Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

MSZP: ne politizáljon a számvevőszék elnöke!

Az MSZP arra szólítja fel Domokos Lászlót, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnökét, hogy foglalkozzon a feladatával és ne politizáljon.
Lamperth Mónika, a szocialisták közjogi kabinetvezetője csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja: a számvevőszék elnöke súlyos szereptévesztésbe került, amikor az alkotmánymódosításra tett javaslatát megfogalmazta.

A politikus emlékeztet: Domokos László az Országgyűlés alkotmány-előkészítő eseti bizottságának elküldött javaslata azt tartalmazza, hogy az alaptörvény preambulumában hivatkozzon a Szent Koronára, mint kiemelkedő történelmi ereklyére, valamint a kereszténység hatására a nemzet erkölcsi tartásának kialakulásában és megszilárdításában.

A szocialista országgyűlési képviselő szerint ez politikai álláspont, ezért ellentétes a számvevőszék elnökének feladatával, funkciójával, és azzal, hogy az ÁSZ független ellenőrző testület.

Domokos László akkor segítene az új alkotmányt előkészítő folyamatban, ha a közpénzügyek rendszerszerű, a hatályos alaptörvényből hiányzó szabályozására tenne szakszerű, részletes javaslatot - hangsúlyozza Lamperth Mónika, arra kérve az ÁSZ elnökét, hogy e területen munkálkodjon, és hagyja a politikát a politikusokra.

Olvasóink írták

 • 2. achilleus 2010. október 08. 09:42
  „A szereptévesztő, beszari Gyurcsány (volt miniszterelnökhiéna) az ügyészséget osztja:

  "Ügyész Uraim! Önök vagy alkalmatlanok, vagy tisztességtelenek.

  Az ügyészség meggyanúsította Molnár Gyulát Újbuda polgármesterét, az előttünk álló választás esélyes polgármesterjelöltjét. Tette mindezt a választás előtt pár nappal.
  Az ügy előzményei, ha jól olvasom, 2006-ra nyúlnak vissza, és a konkrét gyanúsítás alapjául szolgáló vizsgálat kezdete is tavalyi keltezésű. Az ügyészség emberei kutakodtak évekig, hónapokig, és most találták elérkezettnek az időt, hogy kihallgassák Molnárt. Nem két hónappal korábban és semmiképp sem egy héttel később. Persze tudom, az ügyészség azt mondaná (talán mondja is), hogy őt nem érdekli a politika, ő a nyomozás saját időrendjéhez igazodva teszi meg a szükséges eljárási cselekményeket. Hogy a hazugságtól nem szakad le a mennyezet!

  Ügyész Uraim!
  Önök vagy alkalmatlanok, vagy tisztességtelenek.
  Az ügyész, aki nem érti, hogy a gyanúsítás időzítésével indokolatlanul beavatkozott a politikába, az nem érti a magyar közéletet, az a Holdon él. Ha az ügyészek egy héttel későbbre időzítik az eljárásukat, akkor ugyan vesztettek volna pár napot, de most nem vetülne rájuk a politikai beavatkozás szándékának mocskos árnyéka. Szerintem ennyit megért volna a türelem. De nem, ők buzgók voltak és dilettánsok.
  Ha viszont tudták, hogy mit okoznak lépésükkel és mégis, vagy éppen ezért tették, amit tettek, akkor még tisztességtelenek is. Aktív részesei lettek egy undorító világnak.

  Hadd tegyek hozzá valamit: nem hiszem, hogy az egész ügyészség ilyen, azt meg végképp, hogy mindegyik ügyészre igaz volna kritikám. Gyanítom, hogy a többség alkalmas és tisztességes. De ma nem ők alakítják az ügyészekről kialakult képet, hanem a politikai komiszárként, fidesznyikként viselkedő társaik. Nem értem az ügyészséget, miért asszisztál sorozatban ahhoz, hogy az ország egyik felének szemében a Fidesz pártöklének látszanak. Önök nem tettek le valamilyen esküt?

  Egyébként meg hiszek Molnár ártatlanságában. Ideje volna kiállni embereink, politikustársaink, barátaink mellett. Vagy hagyjuk, hogy egyesével levadásszanak mindenkit?"”
 • 1. achilleus 2010. október 07. 18:53
  „Lamperth Mónika és a közpénzek... Nem volt az MSZP-ben senki, aki kevésbé arcpirító módon tudna ebben az ügyben megszólalni. Ez vagy erős emlékezetkiesésre vagy ordenáré gátlástalanságra valló megnyilatkozás a Kulcsár Attila szökését tétlenül néző (?), a fejlesztési pénzek pártlenyúlására biztató multifunkciós minisztertől.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Postarablás Nógrádkövesden

Fegyvernek látszó tárggyal fenyegetőzve rabolta ki egy ismeretlen férfi csütörtökön a nógrádkövesdi… Tovább olvasom