Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: mozgósítanunk kell az otthon maradottakat

Nyakó István szerint a nagyon alacsony részvételi arány azt mutatja, hogy a választók többsége az otthon maradásával szavazott Csornán.
Az MSZP szóvivője az MTI-nek vasárnap este úgy nyilatkozott: kérdés, hogy az otthon maradottakat tudja-e majd mozgósítani az MSZP a jövő évi országgyűlési választásokon. Mindenképpen az a feladatunk, hogy mozgósítsuk őket - emelte ki.

Csornán érvényes volt a vasárnapi időközi országgyűlési képviselő-választás: a Fidesz-KDNP jelöltje, Gyopáros Alpár győzött 79,71 százalékos szavazati aránnyal. A részvételi arány 25,19 százalékos volt, 11.373 választópolgár adta le szavazatát.

Győr-Moson-Sopron megye 5. számú országgyűlési egyéni választókerületében azért kell új országgyűlési képviselőt választani, mert Áder János, a térség parlamenti képviselője mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson, és lemondott az országgyűlési képviselőségről. A választás első fordulóját két héttel ezelőtt tartották, de az érvénytelen lett, mivel a választásra jogosultak mindössze 21,75 százaléka járult az urnákhoz az érvényes szavazáshoz szükséges több mint 50 százalék helyett.

Olvasóink írták

 • 5. dodó 2009. november 23. 17:05
  „Csornán a Jobbik 10,53, az MSZP 4,64, a Seres Mária-féle Civil Mozgalom 3,87 százalékot kapott.

  "A Csorna központú országgyűlési választókerületben az időközi megmérettetésen Fidesz-színekben indított Gyopáros Alpár nem a megyéből való (csak néhány éve települt oda), ráadásul egy ősi szombathelyi kommunista családból való. A Fidesz pökhendisége határtalan: azt hiszik, bárkit elindíthatnak.
  A fideszes Gyopáros Alpár közeli rokona Gyopáros József.Utóbbi 2002-ben az MSZP-SZDSZ listás jelöltje volt szombathelyi közgyűlésbe.
  És amint Novák Előd eredményértékelő közleménye is fogalmaz, nem ez az egyetlen baj a Fidesz jelöltjével:
  "Áder János ugyanis csak azért mondott le mandátumáról, mert törvény tiltja az egyidejű EP-képviselőséget, helyette pedig a Fidesz egy törvényes pozícióhalmozót indított, aki csornai alpolgármestersége és megyei közgyűlési képviselősége mellé akart parlamenti mandátumot szerezni, ami még a Fidesz szavazóinak sem szimpatikus, így saját telhetetlenségük következménye a választás érvénytelensége. A Jobbik Alapszabálya kizárja az efféle álláshalmozást."”
 • 4. achilleus 2009. november 23. 11:32
  „Nyakó és bandája megint farizeuskodik! Nyilvánvaló, hogy az MSZP-sek az érvénytelenségre játszva bojkottálták a választást, nade, akkor vállalni kell a 4,64% is (annak minden szociálpszichológiai következményével), nem pedig "mozgósításról" handabandázni!”
 • 3. achilleus 2009. november 23. 10:37
  „Érdekes ez a sunyítás!!!! Tessék már odaírni, hogy az MSZP-s jelölt NEM érte el az 5 %-ot sem!!!!!!!!!!!!!!
  Ez sokkal nagyobb hír, mint az alacsony részvétel. Amúgy, a Jobbik szavazói átsegítették az eredményességi küszöbön a választást. Nyakó nevét csak az választási eredményükkel együtt akarom látni!!!!!

  "Csornán 25,19 százalékos részvétel mellett a fideszes Gyopáros Alpár nyerte az időközi választást, és lett parlamenti képviselő. Gyopáros 79,71 százalékot szerzett. A Jobbik 10,53, az MSZP 4,64, a Seres Mária-féle Civil Mozgalom 3,87 százalékot kapott."”
 • 2. Otaku 2009. november 23. 07:08
  „Kávé helyett Nyakó Pisti okosságai :)”
 • 1. Power 2009. november 22. 22:38
  „Gyurcsánynak és az MSZP/SZDSZ koalíció nem éppen áldásos tevékenységének köszönhetően a kormánypárti politikusok és a kormánypártok elvesztették hitelüket.
  Csak az érett és kiművelt választópolgár tudja, hogy nem csak joga, de kötelessége is van. Nem a választások után kell sóhajtozni, csak a szamár szenved.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kocsis Máté: véget ért egy korszak Józsefvárosban

Kocsis Máté szerint vasárnap Józsefvárosban sok szempontból véget ért egy korszak, hiszen a… Tovább olvasom