Délmagyar logó

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 3°C Még több cikk.

MSZP: Orbán Viktor elvesztette a hitelességét

Az ellenzéki párt szerint Orbán kormányzásának első két évében egyetlen versenyt nyert meg: az adóemelés versenyét.
Az MSZP szerint Orbán Viktor elvesztette a hitelességét a választói és a gazdaság szereplői előtt is, ami az ország és a társadalom számára százmilliárd forintos károkat okoz. Erről Józsa István beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.

A szocialista politikus szerint Orbán Viktor kormányzásának első két évében egyetlen versenyt nyert meg: az adóemelés versenyét. Példaként említette az emberek által "matelcsinek" elnevezett a telefonadót, amelyet a szolgáltatók a fogyasztókra hárítanak, illetve a tranzakciós adót, ami az MSZP szerint egyszerű "útszéli rablás", hiszen az emberek az adózott jövedelmükhöz csak akkor juthatnak hozzá, ha újabb adót rónak le.

Az ellenzéki párt szerint felháborító, hogy mindezt az a miniszterelnök vezette be, aki az adócsökkentés és az életszínvonal emelésének ígéretével nyert választást 2010-ben.

Józsa István úgy értékelt: Orbán Viktor hitelét vesztette a választói előtt, ezt bizonyítják a közvélemény-kutatások és a beruházások csökkenése is. Uutalt a miniszterelnöknek - a kormánya elmúlt két évét értékelő csütörtöki budapesti konferencián elmondott - szavaira is, amelyek szerint újra kell iparosítani az országot. Az MSZP szerint ez "nem így működik", ehhez kedvező feltételek kellenének, ezzel szemben a kormány inkább elriasztja a befektetőket a folyamatosan változó körülményekkel és az egymásnak ellentmondó nyilatkozatokkal.

Hangsúlyozta: nincs egyetlen olyan nagyprojekt sem, amelyet az Orbán-kormány készített volna elő. A Mercedes, az Audi, a Knorr-Bremse és a General Motors bejelentett fejlesztésit is mind a szocialista kormányok készítették elő - sorolta Józsa István.

Hozzátette: jelenleg nincsenek ehhez hasonló megállapodások, a kormány csak beszél az újraiparosításról, de tényleges munkát ezért nem végez. A szocialista politikus szerint jó példa erre, hogy a Nemzetgazdasági Minisztériumon (NGM) belül megszűnt a külgazdasági államtitkárság, amely a nagyberuházók hazai letelepedéséről tárgyalt volna.

Olvasóink írták

 • 3. Mozimasiniszta 2012. június 01. 20:49
  „Sem tükör, sem kavington : csakis elmeorvos, zárt osztály ! az egész cuci bandának , az öszödi barom szekciójával együtt !!”
 • 2. gthomek 2012. június 01. 19:54
  „igazságkereső, azért nektek a felcsúti focista imádóinak sem ártana egy szép nagy tükör.
  Sorolj már pár "károkozást" 2004-2010 közötti időszakból.
  Mert a felcsúti meg a kancsal samesza 2 év alatt kinyírta a gazdaságot, 27% ÁFA ??!!! BENZINÁR !!!
  Emlékszel még a szíjjas kölökre? Hányszor böfögött a magas benzinár miatt? Most csináltak már valamit?
  Csak itt vásárhelyen több mint 3 MILLÁRD forintnyi beruházás volt 2004-2010 között, bár az "Új Magyarország" táblákat most cserélték le "Új Szécsényiterv" táblákra,

  Ennyit tudtok.... HAZUDNI, ROMBOLNI, KÁRT OKOZNI.”
 • 1. igazságkereső 2012. június 01. 16:28
  „Bizony nem ártana, ha az MSZP vásárolna egy tükröt és belenézne.Talán megláthatná azt a torzulást, amely jellemzi az egész társulatot a 2004-2010 közötti kormányzásukat illetően és talán rájönnének arra is, hogy kisebb arccal a magyar nemzet felé, mert olyan kárt amelyet ők okoztak kormányzásuk idején Magyarországnak, talán még a török hajdani, 150 éves uralkodása sem okozott! Ugye nem kell példákat sorolnom károkozásuk mennyiségére és minőségére, mert ennek a felsorolásnak ezen oldalak keretei nem adnak lehetőséget!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétharmadba foglalnák a volt államfők fizetését

A kormány sarkalatossá minősítené a volt államfők jogállásáról és juttatásairól szóló törvényi… Tovább olvasom