Délmagyar logó

2017. 04. 30. vasárnap - Katalin, Kitti 5°C | 16°C Még több cikk.

MSZP: munkahelyteremtés helyett kirakatkonzultáció

Gúr Nándor szerint a kormány gazdaságpolitikája tarthatatlan és fenntarthatatlan, ezért azonnali és radikális átalakításra szorul.
Az MSZP szerint Orbán Viktor a valódi munkahelyteremtés és a tisztességes bérek feltételeinek előteremtése helyett továbbra is, "a hozzá hű zsebpártokkal, udvari civilekkel és házi szakszervezetekkel folytatott kirakatkonzultációkkal" igyekszik fenntartani a kormányzóképesség látszatát.

Gúr Nándor, az Országgyűlés foglalkoztatási és munkaügyi bizottságának elnöke az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: nem véletlen, hogy Orbán Viktor sem a magyar munkavállalókat reprezentáló szakszervezeti konföderációkkal, sem a hazai kis- és közepes vállalkozások képviselőivel nem állt le beszélgetni. Szerinte ennek az a magyarázata, hogy "az elmúlt kétéves gazdaságpolitikai ámokfutása után aligha állt volna meg előttük".

Az ellenzéki politikus szerint az a csütörtöki találkozó után is egyértelmű, hogy a magyarországi gazdasági élet meghatározó szereplői pártállástól függetlenül hasonló és alapvető problémákat látnak a kormány gazdaságpolitikájában.

A munkahelyvédelmi tervet úgy értékelte: a jelenlegi adórendszer mellett pénz nincs, szükség pedig nem lenne rá, ha a kormány növekedésbarát, beruházásösztönző politikára cserélné azt a rombolást, amit az elmúlt két évben gazdaságirányítás címén művelt.

Az MSZP alelnöke úgy fogalmazott: a kormány gazdaságpolitikája tarthatatlan és fenntarthatatlan, ezért azonnali és radikális átalakításra szorul.

A demokratikus pártok, a munkaadók és a munkavállalók képviselőivel egyetértésben egy igazságosabb, beruházás- és foglalkoztatásbarát adórendszerre, növekedésösztönző gazdaságpolitikára, valamint biztonságot és esélyegyenlőséget nyújtó egészségügyi és oktatáspolitikára van szükség - sorolta, hozzátéve: olyanra, amilyet a szocialista párt ajánl Magyarországnak.

Orbán Viktor csütörtökön a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének kibővített elnökségi ülésén vett részt, amelyre a kéthetes konzultációsorozata zárásaként látogatott el. A kormányfő arról beszélt: 2013-ra szeretné elérni, hogy 300 ezer embert foglalkoztassanak közmunkában, a végső cél pedig az, hogy ha mindenki számára elérhető a közmunka, akkor ne kapjon szociális segélyt, aki fizikailag munkaképes.

A miniszterelnök közölte: idén 200 ezer embernek adnak közmunkát, és szeretné ezt 2013-ben 300 ezerre felvinni.

Olvasóink írták

  • 2. babar 2012. július 28. 08:21
    „Gúr Nándit a kormány élire! Ez tudja, meri, teszi...”
  • 1. igazságkereső 2012. július 27. 09:52
    „Többször, több helyen leírtam: a munkahelyteremtés anyagi feltételeinek 2002-2010 közötti időszakban történt eltüntetése jelentősen megnehezíti napjainkban adódó lehetőségeket! Ezt5 épp úgy tudja Gúr Nándor úr, mint az MSZP-SZDSZ időszak valamennyi vezető személyisége! Az offshor-ba kimenekített ezermilliárdok visszatérte a központi büdzsébe, jelentősen megkönnyítené a cikkben foglaltakat.Most nem kellene talán úgy tenniük, mintha nem tudnák azt, hogy miről szól a történet, és hazánk legalább 5 millió polgárának a fenn jelezett időszakban történt csúnya megvezetése!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A KENÓ csütörtöki nyerőszámai

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a július 26-i KENÓ-játékban a következő számokat… Tovább olvasom