Délmagyar logó

2018. 01. 24. szerda - Timót -3°C | 5°C Még több cikk.

MSZP: ne változzon az abortuszok jelenlegi szabályozása!

Az MSZP tiltakozik az ellen, hogy az új alkotmány olyan megfogalmazást tartalmazzon, amely lehetővé teheti a művi terhesség-megszakítások korlátozását. A Baloldali Feminista Hálózat tagjai ezért az abortuszról szóló szórólapot és virgácsot adnak át a KDNP tagjainak.
Kunhalmi Ágnes, az MSZP elnökségi tagja a hálózat tagjaival és Szanyi Tibor országgyűlési képviselővel közösen tartott hétfői sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: a Fidesz alkotmánykoncepciójából pontosan nem derül ki, hogy szándékuk szerint van-e különbség a magzati élethez való jog és a megszületett emberi élethez való jog között.

KDNP-s politikusok nyilatkozataiból viszont szerinte arra lehet következtetni, hogy a kettő közé egyenlőségjelet kívánnak tenni.

Véleménye szerint ez azt jelentené, hogy Magyarországon korlátozni lehetne majd az abortuszok végrehajtását.

Kunhalmi Ágnes emlékeztetett arra: a magzatvédelmi törvényt 2000-ben a Fidesz alkotta meg. Ez egy jó jogszabály, amelyen nem kellene változtatni - szögezte le.

Reményét fejezte ki, hogy ezen az Európában is példaértékű jogszabályon nem változtat a vezető kormánypárt csak azért, mert a pártpolitikai érdekei úgy kívánják, vagy a koalíciós partnere ezt várja el.

A szocialista politikus úgy látja: ha a KDNP akarata érvényesül, akkor meg fog növekedni az illegális abortuszok száma Magyarországon. Nem lehet világnézeti alapon alkotmányozni - hangoztatta.

Arra a kérdésre, hogy pontosan mit kifogásolnak az új alkotmány szövegében, Alföldi Andrea, a Baloldali Feminista Hálózat vezetője úgy válaszolt: etikai és filozófiai kérdéseknek nincs helye az alkotmányban.

Szanyi Tibor ezzel összefüggésben megjegyezte, a parlamentben zömében férfiak ülnek, nem biztos, hogy szerencsés, ha ők vitatkoznak és döntenek ebben a kérdésben.

Alföldi Andrea szerint a nőpolitikának meg kell újulnia Magyarországon. Mint mondta, most évente 44 ezer abortuszt van Magyarországon, ami a fele a húsz évvel ezelőtti számnak. Ezen a területen a kormány elsődleges feladata a megelőzés - értékelte.

Olvasóink írták

 • 3. történész 2010. december 06. 19:59
  „maci52

  Úgy néz ki,hogy nekünk a többségnek már nem lenne elég ,ha csak a szocik tűnnének el, van már új társuk is.
  Szaporodik a baj csak hát nem mindenki akarja látni...akkor meg miért szólják meg a szocikat,hogy ők sem látták.

  Való igaz,hogy:
  Egy biztos: Aki fél a veréstől,- MEGVERIK!

  Aki nem szól azért,-mert TOLVAJT LÁT,- a "szemét is ki fogják lopni!"

  És Új urak, és híveik:a mostani korszakra is érvényes Vétkesek között cinkos aki hallgat.”
 • 2. szentmiki 2010. december 06. 16:13
  „vaze maci, szívemből szóltál”
 • 1. maci52 2010. december 06. 14:56
  „Igazuk van,maradjon a törvény,de helyette az összes MSZp-ést volt kommcsit kiherültetném,mert külömben soha nem tűnnek el.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyes töltőállomásokon akár 370 Ft is lehet a 95-ös benzin

Szerdától soha nem látott magasságokba emelkednek az üzemanyagok árai Magyarországon. Tovább olvasom