Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

MSZP: Orbán Viktor álljon elő a programjával

Az MSZP ismét felszólította Orbán Viktort, hogy ossza meg a nyilvánossággal programját. Vadai Ágnes, szocialista képviselő vasárnapi sajtótájékoztatóján tarthatatlannak nevezte , hogy a Fidesz elnöke az Országgyűlésben sem szólal fel. Szerinte lehet hogy Orbánnak "Parlament-fóbiája" van.
Vadai Ágnes hozzátette: ha a pártelnök továbbra sem hajlandó őszintén beszélni arról, hogy kezelné a válságot, hallgatása mindennél beszédesebb lesz.

Az MSZP-s képviselő a sajtótájékoztatón nyolc pont alapján hasonlította össze a kormánypárt és az ellenzék eddigi munkáját. Ami a foglalkoztatáspolitikát illeti, a Fidesz-elnök szerint egymillió munkahelyet kell teremteni, de azt nem mondja meg, hogyan. Az MSZP szerint inkább a munkahelyek megtartására kell koncentrálni, amelyre 30 milliárd forintot költ a kormány - mondta Vadai Ágnes.

Orbán többször is a radikális adócsökkentés mellett tette le a voksát, de ennek megvalósításáról szintén hallgat - folytatta a képviselő. A kormánypárt szerint elsősorban a munkára rakódó terheket kell mérsékelni, ehhez azonban elő kell teremteni a fedezetet. Ami a nyugdíjpolitikát illeti, a Fidesz megvonná a 13. havi járandóságot, az MSZP azonban beépíti azt a rendszerbe. Lehet választani, hogy melyik a jobb megoldás - jegyezte meg a szocialista képviselő.

Vadai szerint a Fidesz a kormányzati reform terén is radikális lépésekben gondolkodik, a baloldal szerint viszont meg kell tartani a helyi elöljárókat, és inkább a parlamenti- és önkormányzati képviselők számát kell csökkenteni, valamint a választási rendszert kell átalakítani. A szocialisták szerint a közbiztonság terén sem tett közzé érdemi javaslatot Orbán Viktor, sőt évek óta támadja a rendőrséget és demoralizálja a testületet. Az MSZP ezzel szemben plusz forrás bevonásával próbál javítani az emberek biztonságérzetén - mondta Vadai.

Ami a külpolitikát illeti, a Fidesz kilátásba helyezte, hogy hatalomra kerülése esetén visszahívja a szocialisták idején megválasztott nagyköveteket. Az MSZP szerint azonban az a legfontosabb, hogy a jelenlegi tisztségviselők tudásuk legjavát adják - fogalmazott a képviselő. Vadai Ágnes nehezményezte azt is, hogy a Fidesz szerint újra kellene értékelni hazánk uniós tagságát. Valójában az EU tagság történelmi lehetőségeket ad Magyarországnak, amelyet meg kell becsülni - mondta. Hasonlóan kártékony az MSZP szerint az a fideszes magatartás, amellyel megosztja az országot. Viták és az emberek félrevezetése helyett a többi országhoz hasonlóan itt is pártok közti összefogásra van szükség - hangsúlyozta Vadai Ágnes.

Olvasóink írták

 • 20. trixi11 2009. március 02. 16:06
  „netuddki:- NEM LESZ GÁZÁREMELÉS!
  - Nem kell félni nem fog fájni!
  Ez az MSZP programja!”
 • 19. netuddki 2009. március 02. 06:18
  „MSZP álljon elő programjával!Követelem!”
 • 18. LukSzusz 2009. március 01. 21:56
  „Hát akkor a nagyeszű Lendvai mami ma a fa.znak van? 7 éve szidja,mószerolja,gyalázza Orbánt,most meg tőle várják a megoldást? Menjen el Ildi nyanya sarki k.rvának,majd ott ugasson.”
 • 17. FűzfaVessző 2009. március 01. 21:49
  „Így néz ki amikor a saját levükben főnek. Pártok közötti összefogásról beszélnek akkor amikor a fejük fölött összecsapnak a hullámok. haszaipalya csak azzal nem értek egyet, hogy van időnk,talán akkor lenne ha mi nem ebben a hajóban utaznánk.
  F.V.”
 • 16. Power 2009. március 01. 21:20
  „achilleus! Majd jön az MSZP nagy-nagy "megmondója", név szerint Lendvai Ildikó az "Elő a farbával!" című szerzeményével. :)”
 • 15. aranka2 2009. március 01. 20:09
  „Erre a stílusra jó lesz figyelni!
  Elmondják, milyen tökéletesek ők, és mennyire nem mond semmit, mennyire beszél hülyeségeket a fidesz. Ennek a szövegnek fele sem igaz, de hihetően adja elő!!!”
 • 14. achilleus 2009. március 01. 20:02
  „Hogy erről miért nem hallunk? Ó az a gaz Orbán:
  2009-03-01 18:46
  Amíg az Orbán-kormány idején 100 millió forintot, addig idén 5 milliót ad az állam a rábaközi belvízhelyzet kezelésére. Ez a pénz 8 kilométer árokszakasz kaszálására, karbantartására elegendő, ami éppen az egy százaléka annak a csatornarendszernek, ahol a Kapuvári Vízitársulat az üzemeltetési feladatokat ellátja. A rábaközi falvak egy része hetek óta vízben áll, és amíg a csapadékos időszak el nem vonul, ez valószínűleg így is marad. Az itt élők úgy látják, a kormány teljesen magukra hagyta őket. Két hete Gyórón és Dénesfán, ezekben a napokban pedig Cirákon és Acsalagon van kiemelt belvízvédelmi készültség. Úsznak az utcák, és a pincék, a Rábaköz mélyen fekvő falvaiban nehezen vonul csak le a víz. (...)”
 • 13. Power 2009. március 01. 19:34
  „Egy héttel ezelőtt Szanyi Tibor (MSZP) még az MNB-ét és a PSZÁF-t hibáztatta azért amit "elqrt" a Gyurcsány-kormány.
  "Meg kell vizsgálni, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) mit tett a pénzügyi és hitelválság megelőzése érdekében"
  Most a Fidesztől, meg az én drága nagymamámtól várják a megoldást? A fizetésüket nem akarják visszafizetni véletlenül az államkasszába?”
 • 12. mugri 2009. március 01. 18:19
  „Flettójéknak mindönhétön vanéggy vadddiújjj pogromjuk oszt jónapott. Hajaz elenzéktüll várrják asztatata pogromott akkó mongyanaklé, oszt gyűjjéka vállasztáss, he-he”
 • 11. magyarok 2009. március 01. 17:45
  „mivel álljon elő??? :)
  Honnan lenne neki olyan, ő csak azért él, hogy szítsa a tüzet balodal és jobb oldal között.”
 • 10. hazaipalya 2009. március 01. 16:59
  „ez a vicc kategoria.OV-tol várják a 12 pontos csoamgokat?majd ha Kormányra kerül elo fog állni,tehát nyugalom kis komcsik.naon türelmetlenek vagytok, minden egyes nappal csökken a rátok szavazok tábora. ez a helyzet.
  nekünk van idönk .vergödjetek csak még 1 kicsit.”
 • 9. achilleus 2009. március 01. 16:38
  „"Ami a nyugdíjpolitikát illeti, a Fidesz megvonná a 13. havi járandóságot, az MSZP azonban beépíti azt a rendszerbe."
  Az MSZP, ha lehet még igazságtalanabb megoldást választott, az új nyugdíjasoknál megvonja, a régieknek "beépíti" (hogy hogyan, az rejtély, mint, ahogyan az is, hogy honnan veszi, hogy a Fidesz megvonná, hiszen annak nincs is programja. Nem a Reformszövetséget keveri ez a némber a Fidesszel?, Közlöm vadaikám, hogy a ti Bokrosotok, a megvonás mellett még TB-t is szedne belőle, he he...”
 • 8. achilleus 2009. március 01. 16:33
  „Ezt írja ez a monomániás: "Ami a külpolitikát illeti, a Fidesz kilátásba helyezte, hogy hatalomra kerülése esetén visszahívja a szocialisták idején megválasztott nagyköveteket. Az MSZP szerint azonban az a legfontosabb, hogy a jelenlegi tisztségviselők tudásuk legjavát adják - fogalmazott a képviselő."
  Hajaj! Ha nem mai lenne a hír, még be is dőlnék a vadai-féle sumákdumának:
  2009-03-01 13:18
  A helyezkedés fontosabb, mint a munka az MSZP-ben?
  "Lévai Katalin /jelenlegi szoci EP-képviselő!/ nem örül a helyezésének: öt évvel ezelőtt a harmadik volt, most viszont a 11. A Krónikának azt mondta, nem a csalódottság a legjobb szó arra, amit érez. Aki a párton belül jól helyezkedik, és a párton belül ügyesen sok kapcsolatot épít ki, és ezzel tölti az idejét, annak várhatóan több eredménye lesz, mint annak, aki csak dolgozik és a civilekkel együtt nagyon sok mindent megtesz. Ezeknek a döntéseknek a hátterében valami ilyesmi áll - fogalmazott Lévai Katalin."
  Na erre mit szólsz vadaikám??”
 • 7. Power 2009. március 01. 16:26
  „Miért kapták és miért kapják még ma is a Gyurcsány-féle kisebbségi kormány tagjai a milliós havi fizetéseiket?
  Ha a bukott minisztereknek és a miniszterelnöknek nincsenek elképzeléseik, akkor számoljanak el és feleljenek teljes vagyonukkal mulasztásaikért.”
 • 6. Ferrari 2009. március 01. 15:05
  „Azért lett az MSZP megválasztva, hogy kormányt alakítson és vezesse az országot!
  Ha a többség akkor azt akarta volna, akkor most az Orbán által előállított program szerint működne az ország. De mivel a "nép többség" Gyurcsányt akarta, így szerintem nem Orbántól kellene várni a megoldást, hanem TŐLE!
  A nép Gyurcsánytól várná el, hogy végre előálljon valami használható programmal!”
 • 5. achilleus 2009. március 01. 14:40
  „Egy fantasztikusan időszerű komment 2004 (!!!!)végéről, Vadainak címezve (végig idézet):
  #91 bekk előzmény: #81 2004-12-17 23:36
  Kedves Vadai Ágnes! Nyitott szemmel élek az országban, és a sajtót is olvasgatom. És egyre inkább azt tapasztalom, hogy az Orbán-fóbia úgy terjed a bal oldalon, mint a kanyaró. Nincs produktum, nincs teljesítmény, csak a pótcselekvés, az Orbánozás. Már a koalíció jeles képvisel?i is ahhoz mérik magukat, hogy mi mindent tudnak ebben a káoszban Orbánra még ráfogni, mit nem csinált Orbán. Bátorkodom megjegyezni, hogy most Önök állnak a kormánykeréknél, és várnánk valami produktumot, valami teljesítményt, "jóléti rendszerváltás"-t, vagy ilyesmit, mert Önök ezért kaptak bizalmat a szavazóktól, erre van kiállítva az Önök mandátuma. Erre szól az Önök legitimációja. Emlékeztetnem kell rá, hogy jelenleg szociál-liberális koalíció kormányozza Magyarországot, nem a Fidesz, és nem Orbán Viktor. A parlamenti többség birtokában Önöknek rendkívüli eszközök vannak a kezükben, és még majd´ két évig lesznek is. Tessék tehát élni az eszközökkel! Az alkotást nem pótolja az Orbánozás. Ha a hatalomban lév? koalíció azzal próbál rávilágítani saját nagyságára, értékeire, hogy folyton-folyvást a hatalomból demokratikus játékszabályok alapján kiszorult parlamenti ellenzékre mutogat, ha ett?l várja saját sikerét, akkor azzal csak a saját tehetségtelenségét árulja el. Hagyjunk fel tehát az Orbánozással, a Fideszezéssel, el kellene kezdeni cselekedni, a makrogazdaságban összehozni valami konvergenciát, a GDP. elosztásában valami társadalmi igazságosságot arányosságot és szoc. érzékenységet, a nemzet ügyeiben megpróbálni gyógyítani a sebeket, a belpolitikában valóban elkezdeni betemetni az árkokat (Gyurcsány F. múlt hétf?i parlamenti indítója nem az volt). Rengeteg a feladat, itt fel sem sorolható, legalább próbálják meg megoldani ?ket. Mert ezeket ellenzéki pozícióból nem lehet, csak kormánypárti pozícióból, tehát a másra mutogatás nem vezet sehova. Nem a másik lesz a felel?s, amikor meg kell vonni a mérleget, hanem Önök. Az országot most Önök vezetik, a "jó vágányra állítást" is Önöknek kell kezdeményezni, ismétlem, erre van kiállítva a mandátum."”
 • 4. achilleus 2009. március 01. 14:21
  „Na de nézzünk egy kis benyalást is, a Szabad Nép stílusában:
  2006.09.08. 13:49 /Azaz még az őszödi beszéd kitudódása előtt, persze ő tudott róla!/

  Budapest, 2006. szeptember 8., péntek (OS) - Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úr tegnap a Tisza-tó legcsodálatosabb városába, Tiszafüredre látogatott.

  A sajtó kiküldött tudósítóinak egy része nem a tényeket szem előtt tartva, rossz színben tüntette fel szeretett városunkat. A miniszterelnök urat több száz tiszafüredi vastapsa fogadta. Ez a vastaps elnyomta a más településekről importált, nagy Magyarország jelképet viselő maroknyi szélsőséges füttyét, és bekiabálását. A rendezvényen jelen lévő tiszafürediek példát mutattak a Fidesz által támogatott szélsőséges elemeknek, akik csak azért mennek el a szocialisták rendezvényeire, hogy elrontsák mások örömét.
  Köszönjük Gyurcsány Ferencnek, hogy személyében először járt a Magyar Köztársaság beiktatott miniszterelnöke Tiszafüreden, és találkozott az emberekkel. Köszönöm a tiszafüredieknek, hogy megmutatták, mit jelent a szolidaritás, és a sokat emlegetett szeretet ereje. Soha nem felejtem el nekik, örökké hálás leszek érte!
  Vadai Ágnes, az MSZP országgyűlési képviselője, Tiszafüred polgármester-jelöltje
  Kiadó: MSZP-frakció"”
 • 3. achilleus 2009. március 01. 14:17
  „A csaj ismerős a Gripen bizottságból is:
  "Lázár János, a Fidesz Védelmi Kabinetjének vezetője örül a svédek döntésének, mert mint elmondta végre tisztábban láthatunk majd abban a kérdésben, hogy a szocialisták 2003-ban miért módosították az Orbán-kormány által 2001-ben kötött előnyös szerződést úgy, hogy annak költségei a magyar fél számára duplájára emelkedtek. Lázár szerint a Honvédelmi Minisztériumban már elkészült az a jelentés, amelyet a kormányzat készített Vadai Ágnes államtitkár vezetésével. Az ellenzéki politikus úgy véli, hogy a kormány által készített összefoglaló szokás szerint elfogult lesz, és személyesen Orbán Viktor felelősségét állapítja majd meg."

  Hát igen, ez a nő is csak orbánozni tud. Beszűkült tudatállapot.”
 • 2. achilleus 2009. március 01. 14:11
  „"Az Orbán család állami forrásból történő gazdagodása, különös tekintettel a szőlőbirtokokra elnevezéssel parlamenti vizsgálóbizottság tagjai változásának elrejtése "
  Ennek az eseti bizottságnak volt vezetője ez a nő. A bizottság "eredménytelenül" működött, jegyzőkönyvei nincsenek. Létrehozását csak propagandaszándékok motiválták.”
 • 1. achilleus 2009. március 01. 14:05
  „Vadai, Vadai, csak ennyi?
  Ha összefogásra van szükség Vadai, akkor ez a módja a békülésnek?
  A nyilatkozat egyébként hemzseg a csúsztatásoktól, sőt több egyértelmű hazugság is van benne.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megcsúszott a löszfal Csolnokon

Megcsúszott egy 15 méter hosszú löszfal vasárnapra virradóan Csolnokon- tájékozatott a… Tovább olvasom