Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

MSZP: Orbán Viktor nem tudott eredményeket felmutatni konzultációsorozatán

Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek két év kormányzás után már az eredményekről kellett volna számot adnia a héten véget ért konzultációsorozatán.
Az MSZP szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek két év kormányzás után már az eredményekről kellett volna számot adnia a héten véget ért konzultációsorozatán, ám ehelyett azt mutatta meg, hogy a jövőben inkább erővel, "Észak-Koreát idézően" gyakorolná hatalmát.

Török Zsolt, a szocialisták szóvivője szombaton, az MTI-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, a kormányfő álkonzultációt folytatott saját "szatellitszervezeteivel", a valódi érdekképviselők kritikái hatására pedig a miniszterelnök "elvesztette a józan eszét". A politikus szerint Orbán Viktor csütörtöki nyilatkozatában saját nemzetét is leszólta, félázsiainak titulálva a magyarokat azáltal, hogy egy nem demokratikus rendet is felvillantott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) vezetőivel folytatott találkozóján.

Az MSZP szóvivője a "gazdinak csaholó pincsi kutyákhoz" hasonlította a kormányfővel tárgyaló szervezetek egy részét, például a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségét (Magosz), amely közlése szerint egy szót sem szólt akkor, amikor az "egész ország a földoligarcháktól hangos". Török Zsolt ide sorolta Parragh Lászlót, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnökét és a Fidelitast is, kiemelve, hogy utóbbi ifjúsági szervezet némán tűrte a "felsőoktatási tandíj bevezetését és a keretszámok megvágását".

Az ellenzéki politikus szerint a miniszterelnöknek konzultációi során arról az "átverésről" kellett volna beszélnie, amellyel két évvel ezelőtt választásokat nyertek. Mint mondta, az ígért egymillió új munkahely időarányos részének létrehozása helyett "lassan már csak egymillió állás marad", hiszen a versenyszférában drasztikusan csökkent a foglalkoztatottak száma.

Török Zsolt szólt arról, hogy a Fidesz ígért adócsökkentést is, ám ehelyett csak "saját adóikat mérsékelték", miközben a dolgozók 82 százaléka rosszabbul járt az "igazságtalan egykulcsos szja és a huszonhat hónap kormányzás alatt bevezetett huszonhat új adó miatt". Közölte: az MSZP ezzel szemben új alternatívát kíván nyújtani, ennek érdekében készítik el őszre alternatív jövő évi költségvetésüket és dolgozni ki átfogó programot a 2014-es országgyűlési választásokra.

Olvasóink írták

 • 4. Együgyű 2012. július 28. 17:44
  „,,MSZP: Orbán Viktor nem tudott eredményeket felmutatni konzultációsorozatán"
  A fentiek nem igazak!
  Eredményt azonban feltud mutatni?
  Pld. : A kormány sikeresen lenyúlta a magánnyugdíj pénztárak nagy részét. A lenyúlt pénz tetemes részét gyorsan el is tőzsdézték. Megalkotta és bevezette a munkavállalók kárára az új munkatörvény könyvet. Az egyes kaszt örömére bevezették a 16%-os egykulcsos igazságos személyi jövedelemadót. A versenyszférában robotolóknak is (ketteseknek) az ebből adódó hátrányt kötelezően kompenzálták a szövegelésükkel. A munkanélküli segélyt örvendetesen csak 3 hónapban határozták meg. Létrehoztak fejlett új közmunka helyeket 4-órában. Nyilatkozataik alapján tudatták, hogy 47.ooo-Ft/hó-ból meg lehet élni. Az átlagkereset megnőtt egyeseknek, bruttó 220 700 forintra. Átalakították maguk előnyére a táppénz rendszer és a nyugdíj kiszámítás módját. A rokkantnyugdíjrendszert átszervezték rokkantsági ellátó rendszerré és nem adható több 139.5oo-Ft/hónál. Ez még inflációkövető sem lehet a leg kiszolgáltatottabbaknak. A kiemelt luxus nyugdíjakat (vélelmezem most: nettó 300 000 Ft/hó) nem sújtják 3o%-os külön adóval, illetékkel. A luxus vagyonokat (3o.ooo.ooo) és luxus ingatlanokat (5o.ooo.ooo) sem sújtják ebben a helyzetben az igazságra hivatkozva 3o%-os külön adóval, illetékkel.
  Más véleménye mindenkinek lehet a nem létező demokrácia jegyében.
  OFF.”
 • 3. igazságkereső 2012. július 28. 16:43
  „Az MSZP szóvivője, Török Zsolt nyilván a saját hasonlatát vette elő, amikor csaholó pincsi kutyákhoz hasonlít embereket.Őt, a Miferinket és társait is ugyan ilyen csaholó ebek vették körül, kikkel együtt 6 év alatt kiürítette az államkasszát! Azért elég vastag bőrrel rendelkezik Török Zsolt, a rinocérosz is megirigyelhetné! Úgy látszik, hogy abban a fészekaljban a gátlástalanság határtalan!!”
 • 2. deszkás 2012. július 28. 14:43
  „És önök se. MACI! Elgurult?”
 • 1. maci53 2012. július 28. 12:54
  „Kedves maszoposok,Orbánnak köszönhetitek a milliós fizetéseteket a parlamentben,mert ha ő nincs,csődbe viszitek az országot.
  Orbánnak egy hibája van,az hogy ti még szabadlábon vagytok.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Novák Előd visszahívná Szegedit

Novák Előd reméli, a Jobbik elnöksége visszahívja Szegedi Csanádot EP-képviselői posztjáról
Tovább olvasom