Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: öt-tíz pontos csomag körvonalazódik

Az élelmiszerek áfáját 15-17 százalékra lehetne csökkenteni, a többi kulcsot pedig differenciáltan 22-25 százalékra kellene emelni - hangzott el azon a pénteki, egy órás, zártkörű tanácskozáson, amelyen a miniszterelnök , néhány miniszter és az MSZP vezetői egyeztettek adó- és járulékügyben.
Felmerült az is, hogy a szolidaritási adót nem egyetlen intézkedéssel, hanem több lépcsőben lehetne eltörölni. Első körben 4 százalékról 2-re csökkentenék, majd a további csökkentésről, illetve az eltörlésről szóló döntést 2010 utánra tolnák, az elképzelések szerint. Végleges forgatókönyv egyelőre nincs.

A kormánypárt egységes, 5-10 pontból álló csomagban gondolkodik; ennek részleteit augusztus végéig kell kidolgozni, hogy még a szeptemberi parlamenti kezdés előtt be lehessen jelenteni.

Lapinformációk szerint Bajnai Gordon a tanácskozáson többek között arról is beszélt, hogy sikerült behatárolni azt a 3-5 ezer kis- és középvállakozást, amely jelentősebb exporttevékenységet folytat, és amelyet a gazdasági fellendülés érdekében célzott programokkal kell támogatni.

Olvasóink írták

 • 14. maci52 2008. július 28. 16:52
  „tora.egy csomag kevés,sok csomag,benne egy-egy selyemzsinórral.Ekkora rablást amit ezek véghez vittek,nem lehet börtönnel megfizetni.A Heti Válasz-ban amit leírtak,hogy osszák egymás közt azsíros állásokat,az észbontó.Tolvaj,rabló,szemét banda.”
 • 13. tora 2008. július 28. 16:27
  „Waze, szocik, 1 csomag kéne már összesen: Gyurcsány, csomag! (a Csillagban)”
 • 12. Emberke 2008. július 28. 16:05
  „A 3-5 % áfacsökkentés rövid időn belül eltűnik az áremelésekkel. Tehát nem fogunk kevesebbet fizetni. A 3-5 % áfanövekedést viszont ki kell fizetni. Tehát többet fogunk fizetni.
  És mi, birkák, fizetünk. Hányszorosan is? Kiknek is? Hiszen tocsikol, (strabagol) az Érdekkör, több tízmilliós közpénzeket ridikülöznek vissza csak úgy, zsebből-zsebbe. Dúvad őrzi a nyájat....”
 • 11. nemecsekerno_007 2008. július 28. 15:55
  „8. hozzászólás MIcsoda "szakmai" vélemények a hozzászólások között, röhög a vakbelem is.

  18 év alatt volt idô bizonyítani :) Most már probálkozhatnának mások is. :)

  Uborkaszezon van :) Mindig hatalmas terveket szövögetünk, de még a p*csünket se találjuk a gatyánkban ha cselekvésre kerül a sor.

  Gondoljátok, hogy akiknek az agyából kipattant az "INTERNET ADÓ" azoktól el lehet bármilyen értelmes dolgot várni? A képviselôk döntô többsége ilyenekbôl áll. A Gulyás kommunizmusban szocializálódott, tôrôl metszett idióta. Aki ha értelmesebb ember kerül a közelébe, azonnal ki akarja csinálni.

  Mit vártok ti ezektôl? Most ôszintén. Amúgy meg a választók többségének occsó sör kell, meg 3,60-as kenyér. :(

  theseus
  Melóztam Angliában egy pár hónapot, de nem tudtam, hogy 0% az ÁFA. Azt láttam, hogy kb. annyiba kerül a kaja, mint itt. Idônként olcsóbb. :)”
 • 10. jozo 2008. július 28. 15:31
  „8. hozzászólás MIcsoda "szakmai" vélemények a hozzászólások között, röhög a vakbelem is. 2008.07.28 14:56

  .
  háát, hiszed vagy sem, de annyi eszünk nekünk is van, mint a kormányban van

  igérgetni, hülyíteni, percenként mást mondani én is tudok :-)

  itt sokkal egyszerübb dolog van a háttérben:

  ha nem csökkentik az áfát, de közben nő a benzin ára, sokkal-sokkal több adó jut a közösbe, amivel eleve nem számoltak, így jól jön kozmetikára meg az elvtársak jóllakatására (a fidesz is eljátszotta egyébként, de akkor még kevesebb volt a gond és a nafta se ment 350 Ft közelébe...)”
 • 9. cyt 2008. július 28. 15:05
  „wtf 2008.07.28 14:25
  mellesleg, szerinted miért lettek egyes körutaink elnevezve Berlin,Róma,Párizs,Moszkva városokról?
  lehet,hogy rosszul tudom,de a nagy árvíz idején ezek a városok segítették Szegedet az újáépítésben

  Moszkva nem volt "eredetileg" a névsorban, az csak a "szocializmusban" került be oda. Berlin, Róma, Párizs mellett még London és Brüsszel szerepelt eredetileg.”
 • 8. MIcsoda "szakmai" vélemények a hozzászólások között, röhög a vakbelem is. 2008. július 28. 14:56
  „.”
 • 7. theseus 2008. július 28. 14:31
  „Angliában 0 % az élelmiszerek adókulcsa, vagyis adómentesek. Mégis elég jól elvannak, úgy hogy sok más dolognak is sokkal alacsonyabb az adókulcsa.
  Ez a kormány különben is abszolút hiteltelen, pláne adóügyben. Kár cikkezni a tervekről, majd lássuk a megvalósítást.”
 • 6. wtf 2008. július 28. 14:25
  „mellesleg, szerinted miért lettek egyes körutaink elnevezve Berlin,Róma,Párizs,Moszkva városokról?
  lehet,hogy rosszul tudom,de a nagy árvíz idején ezek a városok segítették Szegedet az újáépítésben.”
 • 5. wtf 2008. július 28. 14:21
  „a külföldi segélyeket nem kéne piszkálni.mi is kerülhetünk még (szarabb) helyzetbe,amikor elkellhet a külföldi segítség. sok kicsi sokra megy.”
 • 4. vélekedő 2008. július 28. 14:11
  „Nem arról beszélt valaki a napokban, hogy az EU-ban max három kulcs lehet: teljes, kedvezményes, nulla. Ez a mostani szóbeszéd ennek nem mond alapból ellent?”
 • 3. cyt 2008. július 28. 13:22
  „Az a legnagyobb baj ezzel a kisebbségben maradt kormánnyal, hogy képtelen "szakmapolitikailag" tárgyilagossá válni - pedig megszabadulva az SZDSZ-től volna rá lehetősége. Csakhogy mára már annyira el-SZDSZ-esedett az MSZP vezérkara, a kormány MSZP-s tábora, hogy kiközösítik maguk közül azokat - vagy egyszerűen leszavazzák csak azokat - akik hallgatnának már a nép szavára (és az okos szóra) és megkezdenék az államolgárokra (közöttük a nyugdíjasokra is) rárakódott terhek csökkentését. De nem, erre már képtelenek. Így aztán csűrnek-csavarnak a pillanatnyi állapoton, tárgyalnak, döntenek, szavaznak, beszélnek, de CSELEKEDNI már nem cselekszenek - vagy ha cselekszenek, akkor olyat, amit az Alkotmánybíróságon megtámadnak, és ilyenkor rendszerint veszítenek is.

  Mi értelme van ennek??? Mikor érkeznek már el ODAFENT a "demokratáink" ahhoz, hogy SZOLGÁLJÁK az államot és az embereket, ne pedig DIKTÁLJANAK nekik a saját kedvük szerint??? No és mikor érkezik el a MÉDIA is ahhoz a ponthoz, hogy híranyagaival az egyre szegényebb rétegek érdekeit kezdi el képviselni, és ilyen nyomással segít hozzá a kialakult "hazug és megnyomorított" állapot normalizálódásához???”
 • 2. Írástudatlan. 2008. július 28. 12:52
  „Nem kőrvonalozódik itt semmi sem! Próbálkoznak ezek a szerencsétlenek mindennel.De minden amibe belefogtak vagy döntést hoztak valamiről az csak balul sűlt el.Ez az úgy nevezett kórmány és miniszterei csak a saját zsebük megtőltése az elsődleges.És semmi szándékuk ezt az órszágot kivezetni a szakadékból.Ennek is köszönhető hogy Európában már mi vagyunk mundenben a legutólsók.Európa minket csak a szemetesgödrének tart és jogosan. És ki is használ bennőnket.Mi az Európához való csatlakozásból csak az áremelést,adóemelést ésa TB.-emelését teljesítettük.De azt nagyon magas szinten.Azzal tenne a legjobbat ez az úgynevezett kórmány ha lemondana vagy nem nyúlna semmihez!!!!”
 • 1. senki81 2008. július 28. 11:16
  „Csak azt nem értem, hogy az általunk lenézett Romániában, hogy tudják azt megoldani, hogy 16%-os egyenadóval, úgy elhúzott a gazdaságuk mellettünk, hogy észre se vette Magyarország. Nem kell messzire menni, Temesváron, meg Nagyváradon olyan épytkezések vannak amin csak csodálkozik, az ÁFA-ba belefújtott Hazánk fia.

  Az egészségügy romokban. Akkut Vesegörcs kivizsgálásra 5 hétre kapott a feleségem (aki kismama havi 50.000 ből és 9 éve folyamatos munkaviszony megjutalmazására) időpontot Veszprémbe. Fizetős tüdőszűrés, cukorterhelésre a cukrot már magunk vesszük. Nincs WC papír és szappan a szülészeti klinikán Szegeden...........

  De pénzt akarunk még elkülöníteni Kűlhonban, kűlhoni érdekek miatt több ezer dollárért meghalt katonáink utánpótlásának képzésére, meg magyar falut építünk a Cunami súlytotta területen, pedig a Magyarok 99% sose volt Thaiföldön, sőt valaki azt se tudja, hogy hol van, de azért építsünk meg emeljük meg aqz adót, hogy legyen miből értelmetlenűl költekezni.

  Kedves Képviselők. Ezen még sose gondolkodott el senki?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lezuhant egy siklóernyő Tiszaalpáron

Lezuhant egy motoros siklóernyő a Bács-Kiskun megyei Tiszaalpáron nem sokkal a felszállás után,… Tovább olvasom