Délmagyar logó

2017. 11. 17. péntek - Hortenzia, Gergő 6°C | 9°C Még több cikk.

MSZP: ne építsék tovább az ócsai lakóparkot!

Az ellenzéki párt arra kéri a kormányt, indítsanak bérlakásprogramot a devizahitelesek megsegítése érdekében.
Az MSZP arra szólítja fel a kormányt, hogy ne építsék tovább az ócsai lakóparkot, hanem indítsanak bérlakásprogramot a devizahitelesek megsegítése érdekében - közölte Korózs Lajos, az ellenzéki párt elnökségi tagja csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A politikus az ócsai programot gazdaságtalannak, a korszerű urbanisztikai törekvésekkel ellentétesnek és társadalmilag fenntarthatatlannak nevezte. Szerinte nem lehet szegregált lakókörnyezetben különböző egzisztenciájú és képzettségű embereket egy helyre terelni, nem lehet településszerkezettől elszakadó, munkahelyektől és szolgáltatásoktól távol lévő lakóterületet létrehozni.

Az MSZP egy bérlakásprogramban látja a megoldást. Korózs Lajos szavai szerint mintegy 150 ezer családon kellene segíteni, miközben van félmillió alulhasznosított, és ebből 250 ezernél is több üresen álló önkormányzati és a magántulajdonban lévő lakás.

Úgy vélte, a program beindításához új jogi környezetet kell teremteni, és az államnak közvetíteni kell a kiadható lakások tulajdonosai és a devizahiteles családok között. A program forrásainak biztosítása érdekében arra szólította fel a kormányt, hogy hagyják abba az ócsai lakópark építését és függesszék fel a stadionépítéseket.

Hozzátette: nagyon gyorsan lehetne segíteni a devizahitelesek problémáján egy más gazdaságpolitikával, amely stabil, erős forintot teremt, 185 forintos svájcifrank- és 265 forintos euróárfolyam mellett.

Olvasóink írták

 • 5. Roland1000 2013. április 17. 22:12
  „Elég gáz, hogy azok osztják az észt, akik annyira rosszul csinálták, a szavazók olyan szinten akartak változást, hogy még ezt a 2/3-os hibát is elkövették...”
 • 4. DobóI 2013. április 05. 15:31
  „Az mszp többet ne pofázzon bele semmibe ebben az általuk <moderálva> országban..”
 • 3. DobóI 2013. április 05. 15:25
  „Kórós ez a Lajos: már nem emlékszik hogy <moderálva> szoci bandájuk pusztította le ezt az országot és hozta létre a tömeges szegénységet!”
 • 2. Cillit_bang 2013. április 04. 19:33
  „1, :)

  Amúgy ne csináljon senki semmit ebben az országban! Majd felvesszük az IMF hitelt, az "álom"polgárok majd kinyögik, az etnikumoknak szociális alapot hozunk létre és pof satuban, a "kis fölösleget", pedig nokiás dobozokban szétosztjuk... a pártvezéreink és hűséges közeli elvtársak között! Majd a Ponta támogat minket Brüsszelben...ö.ö..öö..Buk a rest - ből!”
 • 1. Mozimasiniszta 2013. április 04. 16:35
  „nna...kóros Lajcsi mondja el gyorsan az utolsó kívánságát, mert mindjárt vége a hétnek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okmányiroda: április 9-én zárva tart az összes

Magyarország uniós kötelezettségeinek teljesítése érdekében végrehajtandó informatikai karbantartás… Tovább olvasom