Délmagyar logó

2017. 04. 29. szombat - Péter 7°C | 22°C Még több cikk.

MSZP: Nem kell pótköltségvetés

A szocialisták szerint nincs szükség pótköltségvetésre, mert a jelenlegi sarokszámok nem indokolják azt. Az államháztartási törvény alapján a kormány saját hatáskörben tehet lépéseket a válság kezelésére - mondta Molnár Albert szocialista képviselő szerdai sajtótájékoztatóján.
A politikus hangsúlyozta, az idei évre prognosztizált 2,6 százalékos hiány "fix pont", a kabinet továbbra is költségcsökkentésben gondolkodik.

Molnár Albert szerint a kiadásokat az állami bevételek csökkenéséhez kell igazítani, úgy, hogy az a lehető legkisebb áldozatokkal járjon. A konkrétumokat firtató újságírói kérdésre a képviselő azt válaszolta: a kormány elsősorban a szociális szféra, az adórendszer és a széttagolt önkormányzati struktúra átalakításán gondolkodik, de "nincsenek tabu témák", tehát mindent megvizsgálnak. Az Országgyűlés január 29-i ülésére várhatóan körvonalazódnak majd az elképzelések - tette hozzá. A képviselő hangsúlyozta, a rendkívüli ülésen politikai ciklusokon átívelő lépésekről is tárgyalni kell. Ilyen például a kisebb parlamentről szóló javaslat, vagy az önkormányzati szektor racionalizálása - mondta.

Az uniós tagállamok új növekedési előrejelzéséről szóló, napokban nyilvánosságra hozott jelentés kapcsán a politikus elmondta: Szlovákia mellett Magyarország prognózisa volt az egyik legpontosabb. Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy hazánk bebizonyította: "éltanulónak" számít alkalmazkodásban, a kormány pedig képes gyorsan alkalmazkodni a helyzethez, hisz még az Állami Számvevőszéknél is pesszimistább prognózissal számolt.

Olvasóink írták

 • 15. KolompárRómeó 2009. január 23. 06:51
  „"A valsag nem erinti Magyarorszagot"
  "Nem fog fajni"
  "Minket irigyel egesz Europa"
  "Nem lesz adoemeles"

  Vegul:
  "Nem kell pótköltségvetés"”
 • 14. achilleus 2009. január 22. 08:46
  „achilleus 2009.01.22. 08:45 Hát igen, elgondolkodhatunk rajta: Ha mondjuk én valami megszállottságtól vezetve tönkre akarnám tenni, el akarnám pusztítani Magyarországot, akkor lehetne-e eredményesebben csinálni, mint azt Gyurcswány teszi. Szerintem nem lehetne, ennél már egy kicsit is gyorsabb pusztításba már belebukott volna. Ha tényleg így van, akkor zseniális.”
 • 13. trainman 2009. január 21. 23:23
  „Mikor lesz már vége ennek a szerencsétlenkedésnek? A NÉP már nagyon unja őket, elég bemenni egy boltba, vagy buszra felszállni és mindenhol "dicsérik" a Kormányt! Ezt a Fúrmányt! Biztos a NÉP tehet róla!”
 • 12. batray 2009. január 21. 22:09
  „wazzez a kisfia is eléggé hülye,mer csak úgy tudott leérettségizni, hogy megsúgták neki a tanárok egy külön teremben a megoldást wazze alma nem esik messze a fájától
  ne reménykedj comet,amíg tart az IMF hitel,addig ezek biztosan maradnak wazze még van hely az üvegzsebükben hihi mekkora pofával magyarázták azt is wazze hazugság minden szvauk”
 • 11. comet 2009. január 21. 20:19
  „kölcsönkérés, és költség faragás. Ennyit tudnak vezetőink. A gazdaágos, nyereséges termelés feltételeinek kialakításához már szakértelem kéne, meg szervező kézség, meg normális vezetői kiválaztódás meg csupa olyan dolog ami nálunk bizonyos szint fölött nincs. Ha valaki nem tudja ellátni a feladatát, miért nem adja már át olyannak aki azt megtudja csinálni. Hol van az a gazdasági mélypont ahol "böszme" vezetőink veszik a kalapjukat és elrepülnek oda ahol félretett vagyonkájukat őrzik? Tényleg el kell jutnunk arra a pontra?”
 • 10. KolompárRómeó 2009. január 21. 19:37
  „"Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy hazánk bebizonyította: "éltanulónak" számít alkalmazkodásban, a kormány pedig képes gyorsan alkalmazkodni a helyzethez, hisz még az Állami Számvevőszéknél is pesszimistább prognózissal számolt."

  Így megmagyarázni a sz@rt...

  Éltanuló a te jó kisfiad, az. Te vagy a hülye, feri, nem mi.”
 • 9. achilleus 2009. január 21. 19:20
  „vezír 2009.01.21. 16:50
  Bajnai mondta, megtalálható a Kossuth Rádió honlapján.
  (Legalábbis legutóbb ....)”
 • 8. hazaipalya 2009. január 21. 18:19
  „most mondtak a hiradoban:a szultanhoz is elment kurcsány,csak nehogy ott maradjon háremhölgynek :D”
 • 7. batray 2009. január 21. 17:03
  „wazze a saját zsebüket is megvizsgálják vajon, hátha megtalálják a hiányzó milliárdokat wazze”
 • 6. vezír 2009. január 21. 16:50
  „Én tippelnék:szerintem Orbán Viktor mondta ha nem tévedek?!HAJRÁ MAGYARORSZÁG ,HAJRÁ MAGYAROK!!”
 • 5. achilleus 2009. január 21. 16:44
  „vezír 2009.01.21. 16:20
  ;-) nem fogunk.”
 • 4. vezír 2009. január 21. 16:20
  „Látom sok a hozzászóló a cikkhez!Csak nehogy hajba kapjon at 1-es hozzászóló a hármas hozzászólóval!:)”
 • 3. achilleus 2009. január 21. 15:50
  „Lehet tippelni! Az alább idézett szöveget ki mondta:

  "Be kell gyújtanunk a gazdaság motorjait. Ehhez pedig a gazdaságra rakódott terheket kell a lehető leggyorsabb ütemben csökkenteni. A büdzsé egyensúlyát nem lehet felborítani, de még az első félévben régóta halogatott lépéseket kell megtennünk. Ide tartozik az adócsökkentés, vagyis az adóátrendezés, aminek keretén belül elsősorban a foglalkoztatást terhelő adókat kell csökkenteni. Másrészt a szociális rendszert is olyan irányba kell átalakítani, amely tovább viszi a már megkezdett folyamatot, egyre jobban ösztönöz a munkavállalásra. Mert csak több munkával, a munka értékének megbecsülésével lehet Magyarországon beindítani újra a növekedést."

  A) Orbán Viktor
  B) Bajnai Gordon
  C) Ludas Matyi”
 • 2. achilleus 2009. január 21. 14:52
  „Ezek szerint az a jó kormány, amelyik a legpesszimistább jóslatokkal számol? Azért nem mindenben voltak realistán pesszimisták. Itt van például a munkanélküliség: "A költségvetési tervezés újabb alapszámáról ismerte el a kormány, hogy nem felel meg a valós gazdasági folyamatoknak. A munkaügyi államtitkár a köztévé reggeli műsorában tényként beszélt arról, hogy a munkanélküliség nagyobb lesz a várt 8 százaléknál."”
 • 1. achilleus 2009. január 21. 14:25
  „"Az MSZP szerint ez azt jelenti, hogy hazánk bebizonyította: "éltanulónak" számít alkalmazkodásban, a kormány pedig képes gyorsan alkalmazkodni a helyzethez, hisz még az Állami Számvevőszéknél is pesszimistább prognózissal számolt."

  Na de hanyaggyára??
  Amúgy "éllovasból" "éltanulóvá" avanzsálni, nem valami nagy dicsőség.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel ezer vendéglő csatlakozott a Torkos Csütörtökhöz

Még bő két hétig jelentkezhetnek a hazai vendéglátóhelyek a hagyományos Torkos Csütörtökre. A… Tovább olvasom