16%-os adóval

  A szocik hatalmas hibákat követtek el, de unom már az összeesküvés elméleteket. A sortoláson/longoláson szerinted csak a szocikhoz köthető érdekcsoportok nyertek, akkor ez szánalmas bizonyítvány a Fideszes érdekkörök gazdasági hozzáértéséről.

  Az "ofsorolás" a magyar gazdaságban annyira általános, mint a levegővétel. Csinálja mindenki, csak van aki lebukik, van aki nem.”
 • 71. achilleus 2010. november 21. 11:28
  „70. hozzászólás ferdzso 2010.11.21. 11:10 - mások meg mást gondolnak:
  2010-11-20 20:04 - Kovács Árpád /az ÁSZ korábbi elnöke/ a szegedi egyetem tanáraként előrelépésként értékelte, hogy a jelenlegi kormánynak van gazdaságpolitikai jövőképe. Mint mondta, a 2011-es költségvetés az egyéni érdekekről a társadalmi együttműködésre helyezi a súlyt. ,,A magánnyugdíj-pénztári megoldások azok nem feltétlenül csak azt jelentik, hogy most éppen szükség van pénzre, ez filozófiai kérdésként jelenik meg, tehát megint azt jelenti, hogy van jövőkép" - fogalmazott. Kovács Árpád úgy számol, kedvező világgazdasági környezetben a ciklus második felében már nem lesz szükség az ágazati különadókra. Mint mondta, addigra várhatóan önfenntartóvá válik a gazdasági fejlődés, és nem lesz szükség a továbbiakban ilyen lépésekre. (rá)”
 • 70. ferdzso 2010. november 21. 11:10
  „Úgy is lehetne fogalmazni, hogy 299.999, és "én". Sajna, számomra az "és én" a legfájóbb.( Még ez sem volna baj, ha azt látnám, hogy ez a siker kulcsa, de nem ez látszik! Ez csak további bajt, és gyűlölködést okoz, most már nem a "bal, és "jobb" szimpatizánsai, hanem az elszegényedők, és gazdagok között.(Ez sem az ország stabil felemelkedését fogja szolgálni, mint eddig egyetlen ellenségeskedés sem!)”
 • 69. Gideon 2010. november 21. 11:03
  „szép dolog a szerelem
  pláne, ha két csúnya ember szereti egymást”
 • 68. frakk 2010. november 21. 10:47
  „Ezt a mesterkélt beavatkozásokat a FT forex piacon is rendszeresen megteszik. Érdekük volt hogy hitelekbe verjék az ország lakosságának nagy részét. Ők nagyon jól tudták milyen veszélyes akciókba viszik bele a lakosságot, mégis eröltették, tukmálták a hiteleket. A Ft piacot is extrém mélységbe vitték 2008 ban 240 alá-majd jött a longba állás ott is, és naponta mondták be tudatosan a tv-kben is a mennél rosszabb híreket. sikerült itt is milliárdokat nyerészkedni. 310 közelébe ment a Ft 240-ről. Ha valaki nem tudná gyurcsány és a szűk Mszp kormány a legnagyobb tőzsdések. Benfentes kereskedéssel milliárdokat tettek el, és végérvényesen vittek offshore számlákra. Ez a pénz soha nem jön vissza az országba, érinthetetlen titkos számlákon szunnyad. A pénz sosem veszik el csak átalakul.
  Asok tudatlannak halvány foganatja sincs mi , miért történik velük.”
 • 67. achilleus 2010. november 21. 10:37
  „66. hozzászólás frakk 2010.11.21. 10:27
  Igen, alapvető érdekük a bomlasztás és a züllesztés. Ennek fényében kell számonkérni tetteiket, amelyek extrém mód súlyos minősítésűek. Most is társadalmi elégedetlenséget szítanak, mindenbe belekötnek. A vörös polip csápjainak levágásakor nem a természetvédelmi törvény az irányadó. Mellesleg Kóka sem volt kíváncsi a békák véleményére, amikor mocsárlecsapolásról beszélt.”
 • 66. frakk 2010. november 21. 10:27
  „Achi: tisztán megfigyelhető volt a szándékosság. Dolgozókra lebontva az államadósság a 10millió Ft közelében áll személyre lebontva. Az Mszp mégis a választások idején 26000 közelébe húzta fel indokolatlanul a BUX indexet. Tehették hiszen, a nyugdíj pénztárak, és SIMOr is benne volt a játékban. 10000 bux indextől LONgolták a piacot. Akkora nyereségre tettek szert ezzel az indokolatlan felhúzással , hogy ha akarták megtízszerezték a vagyonukat . A levezetés a játékban a következő volt. Tudták már előre a választásokon nagy vereséget fognak szenvedni. Addigra minden poziciót shortokba fordítottak, és csak az első olyan sajtó nyilatkozatra vártak, mellyel megindíthatják az esést. Ez volt a Kósa beszéd. Kósa teljesen igazat mondott , a valóságot tárta fel, de erre indították az esést. Felkészítették a külföldi médiát is erre, sőt az offshore számlákon tőzsdéző lovagok is megindították az eladásokat . Egy nap alatt leverték a piacot közel 10%-al. Ezzel szintén milliárdokat tettek el közel egy hét alatt”
 • 65. Kazikázmér 2010. november 21. 10:17
  „54. hozzászólás TomborBözse 2010.11.21. 08:01
  A kapitalisták nagy része mindenki tudja ki! Volt párt és KISz emberek és csapata, a francia karvalytőke képviselői, meg az izraeli tőke szárnysegédei, akik felvásárolnák fél Magyarországot, meg a kezdett kezdetén strómanok hada! Néhány, az átkosban is ügyes ember, meg a mindenkori hatalomhoz törleszkedők hada! Van még rá 50 évünk, hogy beletanuljanak a kapitalizmusba az emberek! Sajnos ki kell halni azoknak akik megfertőződtek és másként vélekednek az ország ügyeiről! Generációváltás!!! 100 év kell inkább!”
 • 64. achilleus 2010. november 21. 10:15
  „63. hozzászólás achilleus 2010.11.21. 10:05
  Igen, ha ez lenne a helyzet, ez egy "humanitárius katasztrófa", aljas (politikai) indokból való előidézésének kísérleteként, népellenes bűncselekményként lenne értékelhető.”
 • 63. achilleus 2010. november 21. 10:05
  „62. hozzászólás frakk 2010.11.21. 09:49 Így igaz! Erről persze csend van:
  "mit lehet tenni abban a helyzetben, amikor megöröklünk egy olyan költségvetést, amelyben a számok nem felelnek meg a valóságnak, ugyanakkor olyan a nemzetközi helyzet, hogy a valós számok nyílt feltárása azonnali piaci összeomlást eredményezne", Angel Gurría korábban azt válaszolta, hogy sokat kell dolgozni és keveset beszélni, s így az év végre a költségvetésben és a valóságban szereplő számokat összhangba lehet hozni - árulta el Orbán.- 2010. november 19., 12:19 (Angel Gurría, a Gazdasági Fejlesztési és Együttműködési Szervezet (OECD) főtitkára)
  --------------- Fel tudjátok fogni mit jelentett volna, ha Orbán AKKOR ország-világ előtt elmondja azt, amit Kósa egy istenhátamögötti konferencián?? Tartok tőle, hogy ezek a bajnaiék szándékosan hozták olyan helyzetbe az országot, hogy még beszélni se lehessen a valós helyzetről az összeomlás kockázata nélkül.”
 • 62. frakk 2010. november 21. 09:49
  „Kudara: Ha ennyire még az elején állsz az életnek, akkor józan ésszel nem sok lehetőséget tudok ajánlani. Gyereket természetesen nem az anyagiakért kell vállalnod, hanem a miliő miatt. Ha ennyire kilátástalannnak látod már most az életed, csak a külföld a legjobb lehetőség. Angol -vagy német gyorstalpaló, és intenzív tanulás. Majd irány Dubaj, Norvégia, Dánia, Svédország, Kanada, Írország , Anglia, Ausztria.
  Ez az ország el lett qrva az elvtársak részéről, és itt sokáig még csak nekik terem babér. Ha nem vagy abban a körben , és fiatal vagy még, nem sok más választásod lehet. személyre lebontva 2 millió Ft adóssága van az országnak. Ezt velünk itt maradókkal fogják megfizettetni.”
 • 61. Kudara 2010. november 21. 09:48
  „achilleus !
  Én nem azt mondom, hogy ne kapjanak többet akiknek van gyerekük, csak azt nem értem (na jó zsebre kell rakni ,de akkor is) miért kell elvenni attól akinek nincs?! Akkor inkább hagynának mindent így és megemelnék a csp-t vagy valamit. Ja, hogy nincs miből? Tessék a zsebeket kiüríteni és lesz.
  Amúgy meg, 200 ezerig (kereset) nem járnak sokkal jobban azok sem, akiknek van gyerekük, az a pár ezer nem fogja őket hozzá segíteni, hogy a gyerek pl. egyetemre járhasson, ha nem jut be államilag finanszírozottra.”
 • 60. achilleus 2010. november 21. 09:42
  „58. hozzászólás qrumpli 2010.11.21. 09:32
  Török Zsot, mszp szóvivő ezek szerint hazudik a fidesz javára.
  azt álítja ugyanis, hogy a közel 4 millió munkavállalóból 300 ezer jár rosszul.
  a fideszvbérenc”
 • 59. achilleus 2010. november 21. 09:39
  „43. hozzászólás Ebgondolat 2010.11.20. 22:03
  Szerinted miből kapják a szocpolt stb-t, úgy, hogy még dolgozniuk sem kell érte??
  Hát nem nehéz kitalálni, az adót fizetők járulékaiból (!!!!!) és adójából.

  57. hozzászólás Kudara 2010.11.21. 08:55
  Na nézzük akkor, mégegyszer megkérdezem, mennyit költesz a nemlétező gyerekedre?
  Attól pedig neked nem lesz több pénzed, amellyel megalapozhatnád a családalapítást, ha másoknak sem engednéd meg a jóváírást.

  És még egy pár szó - Titanilla - ezeknek a jóváírást igénybe venni tudó embereknek járulékainak jórészét, például a TB-nyugdíjt, az összes leendő nyugdíj 75%-át a mai nyugdíjasok kapják meg a felosztó-kirovó rendszerben. Nem mindegy, hogy egy 1-3 gyerekes ön- és családtagfoglalkoztató kényszer vállalkozó mekkora bért ad magának, mert ezzel a TB-t is meghatározza (azt, hogy TE mennyit kaphatsz). Jelen adórendszer mellett egyértelmű a minimálbér, a tervezettben pedig a dolog kétesélyes, de a nyugalom megéri talán mégis a magasabb (és a ténylegeshez közelebb álló) fizetést alkalmazni, még a magasabb TB ellenére is.”
 • 58. qrumpli 2010. november 21. 09:32
  „Mindenki jobban fog járni ! főleg a fidesz.
  A szocik rosszak voltak a fidesz me még..................
  Tessenek támogatni a 2/3 ad ot .
  Tudvalevő a fideszesek ezt nem pénzért csinállják.
  A többi meg kussoljon!”
77 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a férfit, aki ellopott egy mentőautót a fővárosban

Budapest - Elfogta a rendőrség azt a férfit, aki péntek délután ellopta a Samaritanus Mentőszolgálat… Tovább olvasom