Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

MSZP: nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak

Gúr Nándor szerint a kormány az elmúlt három évben a szegény embereknek nem adott, hanem éppen elvett tőlük.
MSZP alelnöke szerint nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak ma Magyarországon. Gúr Nándor vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormány az elmúlt három évben a szegény embereknek nem adott, hanem éppen elvett tőlük.

A szocialista képviselő szerint Orbán Viktor miniszterelnök és "csapatának" három éve tett, a gazdaságot és a munka világát érintő ígéreteinek egy része nem teljesült, más része pedig csak a tehetősebbeknek kedvezett.

Felsorolása szerint a kormányfő mértékadó gazdasági növekedést, annak eredményeként egymillió új adófizető munkahelyet és radikális adócsökkentést ígért.

Ezzel szemben a növekedés "mínuszos", kevesebben dolgoznak, mint a kormányváltáskor, és az adócsökkentés a gazdagabbaknak kedvez - tette hozzá.

Gúr Nándor szerint a kormány elvette a közfoglalkoztatottak keresetének, vásárlóerő-értékének az egyharmadát, így ha az érintettek ma bemennek a boltba, harmadával kevesebb árut tudnak venni, mint 2010-ben.

Arra is felhívta a figyelmet, hogy a kormányfő és a hozzá hasonló tehetősebb, legalább háromgyermekes családok havonta gyerekenként nettó 33 ezer forint adókedvezményt tudnak érvényesíteni, míg az ugyancsak három gyermeket nevelő közfoglalkoztatottak összesen 12 ezer forintot tudnak leírni.

"Ez az orbáni szolidaritás, nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak" - fogalmazott az MSZP alelnöke.

Az éhségmenet egyik szervezője, Vécsi István, a Közmunkás Szakszervezet elnöke az újságírók előtt azt mondta, hétfőn délutánra, a rendezvény végére mintegy 3-5 ezer embert várnak a budapesti Alkotmány utcába. Jelezte ugyanakkor, az érintettek többségének nincs annyi pénze, hogy felutazzon Budapestre, ezért szeretnék, ha a budapestiek eljönnének és kifejeznék szolidaritásukat.

Gúr Nándor a Nyakó István szocialista képviselő és társai - az éhségmenetet követő - gyöngyösi szaunázására utaló újságírói kérdésre azt mondta, a tisztességes élethez az is hozzátartozik, hogy az ember este meg tudjon tisztálkodni. Közölte: gyöngyösi szállásadó vendéglátóik hívták meg őket, hogy le tudjanak mosakodni, miután, mint mondta, második napja nem láttak vizet.

"Aki ezt ezektől az emberektől sajnálja, az nem a józan gondolkodású emberek körébe tartozik" - fűzte hozzá.

Olvasóink írták

 • 11. csergemerge 2013. február 11. 09:06
  „És egy kérdés:
  Vajon miért mindig télen van az éhségmenet?
  Nyáron erre sokkal kedvezőbb az idő. Akkor már nem kell munka és kenyér?”
 • 10. csergemerge 2013. február 11. 09:03
  „"MSZP: nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak"

  Nem bizony!
  Ron Werber dolgozik, keményen!”
 • 9. béci61 2013. február 11. 07:15
  „Természetesen nem véletlen a séta: amíg kaja, pia, cigi, szauna van, addig a ráérősök elmennek akár kirándulni is. Mi változik az éhségmenetekkel? Tisztábban láthat az adófizető polgár arról, mire mennek el a közpénzek. Mert ne higgye senki sem, hogy nem fizetett strómanok sétálgatnak az országban keresztül-kasul.”
 • 8. zero 2013. február 10. 18:22
  „Gúr Nándor a Nyakó István szocialista képviselő és társai A HATALOM éhség menetében érdekelt.”
 • 7. szentmiki 2013. február 10. 17:09
  „"MSZP alelnöke szerint nem véletlen, hogy éhségmenetek vannak ma Magyarországon." ti csináltátok, csak tudjátok...”
 • 6. kipkop 2013. február 10. 15:29
  „"Aki ezt ezektől az emberektől sajnálja, az nem a józan gondolkodású emberek körébe tartozik". Vállalom, hogy én ezek közé tartozom.”
 • 5. rózsakert 2013. február 10. 14:21
  „4.gallikusz 2013.02.10. 13:56

  jaja hiteles egy bagázs.”
 • 4. gallikusz 2013. február 10. 13:56
  „Találkoztam ilyen (kis létszámú ) "éhségmenettel",szinte mindenki szájában füstölgött a cigaretta.Egy doboz cigaretta kb:750-800Ft,ezen az összegen a napi betevő meg lenne.Hozzá kell tennem egyáltalán nem olyanok voltak mint akik szükséget szenvednek.
  Üdv:G.”
 • 3. rózsakert 2013. február 10. 13:55
  „druszám...euro-huf long---napos sáv 285-305...200 naposról kb 287----fordulnia kellene!!!”
 • 2. rózsakert 2013. február 10. 13:43
  „egyeske most eGYetértünk....egy ilyen bagázs inkább húzzon jó messzire....másfél millás fizus szöregi politikussal és társaival...közröhej-amit tesznek----

  de az ország vezetése NEM semmi..... URCSÁNY ELKÜLDTE---DAKOTAKÖZMONDÁS MEG ELÜLDÖZI AZ ADÓFIZETŐPOTENTÁKAT...HÁT??????????????”
 • 1. lukrecia 2013. február 10. 13:28
  „Nem véletlen, hiszen az Mszp szervezi ezeket. Éhségmenetek , diáktüntetések-----no és baloldali titánok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fidesz: Mesterházy kérjen bocsánatot Erdélyben Szanyi szavai miatt!

Bocsánatkérésre szólította fel Szanyi Tibor szocialista képviselő gyulai kijelentései miatt az MSZP… Tovább olvasom