Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 24°C Még több cikk.

MSZP: Orbán valótlanságokat állított a gazdaság állapotáról

Az MSZP szerint Orbán Viktor kormányfő valótlanságokat állított a magyar gazdaság állapotáról a nagyköveti értekezleten. Tukacs István, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője szerdai tájékoztatóján azt mondta: az államadósság valójában növekszik, és fontos beruházások maradnak el.
Az Országgyűlés gazdasági bizottságának szocialista tagja közölte: bár a költségvetési hiány valóban 3 százalék alatt van, ezt iszonyatos erőfeszítések árán érte el az ország. A kormány úgy tudta ezt megvalósítani, hogy terheket rakott a munkavállalókra, a rokkantakra, a nyugdíjasokra és mindazokra, akik rászorulnak az állami gondoskodásra - fűzte hozzá.

Tukacs István azt mondta, hogy az államadósság valójában növekszik, még akkor is, ha sokan ezt a devizaár emelkedésének tudják be. Kifogásolta, hogy a versenyszférában nem jönnek létre új munkahelyek, Szabolcsban például minden negyedik munkaképes korú embernek nincs állása.

Szerinte a beruházások mértéke sosem volt ilyen alacsony, a vállalkozások sosem voltak még ilyen bizonytalan helyzetben és a belső kereslet sem volt még ilyen rossz.

Az MSZP a kormány gazdaságpolitikájával szemben igazságos megoldásokat akar mind az adózásban, mind a területi különbségek figyelembe vétele terén. Tukacs István közölte: a rezsicsökkentésből a szegényebbeknek kellene többet juttatni.

A képviselő a miniszterelnök-helyettes devizahitelesekkel kapcsolatos bejelentésére reagálva közölte: amögött nincs valóságos tartalom, az előre nem látható körülmény pedig kodifikációs szempontból megfoghatatlan. Ha a kormány ismerte a megoldást a devizahitelesek problémájára, akkor az elmúlt három évben miért nem álltak elő vele - tette föl a kérdést.

Navracsics Tibor kedd este a HírTV-nek arról beszélt: a kormány keresi a lehetőséget a devizahitelesek szerződéseinek módosítására.

Olvasóink írták

 • 4. igazságkereső 2013. július 17. 16:16
  „#1. macs 2013.07.17. 13:28 Ugyan ki a francot érdekel az index gyengülése, hiszen mindenki tudja már Magyarországon, hogy a "sikolyszimfóniások" gyülekezete támogatja a most újból lendületbe jött pénzügyi kufárok eléggé el nem ítélhető kártékony tevékenységét! Itt Magyarországon már semmi nem függ össze semmivel, a fiskális spekuláció és a megállíthatatlannak tűnő multikulturális simli teszi tönkre országunkat! Nem lehetne most már végleg megállítani őket, mielőtt még a "térképet is szétszedik"?!!”
 • 3. igazságkereső 2013. július 17. 16:08
  „Ha az MSZP és háttértársaságuk IQ szintje csak egy picivel lenne magasabb, mint cipőjük talpának mérete, akkor megszólalóik nem irritálnák a magyar népet folyamatosan, hiszen ők valamennyien pontosan tudják, hogy milyen mérhetetlen kárt okoztak a polgároknak! Az ilyenekre szokták mondani a köznyelvben, hogy van az aljasságnak az a határa, ami alá az MSZP és háttértársasága még alá tud süllyedni! Ideje lenne, hogy a társadalom végre csattanós választ adjon erre a mérhetetlen arcátlanságra, miközben ezek még az utolsó csepp előtti vért is kiszívták a társadalom nagyon-nagy többségéből! S mindezt büntetlenül megúszni, az viszont már törvényeink súlyos fogyatékossága! De remélhető ugye, hogy ez a súlyos fogyatékosság még behozható, pótolható?!”
 • 2. Qllancs 2013. július 17. 13:54
  „2103. I. fél év : 16 000 cég szünt meg !!Munkanélküli : 537 000 fő,
  jan--május--export : mínusz : 1,9 % csökkent! import: -0,9 csökkent,
  ipari termelés:-2,1 % csökkent, nőttek az árak : + 9,2 % al, a mezőgazd.ár : nőtt + 11,5 % al.

  Ami nőtt :
  a szegénységi ráta : 2010-2012. ig + 14 %....2013 ban : nőtt + 17 % ot !

  a magyar gazdaság ..az EU ban már csak Romániával, és Bulgáriával versenyez ! A világban meg : az Afrikai országokkal egyszinten van !”
 • 1. macs 2013. július 17. 13:28
  „Most olvastam:
  "Az OTP vezetésével gyengült szerda délelőtt a Budapesti Értéktőzsde irányadó indexe miután a miniszterelnök-helyettes további devizahiteleseket segítő intézkedések szükségességéről beszélt. A Magyar Telekom és a Richter is egy százalék feletti mínuszba csúszott, a Mol viszont még tartja magát."
  http://www.napi.hu/tozsdek-piacok/beszakadt_az_otp_navracsics_szavai_utan.559569.html”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

KSH: kevesebben születtek és haltak meg az év első öt hónapjában

Az előzetes adatok szerint 2013 első öt hónapjában kevesebb gyermek született és kevesebben haltak meg az előző év azonos időszakához képest. Tovább olvasom